Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

NOI RESTRICŢII COVID-19. Satu Mare a depăşit pragul critic. Se închid şcolile şi restaurantele!

NOI RESTRICŢII COVID-19. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat astăzi Hotărârea nr. 46 din 03.11.2020 care completează măsurile care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19 și actualizează lista unităților administrativ-teritoriale în care se aplică seturile de măsuri, în funcție de incidența îmbolnăvirilor de COVID-19, în contextul evoluției rapide, a depășirii în municipiul Satu Mare a pragul de 3 infectări la mia de locuitori și a noilor prevederi ale Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 51 adoptată în 02.11.2020.
Astfel, măsurile care se aplică începând cu 04.11.2020, ora 0,00 în localități unde incidența cumulată a cazurilor atinge sau depășește 3 la 1000 de locuitori sunt:

(1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spații publice deschise sau închise.
(2) Administratorii/Proprietarii spațiilor publice afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.
(3) Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.
(4) Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.
(5) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
(6) În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității restaurantelor, barurilor, cluburilor și discotecilor.
(7) Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
(8) Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
(9) Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.
(10) Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ, aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online).
(11) Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară exclusiv în exteriorul lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare socială.
Măsurile care se aplică începând cu 04.11.2020, ora 0,00 în localități unde incidența cumulată a cazurilor este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori sunt:

(1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spații publice deschise.
(2)Administratorii/Proprietarii spațiilor publice afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.
(3)Este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
(4)Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00.
(5)Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00.
(6)Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
(7)Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.
(8) Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau exteriorul lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară (obligativitate purtare măști de protecție, distanțare fizică și asigurare a soluțiilor de dezinfectare).

Unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor a atins/depășește numărul de 3 infectări la 1000 de locuitori sunt : Municipiul Satu Mare, comunele Ciumești, Cămin și Căuaș.
Unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor a este situată între 1,5 și 3 infectări la 1000 de locuitori sunt: Municipiul Carei, orașul Negrești-Oaș și comunele Foieni, Crucișor, Socond, Păulești, Vetiș, Căpleni, Călinești Oaș, Tiream, Acâș, Berveni, Agriș, Valea Vinului, Orașu Nou, Porumbești, Săcășeni, Botiz, Culciu, Cehal, Viile Satu Mare, Odoreu, Petrești și Moftin.

32 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    Rusine!!!
    Verificati birourile de la fabrici, multinationale, unde stau cate 50 de oameni.
    Sau sanatatea lor nu conteaza? ITM, Mediu ar putea veni odata sa vada realitatea de acolo. Dar nu vin in controale ca le-au bagat pe nevestele lor acolo la lucru, adica la odihna .

  2. dan Răspunde

    a la noi nu se inchide nimic asa a zis presedintele dar cu codurile astea rosu, galbn to “lockdown” este
    ce facem oameni stam inchisi in casa iar ce facem la iarna murim de frig nu osa avem din ce plati facturi etc.
    la munca nu pe strada nu ce facem ?

  3. gicu Răspunde

    masuri pripite, in Suceava nu s-au inchis scolile si gradinitele, binenteles bugetarii hotaresc si pentru cei care le platesc salariile. Nu am cu cine sa imi las copilul dar asta nu intereseaza pe nimeni.

  4. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Nu va suparati dar nu mai inteleg nimic. Se vindeca 50 de persoane, nu exista nici un caz nou, dar vezi ca depasim pragul!!! CUM P..A mea!!! (Imi cer scuze!)

    • Altu Răspunde

      Stai să vezi că mâine bagă 200 , dacă azi e zero. Incompetenta DSP e ridicată la rang de artă. Guvernul Meu atâta știe, poartă mască. Nu contează că o porți o lună, din ce e făcută,etc. important e să ai ceva pe față. Apoi că protectia e zero îi doare fix în p..a. Știu un caz depistat cică cu Covid, în afară de lipsa mirosului îi ok,dar faza interesantă e că nimeni din familie nu are nimic, și stă cu părinții care sunt bătrâni. Pai dacă e așa contagios cum dracu nici nevastă-sa cu care se f..e nu are . Sau testul a dat eroare și de fapt are doar o răceală. Căile covidului sunt mai misterioase decât a Domnului.

      • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

        Dar ce zici de faza,

      • Golf Răspunde

        Altule, păi vezi și tu că toți răciții sunt covidați. Doar oile își fac test coco din propria inițiativă la cel mai mic simptom de răceală și ajung la Carei unde bagă în ei otrăvurile, pardon, medicamentele și ies afară cu picioarele în față.

        • asistenta Răspunde

          nu se baga nici o otrava ,sunteti prost informati , de la aspirina ,paracetamol ,dexometazona ,anticoagulante , nu moare nimeni , Remdesivir nu mai este , cele putine ramase sunt puse deoparte pt oameni ‘seriosi” la Buc si in marile orase .
          Mai vedeti si numarul celor ce ies pe picioare din spital….nu numai teorii ale conspiratiei , sau aveti creierul deformat de feisbuc si 5G ????? ( deja se lucreaza la 6G !!! )

        • Corona Răspunde

          O intrebare simpla Votul care vei fi la data de 6 decembrie de ce nu amanam??? Acum nu conteaza Covidul?? Pentru putere nu conteaza numai sa punem stampila off … eu nu o s a merg la vot deja m-am saturat resctrictii pestre restrictii dar cand este vorba despre alegeri numai conteaza Covidul , si nu mai sint paturi la terpaie intesiva… pfoaaai

    • ... Răspunde

      Ca să înțelegi hai să-ți dau o temă de casă la mate (pe post de banc).
      Într-un autobuz sunt 3 călători. În stație coboară 8.
      Întrebare: Câți trebuie să urce în ca nimeni să nu fie în autobuz???😪😱😫

  5. x-ulescu Răspunde

    da alegerile se tin in 6 decembrie ?? acolo la votare nu este pericol de transmitere a virusului ? werner cheama oamenii sa se imbolnaveasca ?

    • Eu Răspunde

      Iar ai aparut X-ulescule ? Da in 6 Decembrie trebuie iesit la vot masiv.Numai asa putem scapa de Ciuma Rosie ! Pesedistule .de ce va este frica nu scapati !

  6. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Dar ce zici de faza, cand o familie intreaga nu s-a prezentat la test si au fost sunati ca testul e pozitiv!

  7. amna Răspunde

    Si asa distrugem generatia aceasta de elevi..iar izolati..iar online..unde nu pricep nimic..nu mai spun de cei care isi pierd iar locurile de munca..baruri..restaurante..etc..Mai iesiti la vot..

    • ... Răspunde

      Și copiii au un potențial imens de a ajunge de-a dreptul paranoici. Dar nu interesează asta pe nimeni. Ei așa se vor forma că e normal să nu îmbrățișezi pe prietenii tăi și vor măsura 1,5 m cât trăiesc. Nu mă crezi? Ia gândește-te ce ticuri am căpătat noi pe timpul regimului Ceaușescu și de care nici acum nu ne dezvățăm. Fenomenul “ce se bagă” și lupta corp la corp la promoții de exemplu.
      Oricum natalitatea e în colaps. Nu că înainte era mai bine.😪😱
      Minciuna are picioare scurte. De aia ziceam acum niște luni că cifrele nu se închid dar săreau soldații covidului pe mine. Nu zic că nu e pandemie dar de ce trebuie umflate cifrele cu pompa? Adică față de ieri avem zero cazuri noi o grămadă de bolnavi declarați sănătoși și opa sărim repede peste 3 la mie??? Măi, eu nu-s doctor la mate doar un sărman inginer dar ceva nu e bine la calcul sigur.

      • Cetateanul Răspunde

        Gandeste-te doar la inseamna “social media” . Cine are cont pe asa ceva are sanse de divort cu 70% mai mari . Psihopatia este noua normalitate !

  8. realitatea Răspunde

    Și saloanele de înfrumusețare sau sălile de sport? Sau v-ați dat seama că le-ați închis în martie degeaba? Vă jucați cu existența oamenilor? Luați decizii cum vă scoală?

  9. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Lasati copiii sa mearga la scoala!

    Daca nu, o sa avem generatii de analfabeti.
    Ori poate ca politicienii nostri exact asta vor, ca sa aiba votul asigurat.
    Bine ca in tarile din Vest scolile nu se inchid. Cei din Vest stiu ca scoala online nu inlocuieste si nu poate inlocui invatarea la scoala, fata in fata cu dascalul.

    • Nha Răspunde

      Ca pana acum erau foarte breji , ce sa spun ! Mai ales aia cu parinti supersensibili : copilasul meu nu-l atinge nici cu vorba ca se ofileste ! Suna cunoscut ? Acum au ocazia sa-si cunoasca copiii indeaproape , daca vor , sa vada ce “loaze” au produs !

  10. Deschideți scolile!!! Răspunde

    Sunteți niște tembeli.
    Adică școlile și grădinițele nu sunt considerate esențiale???
    Auzi , școala și grădinița online!
    Cate cazuri au fost confirmate in sistemul preșcolar?
    Dar părinților care nu au cu cine lasa copii ce scenariu le recomandați (roz)?
    Alegerile nu trebuie amânate doar școlile inchise, stampila are rol de imunizare probabil.
    Și apropo de zero cazuri , cunosc 2 persoane cu rezultate pozitive azi!

  11. Osan Răspunde

    Deschide ȘCOLILE cădem în gol vom avea parte doar de analfabeți pe viitor ce covid P.Li sunteți sănătoși la cap încă puțin și va ieși o mare revolta în care omul de rand va întra peste voi începând de la prefectura pana în ultimul spital și veți da de dracu!!!

  12. ... Răspunde

    Eu am totuși o întrebare către autorități. Dacă ies din casă este obligatorie purtarea măștii peste tot. Buuun. Atunci eu sau altul cum aerisim casa? Ca dacă deschid geamul se înțelege că poate intra virusul, nu?

    • masca Răspunde

      Prietene, virusul nu-i peste tot. E la tine in gatjej. De aia trebuie sa porti masca. Sa nu-ti zboare covidul. Nu ma intereseaza ca ai masca de o luna. E treaba ta. Sigur ca sunt locuri unde ai putea sa nu porti masca. Dar pt. ca esti tembel si nu intelegi nuantarile ai primit o reglementare exagerata. Masca pe bot!!!

      • ... Răspunde

        Cine te crezi că îți permiți să mi te adresezi așa arogant? Dar tembelul satului, aceste exagerări nu-ți seamănă cu ceva din istoria noastră recentă? Acum văd că îți convine dra am o presimțire. Pentru că vine sezonul rece și nu are cum să ne fie mai bine.

        • Giovani Răspunde

          Când nu te smiorcai ,faci pe filozoful, etalând o filozofie ieftină , care generează reacții “neprietenoase”, apoi te victimizezi, dar nu înveți nimic din toate astea .
          Ești depășit , omule , mai bine ti-ai vedea de treaba și nu ai contribui la indobitocirea altora !
          Poarta masca și păstrează distanța ! Prin aceasta ii protejezi pe alții !
          Sănătate !

          • ...

            Eu port mască și fac toate cele. Dar dacă tot facem ce spun autoritățile și măsurile nu au nici un efect înseamnă că nu facem bine ceva. Ce e așa de greu de înțeles? În curând cu cifrele astea jucate pe degete ex burtis toată țara va fi pe roșu și gata carantină va fi peste tot. Dar nu s-a demonstrat că virusul așa nu dispare? Cu viteza asta nici să votăm peste o lună nu știu cum va fi. Apoi vorba lui Țiriac. Când se gată papa și restul ce vom face? În magazine este deja dezastru. Numai dacă nu vrei să observi nu vezi. Să vezi când apar rafturile goale. Nu cârcotesc. Dar așa va fi pentru că proprietarii nu vor avea din ce să cumpere marfă, nu este rulaj. Și când va fi TVA 22-23% iar, așa cum se zvonește, ce vei spune?
            Toți suntem victime. Numai că unii ca tine pun cu plăcere capul sub ghilotină.

          • Dacus

            Lumea e de vina, nu a respectat nimic, s-au destrabalat la mare,chefuri, terase, manele, etc, concedii in strainatate, nunti si alte chefuri, du-te vino in strainatate, in vara aveam ba 2 ba 0 cazuri pe zi in judet, cu ceva atentie scapam, dar nu ai cu cine, acum toti fac gura sa vin masuri restrictive, ca e afectata libertatea si democratia, dar tot nu au grija si se infecteaza unii pe altii de prosti se sunt.

  13. Mumu Răspunde

    Continuaaaa…..kasai romanu ‘ cand sa’nveseleste …. ca si ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.