Ultima actualizare: azi, 16:37

Naţionale

Iohannis: Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în primul trimestru din 2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în cel mai fericit scenariu, primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România în primul semestru al anului viitor, titrează Digi24. Primii care vor fi vaccinați sunt angajații din domeniul sănătății și persoanele din categorii vulnerabile, a spus Iohannis. Declarația a fost făcută după întâlnirea cu reprezentanți ai sistemului de sănătate în care au fost discutate măsurile pentru gestionarea epidemiei COVID-19.

„Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradează rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea de vaccin la nivel european”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că România este parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, atunci când acesta va fi disponibil. Din cauza cererii foarte mari, toate țările vor primi vaccinul în tranșe.

„Când va fi disponibil vaccinul, toate statele membre vor primi cota din prima tranşă. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a spus preşedintele.

Iohannis a spus că România trebuie să fie pregătită pentru a putea vaccina populația.

„Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluții de acțiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital. Totodată, pentru a informa corect populația și a combate dezinformarea, este absolut necesar un proces de comunicare clar, transparent și eficient”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a făcut un nou apel la români să respecte toate măsurile de protecție, până la apariția unui vaccin – purtarea măștii, igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, munca la distanță, acolo unde este posibil.

Sursa: Digi24

13 comentarii

  1. Grazzz Răspunde

    Cum poate sustine ca vaccinul va ajunge in RO in primavara,odata ce inca nu exista vaccin?

  2. Grazzz prostu Răspunde

    De unde sti cat timp iti ia sa mergi cu masina de la bucuresti la constanta daca nu ai fost niciodata? Nu ca intradevar ar fi o certitudine ca in primavara va fi disponibil vaccinul, dar POATE ca are mai multe informatii decat un muncitor de la drexi sau poate ca minte aiuria sa linisteasca lumea si sa castige capital politic dar oricare ar fi raspunsul nu cred ca tu intradevar esti in masura sa verifici presedintele romaniei.

    • Grazzz Răspunde

      Am inteles ,poate omu stie mai multe ca restul lumii….dar tu oricat te-ai spala,tot a prost mirosi.

  3. Altu Răspunde

    Da,fa-l tu cu mata și cu tot neamul tău. Doză dublă ai de la de la familia mea. Să crăpi după vaccin , nenorocitule!

  4. Dacus Răspunde

    Si ce o sa facem cu vaccinul, ca nu e asa simplu, trebuie tinut, transportat la – 70 grade frig, si trebuie folosit inainte sa expire : are 17 zile de la data fabricatiei.
    Ungurii deja pregatesc logistica necesara, noi ne vom uita cum expira….

  5. Covidu’ Răspunde

    Hai sa ii uram robotelului scut circuitare placuta !

  6. Cetateanul Răspunde

    Eu traiesc dupa dovezi, nu dupa povesti ! Am mancat niste mere de la un bolnav COVID-19 . Nu le-am spalat ca erau de la tara si oricum stiinta a dovedit ca virusul nu rezista pe suprafete, este detectat dar nu se poate replica (nu poate produce imbolnavire), acest lucru s-a dovedit inca inainte de a aresta poporul la domiciu inca o luna .
    Care are frici fara baze reale le dau un sfat ! Prezentati-va de urgenta la un medic de specialitate !
    Nu am nici pe dracu !

  7. Cetateanul Răspunde

    De ani de zile investesc in sanatatea mea si aplic metode DOVEDITE, respectiv consum in fiecare iarna ceapa si usturoi . Colegi cu vaccinul la zi umbla cu nasul infundat, ragusiti, cu febra usoara, eu umblu pe afara, prin birouri, acasa la ei toata ziua si nu am nimic .
    Domnu prezident, nu tot ce zboara se mananca !

  8. Cetateanul Răspunde

    Haideti domnu prezident ca nu este asa de greu !
    In conditiile in care patru din cinci pacienti cu COVID-19 prezinta deficienta de vitamina D cum se numeste vaccinul ?

    • H&R Răspunde

      OK. Dar atunci unde-i biznisul? Știi la ce mă refer!

      • Cetateanul Răspunde

        Toata ziua e cu valorile la el, dar nu ne spune exact care sunt ele, familia clar nu este una .

      • Cetateanul Răspunde

        Am intrat demult intr-o era in care informatia este mai importanta decat banul ! Cine are informatia corecta ia deciziile corecte, cine nu merge la nimereala !
        Marile companii fac tot posibilul ca oamenii sa nu afle datele concrete, care pot fi vitale, deoarece ele castiga enorm in perioada de arest la domiciul . Este posibil ca prezidentul nostru care nu are nici un fel de pregatire medicala sa nu fie in stare sa vada dincolo de cifrele alarmiste .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.