Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

Magyar Lóránd: Trebuie făcută diferență între creșterea porcinelor domestice și industriale

În ultimii ani, cea mai mare problemă a agriculturii din România, mai exact a creșterii animalelor, a fost epidemia de pestă porcină africană a cărei gestionare inadecvată a dus, ramura în cauză, aproape de faliment.

Situația survenită a subliniat faptul că respectarea standardelor de bio-siguranță la fermele mari de porci ar trebui luată mai în serios și, în același timp, s-a constatat, că nu există astfel de reguli pentru fermierii de porci din curte, prin urmare, punctele focale de infecție pot apărea cel mai probabil în aceste cazuri.

În lupta împotriva pestei porcine, mii de porci au fost uciși, dar problema reală a fost cauzată – și este chiar și în prezent – de faptul că, comerțul crescătorilor de porci industriali trebuie oprit chiar și în situațiile în care boala a apărut la o gospodărie individuală situată în apropiere.

„Răspândirea rapidă a pestei porcine africane necesită aplicarea unor politici separate de combatere pentru gospodăriile individuale, respectiv marile ferme care beneficiază de soluții tehnologice intensive de creștere a porcilor. Testările din zonele infectate arată că gospodăriile individuale îndeplinesc doar condițiile de bază privind siguranța sanitară. Prin urmare, aceste ferme prezintă cel mai mare risc. Pe de altă parte, fermele intensive de porci respectă în mare măsură standardele de biosecuritate, de aceea se recomandă ca, în cazul în care într-o localitate există un focar de pesta porcină, gospodăriilor individuale să li se restricționeze vânzarea și să fie închise fermelor de porci industriale”, a declarat Magyar Lóránd, deputat UDMR de Satu Mare, reprezentantul Camerei Agricole a Camerei Deputaților.

Conform conceptului dezvoltat de către Magyar Lóránd, trebuie tratate diferit situațiile în care mistreții infectați nu prezintă pericol de transmitere a bolii în rândul animalelor din ferme și gospodării individuale.

„Lucrătorii fermelor industriale trăiesc în continuă incertitudine cu toate că aceștia fac tot posibilul pentru a-și proteja fermele de eventualele infecții. În schimb, în special în județele din sud, creșterea porcilor în gospodării, implică faptul că animalele își caută hrana pe câmp. Prin urmare, este de înțeles că ar trebui făcută o distincție serioasă între cele două tipuri de agricultură în privința măsurilor epizootiologice”, a mai declarat Magyar Lóránd.

Sistemul conceput de politicianul de meserie medic veterinar face parte din strategia agricolă a UDMR pentru următorul mandat parlamentar.


Sursa: UDMR Satu Mare

Un comentariu

  1. Alice Răspunde

    1❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – taplink.cc/pdastys

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.