Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Kereskényi critică închiderea școlilor: ,,Este cu mult mai probabil să te infectezi la mall”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, critică măsura închiderii școlilor, și spune că ,,este cu mult mai probabil să te infectezi la mall, decât la școală”. Edilul-șef a mai spus că a luat decizia de a menține deschise creșele care se află în subordinea Primăriei.

,,Închiderea școlilor este una din cele mai dure măsuri care s-a luat sub pretextul combaterii pandemiei, dar fără să existe o justificare reală. Nu o spun eu, o spun specialiștii: este cu mult mai probabil să te infectezi în mijloacele de transport în comun sau la mall, decât la școală. Multe țări din UE au intrat deja în lockdown din nou, dar au păstrat școlile deschise. Sper să se revină cât mai repede asupra deciziei de a închide școlile! Educația e prioritară, acum este momentul în care trebuie să arătăm că punem preț pe educație și pe omul educat. Altfel, efectele le vom resimți 10 ani de acum înainte! Dacă școlile și grădinițele se închid, am luat decizia să lăsăm deschise creșele, care sunt în subordinea Primăriei! Pentru că de la izbucnirea pandemiei, în creșele din Satu Mare nu am avut nici un caz de infectare!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi închiderea tuturor școlilor din Satu Mare, după ce municipiul a intrat în scenariul roșu.

30 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Ne place sau nu ne place de Primarul Orasului dar trebuie sa recunoastem ca are din nou dreptate. In multe tari Europene sau inchis barurii ,restaurante etc. dar scolile au ramas deschise !

  2. Oșan Răspunde

    Bună dimineața domn Primar în sfârșit gândiți cu Capul

  3. Altu Răspunde

    Gabore,nu am fost la vot,dar tot respectul pt tine

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Da, educatia este prioritara dar viata este ” mai prioritara ” !
    Nici nu se compara prezenta la Mall o jumatate de ora la cumparaturi cu statul a cite 5 – 6 ore intr-un loc inchis inconjurat de alti 20 de copii care iti respira in ceafa.
    Stati sa vedeti dupa alegeri …intrevad ca se intra in carantina totala, pe intreg teritoriul tarii…!

    • ... Răspunde

      Ai copil care învață online? Asta nu se poate numi școală ce se petrece acolo.
      E ca pe vremea lui Ceașcă: “Noi ne prefacem că lucrăm, ei se prefac că ne plătesc”. Înțelegi aluzia?

      • Vlad Tepes Răspunde

        Sa inteleg ca intre a avea un copil pe care sa-l vezi invatind online sau sa-l vezi in sicriu, tu preferi varianta a doua ?!

        • John Doe Răspunde

          Cu o astfel de gandire extremista orice se poate intampla. Asa mai bine nu iesi deloc pe strada, poate iti cade un avion in cap sau te trazneste fulgerul. Mai bine stai la scoala cu acei 20 de copii, deoarece te afli intr-un mediu controlat. Stii cine sunt acei 20, in caz ca te imbolnavesti poti reactiona mai repede. + daca mai ai si noroc, isi fac acei copii si imunitate de grup. In acele 30min de mall poate treci pe langa 500 oameni, toata lumea pune mana pe toate. Stranuturi, tusete fara numar. Deci care este varianta mai buna? Statistic esti mai predispus de “sicriu” daca mergi la mall, decat la scoala.

          • ...

            Exact!👍
            Plus școlile au medici și asistente, pot tria copiii. Și înainte de pandemie se făcea triaj după fuecare vacanță. La mall e buluc grămadă tot țăranul plus toți care sunt în tranzit din alte localități. Ca să nu mai vorbesc de cerșetorii din parcare. Nicăieri unde se vrea educație nu se închid școlile. Repet, școala online NU ESTE ȘCOALĂ. Vorbesc în cunoștință de cauză. Dacă vrem binele copiilor atunci trebuie deschise școlile. Iar chestia cu văzutul în sicriu mi se pare absolut deplasată.

  5. S Răspunde

    Nu e vorba numai de Malluri, de exemplu piețele agro, piața de vechituri. E simplu , la scoală chiar daca stau mult timp se întâlnesc același oameni, la o piață te poți intersecta cu sute de oameni din diverse locații. De asemenea o scoală se poate dezinfecta cu mult mai eficient decât un autobuz, un cărucior , un cos sau bancnotele .

    • cori Răspunde

      mai este si transportul in comun,
      dupa ce dai transport gratis pentru elevi (campanie electorala),
      distantierea nu se poate respecta,
      te poti astepta la cresterea cazurilor,
      multumim domn primar 🙂

  6. Ph Răspunde

    Comitetul este constituit prin ordinul prefectului, iar prefectul are calitatea de președinte al acestuia. Din comitet fac parte preşedintele consiliului judeţean/primarul general și de sector, şefi de servicii deconcentrate, descentralizate şi de gospodărie comunală şi alţi manageri ai unor instituţii şi societăţi comerciale de interes judeţean care îndeplinesc funcţii de sprijin în gestionarea situaţiilor de urgență, precum şi manageri ai agenţilor economici care, prin specificul activităţii, constituie factori de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă.

    Altii au decis sa lase scolile deschise, vezi jud Suceava de ex. Primarul sa faca gargara in acel comitet, nu pe fb.

  7. radical2 Răspunde

    La locul de munca exista cel mai mare risc de infectare. Ma gandesc ca si in scoli e la fel. In Mall nu stai mult timp, deci riscul e mai mic.

    • ... Răspunde

      Mai gândește-te. De această dată cu capul.

      • radical2 Răspunde

        Nu vorbiti daca nu puteti justifica.:))

      • C.C Răspunde

        Stimabile … Poate nu cunosti prea bine situația din școli. La scoala unde învață copilul meu , anul școlar a început fara medic, asistenta , de triere nici vorbă. Ba mai mult merg la școală copii care mai si tusesc . Siguranță zero . In pauze copiii aleargă prin curte fara nici o supraveghere din partea unui cadru didactic . Din pacate realitatea e trista si e alta decât se afiseaza . Cadre didactice testate pozitiv = cazuri musamalizate de teama închiderii școlilor .
        Avem o singură viata !

        • ... Răspunde

          Da, dar școala online nu e școală. Hai să fim serioși! Iar medici și asistente de aia nu sunt pentru că au fost luați/convocați de DSP. Știu eu foarte bine ce spun. Va fi prăpăd. Copilul meu e în clasa a 12-a acum. Am văzut cum a fost bac-ul anul trecut. Din ce se prefigurează anul acesta nici așa nu va fi. Stimabile.

          • C.C

            Din pacate asistenta din scoala nu a plecat la dsp ci s- a pensionat anticipat de teama covidului .
            Cu clasa a 12 a cunosc situația, al meu cel mare a terminat anul trecut . Pana la urma a fost ok. Ne am scos cu ore particulare on line care oricum sunt la moda .
            Problema e cand ai un copil care are si anumite probleme medicale , cum este cel mic al meu atunci lumea o sa se gândească mai bine. Din pacate fiecare se gândește numai la el nu si la cei din jur .
            Recunosc ca scoala on line nu e ce ar trebui să fie dar siguranța e pe primul loc. Cu viata nu ne putem juca . E usor sa faci rau cuiva dar e mai greu să faci bine .

          • Sile

            Știi pe dracu’ ce spui !
            Numai tâmpenii !
            Chiar la toate te pricepi , mai Socrate ? Nu-ti dai seama ca ești ridicol ?!

    • H&R Răspunde

      Mai ales daca lucri singur intr-un birou.

    • Cetateanul Răspunde

      In Suedia, s-a ghicit in cafea ca zeci de mii de oameni vor muri, au murit circa 5000 in excess intr-un an de asa-zisa pandemie .
      Uita-te la mortalitatea generala in acest an comparativ cu media ultimilor 10 ani, la orice tara din lume, diferente mari nu cred ca o sa afli .
      Politicienii si interesele farma&ecomerce distrug societatea si economia, un virus amarat precum acesta nu are cum sa produca daune semnificative .

      • , Romanu Răspunde

        Mai Vlad Țepeș ce comentezi tu dute și te roagă ca ești varza dute n Suedia, ca are dreptate cetățeanul

        • Cetateanul Răspunde

          Educatia si studiile pe care le-am citit imi permit sa comentez in deplina cunostinta de cauza ! Patru din cinci bolnavi au carenta de vitamina D, vezi tu vre-un program de informare-educare ? Ceapa, usturoiul, vitamina D, miscarea, aerul curat, toate sunt super benedice pentru oricine dar nu te poti imbogati din ele si nu le poti PATENTA !

        • abc Răspunde

          Nu “dute”ci “du-te”!
          Mici probleme cu gramatica !
          Ai făcut școala online sau nu ai apucat sa o termini ???

      • Luli Răspunde

        De acord cu tine , pana in momentul in care ,acest virus amărât ia pe cineva de-al tău …
        Atinci altora pierderea li se poate părea nesemnificativă dar pentru tine…
        Deci , depinde cum ne raportam la acest “amărât de virus “ si la daunele nesemnificative pe care le poate provoca .
        In rest , exact așa cum spui …
        Zic sa mai și gândim înainte sa ne dam drumul la gura …(la scris in cazul de fata )…

        • Cetateanul Răspunde

          Pe ai mei i-am pregatit, sunt BETON !

        • Cetateanul Răspunde

          Virusul nu se transmite atat de usor, inca de dinainte de al doilea arest la domiciliu un doctor din German l-a recoltat de pe suprafete, a fost detectat, dar nu l-a putut replica, deci nu poate provoca boala .
          Doi la mana profesor de Standford a dovedit ca are mortalitatea prin infectare aproximativ egala cu a gripei .
          Frica si panica paralizeaza sistemul imunitar !

        • Cetateanul Răspunde

          Ca si regula un virus cu cat este mai raspandit cu atat este mai putin letal . Explicatia este simpla . Virusul pentru a se putea inmnulti si ulterior infecta alt om are nevoie ca omul infectat sa ramana in viata !
          Deci sunt vesti extraordinare in fiecare zi !

  8. Cetateanul Răspunde

    Alo!!! Na…m-aţi lasat sa vorbesc singur. Mancav-ar covidu’!

  9. Cetateanul Răspunde

    Astia de vorbesc si singuri si vulgar … eu mi-am spus punctul de vedere, nu este obligatoriu sa primesc raspuns …
    Dintre toate bolile de pe planeta as alege cu ochii inchisi COVID-19 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.