Ultima actualizare: azi, 15:02

Naţionale

Iohannis: Până când nu vom avea vaccinul, nu există altă soluție decât restricții severe

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că veștile privind apariția unui vaccin împotriva coronavirusului sunt bune, însă mai sunt de parcurs câteva etape până el va fi disponibil pentru populație. Șeful statului a subliniat că, până atunci, singura soluție o reprezintă „restricțiile severe”, din cauza virulenței cu care se transmite boala, mai rapid decât în primăvară.

„Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mai rapid decât în primăvară. Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi. (…) Restricțiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care apasă pe sistemul sanitar”, a completat Klaus Iohannis. (…) Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a spus că ,,mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.”

„Veștile privind apariția rapidă a unui vaccin sunt bune, dar trebuie să rămânem realiști. Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin. Avem deja o strategie. Am discutat azi și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens. (…) De vaccin va beneficia inițial tot personalul din sănătate și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. O campanie eficientă de vaccinare anti-covid ne va da șansa de a ne întoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a afirmat Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.