Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

LISTĂ. 18 localități din județul Satu Mare, în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat astăzi Hotărârea nr. 51 privind completarea Hotărârii CJSU nr.46/03.11.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate  de COVID-19.

Astfel:

Art.1. Se aprobă lista unităților administrativ-teritoriale în care se aplică măsurile prevăzute în legislație de specialitate acolo unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la 1000 de locuitori se încadrează între limitele 1,5 și 3, conform anexei nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Se aprobă lista unităților administrativ-teritoriale în care se aplică măsurile prevăzute în legislație de specialitate acolo unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la 1000 de locuitori depășește limita de 3, conform anexei nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.3. Actualizarea anexelor 1 și 2 se va realiza la un interval de 48 de ore cu obligativitatea respectării măsurilor pentru o perioadă de 14 zile calendaristice.

8 comentarii

  1. Sapiens Răspunde

    Am fost dimineata la 2 supermarketuri, am vazut destui oameni de neandertal care umblau cu nasul afara din masca, unii si numai la barbie. Virusul intra
    1 =prin nas
    2=prin gura
    3=prin ochi
    Prin barbie NU intra. Si cei asimptomatici sau cei in perioada de incubatie cand inca nu au simptome dar deja sunt transmitatori pot prin respiratie elimina virusul in aer, iar ulterior trece pe acolo altul, la fel cu nasul afara si crede ca e singur si distantat, si totusi se infecteaza. Sa nu mai zic ca si cei cu mastile puse pe nas,nu sunt 100% protejati, dar vad ca la multi ca nici nu inchide pe lateralele narilor, multe masti nu au sau sunt cu fire subtiri, am vazut si cu plastic care nu se muleaza deloc bine.

    • ... Răspunde

      Mai bine pune la socoteală și faptul că 99,99% din cei cu mască poartă masca respectivă de minim o săptămână. Așa vă oricum efectul este fix zero. Iar cele din material textil chiar sunt numai decorațiuni.

      • Unu' Răspunde

        Futil efortul meu, dar totuși: MASCA se poartă MAI ALES pentru a-i feri pe ceilalți de o eventuală infecție din partea celui care o poartă!! Nu neapărat pentru propria protecție!
        Dar, oricum, aceste minuscule detalii nu mai au loc în capul tău umplut până la refuz cu naniți activați de 5G!
        Du-te linge moaște și divinitatea te va proteja!
        A TA va fi împărăția cerurilor!

        • ... Răspunde

          Eventual tu. Văd că la tine e o amestecătură în rămășițele tale de neuroni. Ce are una cu cealaltă și mai ales ce are de-a face covidul cu 5G? Îmi explici te rog?

          • Golf

            @ … Nu uita de cei din categoria mea care folosesc aceeași mască de 4 luni de zile.

            @ sapiens, tu nu deții adevărul absolut. Vrei să porți măști pe figură, poartă. Sunt alții care văd lucrurile diferit de tine și aceștia nu te jignesc. Acești alții pun la îndoiala informațiile propagate prin mass media de corporațiile pharma care vor face o avere colosală cu vânzarea de vaccinuri și vor fi protejate de consecințele care vor urma după aceea. Știi tu, efectele secundare, decese…

        • Sapiens Răspunde

          Stiu asta, ideea este ca daca inchide bine pt protectia proprie, inchide bine si pt protectia altora. Pe unde intra, si iese, dar nu prea inchid, chinezariile cu 50-75 bani/buc.
          O masca buna este Ffp2 de la 3M Aura, dar nu se prea gasesc la firmele care dadeau cu19 lei, s-au terminat, ici colo sunt la peste 40.

  2. covid 19 Răspunde

    Tot felul de imbecili reclamă dreptul la păreri proprii şi la dreptul de a nu respecta legile şi reglementările. În chestiuni de sănătate publică n-ai acest drept!. Dacă ar fi război aceşti nevertebraţi ar avea, după părerea lor, dreptul la propria părere şi decizie. În ultimele 2 luni a crescut de zece ori numărul internaţilor la ATI şi ,,rulajul” creşte. Voi chiar n-aveţi ochi? Nu aveţi ruşine?

  3. Avasiloaie Italianu Răspunde

    Stati bre olecutz, calmo- calmo, deja se lucreaza la 6G.
    Si macaronarii uitasera masinile pline cu sicrie din primavara, mai ales tineretul, acum incepe din nou,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.