Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare: va trebui să intrăm în carantină!

Preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ, atrage atenţia asupra situaţiei în care se află judeţul Satu Mare. El afirmă că la cabinetul său sunt zilnic peste 10 cazuri de COVID, iar dacă nu se iau măsuri de carantinare, “nu va mai fi cine să voteze”.

“Dacă nu vrem să spunem de Crăciun ”Primiți cu Covidul?” în loc de ”primiți cu colindul?” va trebui să intrăm în carantină. Azi am avut 11 cazuri, vineri 10, față de toată perioada din martie până în septembrie – aproape 7 luni – când am avut 12! Mâine vor fi probabil alți 10, poimâine poate 20. Suntem în țară 11.600 de medici de familie și dacă la toți e la fel ca la mine nu va mai fi cine să voteze până în decembrie, cu siguranță nu cei în vârstă și nu cei cu boli cronice”, a scris Bumbuluţ, pe Facebook.

20 comentarii

  1. Vajk Răspunde

    Dl Dr Bumbulut asta va preocupa pe dumneavoastră că nu va fi cine să meargă la vot nu va este puțin rușine ,asta nu este vocație de doctor, va sunat Johanis și va cerut să faceți propaganda . Rușine in loc să ieșiți în sfârșit cu ceva pozitiv să spuneți oamenilor adevărul panică și depresia ucide nu covid-19 ,spuneți oamenilor că zilnic mor 600- 700 de persoane in Romania din diverse motive și doar 80 de covid . Ahh mi-e scârbă pursinsimplu .

  2. ... Răspunde

    Din informațiile mele pe surse sunt foarte mulți medici și cadre sanitare care sunt covid-pozitivi. Aici se pune întrebarea întrebătoare, oare nu știu a purta o mască? Că doar se spune că ne protejează, nu? Mai sunt buluc grămadă fotbaliștii de la CSM. Bine că în astfel de situații după aceea închidem orașul că doar iese 3 la mie. Că doar sunt mulți bolnavi. Ne jucăm statistic cu cifre. Nu va fi bine deloc. Dar nici acum nu-i trece vreunuia dintre decidenți că ar fi cazul să facem testare în masă și izolarea focarelor până nu va fi prea târziu??? Măcar în localitățile care sunt în cod roșu. Știu, știu nu asta spune protocolul. Dar nu noi am făcut protocolul?

    • Satmarean Răspunde

      ,, … ” Bai gunoiule, cadrele medicale stau intre pacienti pozitivi 8-10 ore zilnic si in garzi peste 24 de ore si au mari sanse sa se imbolnaveasca. Urla diabetul in tine!!!

      • Grazzz Răspunde

        Am observat prin comentariile tale ca tot te iei de boala omului…tu esti la fel ca elevi ce practica “bullying-ul” fata de cei mai slabi. Tu te iei de problema omului intruna…da dovada de om fara caracter.

        • ... Răspunde

          Lasă-l pe săracul. Eu măcar am grijă de mine. Eu cred că el e mai mult decât frustrat din varii motive. Nu ai ce-i face. Se dovedește că lipsa celor 7 ani de acasă nu se poate recupera ulterior. Cel mai dureros este că nu vine cu argumente, doar împroașcă cu noroi verbal, venin. Asta este locul lui de desfășurare. În rest nu cred că cineva îl bagă în seamă.
          Mulțumesc pentru susținere. În viața mea am fost obligat să învăț să iau lucrurile așa cum sunt și să încerc să iau partea pozitivă a lucrurilor. Nu știu dacă vă puteți închipui cum e să fii copil și să nu ai voie la o felie de tort la o zi de naștere când toți ceilalți mănâncă de se sparg. Atunci nu erau aceste alternative care se găsesc acum în comerț. Dacă individul ăsta are plăcerea de a-și bate joc de neșansa altuia de a se naște bolnav eu nu am ce să-i fac. Îl compătimesc. Are o gândire pur nazistă.

  3. G-dot Răspunde

    Domnule doctor așa spre cultura noastră generala la câți dintre pacienți pozitivi de care ziceți ați administrat vaccinul antigripal ? Rog răspuns daca se poate .ah nu va ieșit figura în primăvara era sfârșit de sezon gripal ,credeți că oamenii sunt prosti .

  4. Golf Răspunde

    Nu mai sunt cazuri de gripă în Europa 🙂 Toți răciții testați sunt pozitivi la coco, altă denumire pentru gripă.

    Din fericire sunt și oameni deștepți, nu oi ascultătoare. De exemplu m-am dus la vecinul să să îi cer o mașină de găurit. Mi-a spus să nu mă apropii că este tare bolnav de câteva zile și sigur este gripat. L-am întrebat dacă are de gând să-și facă testul coco. Răspunsul lui – “Crezi că sunt prost? Mă scot ăștia pozitiv, mă duc la Carei și acolo mă omoară măcelarii”.

    Oile se testează după care merg la tăiat. Este și asta un fel de selecție naturală.

    Un corp sănătos și o minte sănătoasă au nevoie de alimente nutritive fără chimicale și de sport. Și exact acestea lipsesc din preocuparea doctorilor, autorităților, corporațiilor și mass mediei.

    În link-ul de mai jos de la CDC sunt ratele de mortalitate pentru coco. Tabelul se află mai jos în pagină. Pentru a obține procentele trebuie înmulțit cu 100.

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html#table-1

    în ciuda infectărilor și a umflărilor cu pompa a deceselor, rata mortalității de COVID-19 este:

    * 0,003% pentru segmentul 0-19 ani
    * 0,02%pentru segmentul 20 – 49 ani
    * 0.5% pentru segmentul 50-69 ani
    * 5.4% pentru 70+ ani

    – în cazul gripei sezoniere avem următoarele cifre ale mortalității:

    * 0,005 pentru segmentul 0 – 19 ani
    * 0,021 pentru segmentul 19 – 49 ani
    * 0,061 pentru segmentul 50-69 ani
    * 0,8 pentru 70+ ani

    – se vede limpede că mortalitatea iese din „schema clasică” doar pentru segmentul cel mai bătrân al populației. Diferențele semnificative de mortalitate le putem pune însă și pe seama mistificării, dar și a tratamentului. Antiviralele care se administrează au efecte adverse dintre cele mai dure și este posibil ca moartea să survină tocmai din această cauză.

    • covid 19 Răspunde

      Berbecule, de unde ai tu statisticile ăstea? A fost gripă vara ca s-o compari cu covidul? Şi apoi ce înseamnă procentele faţă de cifrele absolute care inclină puternic balanţa spre covid? Şi apoi, dacă raportezi cifrele pe segmentele de vârstă obţii: 7,… la 50-69 de ani şi la fel pt. 70+. Aaaa, ăia nu contează. Şi aşteaptă să treacă sezonul toamnă-iarnă-primăvară care n-a fost prins în plin. Dar internările la ATI? N-ai statistici?

      • ... Răspunde

        Și la ce îți folosesc statisticile? Ești cumva sado-masochist și îți place să tremuri de frică și să bagi frasul în oameni? Poartă masca, spală-te de câte ori consideri necesar și ocupă-te de sănătatea ta. Indiferent ce crezi statul nostru minunat ne-a demonstrat încă o dată că în caz de … nu putem să ne bazăm decât pe noi înșine.

  5. Fasz Răspunde

    Puteți să vă feriți de virus! Alimentație exclusiv vegetariană și vodka de mare calitate!

  6. Giovani Răspunde

    Mai băieți ,
    Sunteți in afara pericolului , nu veți face covid never, dat fiind ca sunteți atât de prosti , încât se ferește coronavirusul de voi !
    Postaci retardați !

    • ... Răspunde

      Ce noroc pe noi că te avem pe tine, postac șef retardat!

      • Giovani Răspunde

        Cât de întunecat la minte sa fii, sa nu pricepi ca o eventuala carantinare nu este recomandata drept modalitate de eradicare a virusului ci ca o ultima soluție pentru a acorda un răgaz celor vulnerabili ( cu imunitate scăzută , cu boli cronice ) pana la un eventual vaccin și totodata pentru a nu sufoca sistemul de sănătate despre care știam sau am aflat câte neajunsuri avea și înainte de acest virus ?
        Chiar sunteți atât de idioți sa nu puteți pricepe asta ?
        Terminați dracului cu filozofiile voastre de doi bani !
        Nu vreți masca , nu purtați !
        Nu vreți distanțare , stați buluc unii peste alții , dar nu mai intoxicați oamenii cu inepțiile voastre !

  7. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Carantinarea din primavara, din toata Europa n-a avut niciun efect medical, doar ca a slabit economia. Medicii ca acesta ar trebui sa se preocupe de tratament nu sa fuga de virus. Virusul nu va disparea de la o luna la alta si va trebui sa ne obisnuim cu el,
    iar daca tot carantinam in anii viitori vom muri si de Covid si de foame. Carntinarea este o solutie sinucigasa, o spun si medici mai luminati ca acesta. Lui ii este usor, fuge de juramant, dar banii ptr fiecare pacient ii incaseaza lunar de la Casa de Sanatate, ca lucreaza ca nu lucreaza. Restul va puteti pierde slujbele, lui sa-i fie bine.

    • hakkate Răspunde

      Nu există posibilitatea de dobândire a imunității dacă te ascunzi de virus și nu te expui. Se învață la epidemiologie. Se pare că unii au cam fost corigenți la materia asta. Și vaccinul este tot expunere cu un virus la care i s-a dat în prealabil în cap.
      Și da, carantinarea a fost cam degeaba. Atunci trebuia obligatoriu să purtăm mască peste tot ca să nu se constituie minifocarele care acum cu vremea rece și umedă explodează. Știi de ce nu era obligatorie masca?
      1. Ca să nu se creeze panică
      2. La început nu erau destule pe piață

      • Dacus Răspunde

        Este demonstrat prin masuratori ca imunitatea dispare in timp relativ scurt,, din cei care au donay plasma pt tratament unul din 10-12 aveau anticorpi suficienti, iar din 200 testati la 3 luni dupa vindecare doar 47 aveau ceva anticorpi. Imunitatea de turma nu merge in cazul covidului. Ai facut odata Herpes, faci 1-2 ori pe an, nu ai imunitate, ba mai dai si la altii.

        • ... Răspunde

          Ei, și s-a trezit dr. Arahat și de săptămâna viitoare introduce utilizarea testelor rapide pentru antigeni!?!? Adică faci testul și în 15-20 de minute afli cu o precizie rezonabilă dacă ești covid pozitiv! Nu mai stai o zi și nu-ți mai curăță mucii din nas! Mai țineți minte ce ziceam acum multe luni bune? Și asta se poate utiliza și la școli pentru că afli repede dacă cineva e bolnav? Așa că băgați tare teste rapide și deschideți școlile. Netul tot pică cu școala online. Asta nu se poate numi școală. Eu numai nu înțeleg de ce am așteptat atât. Ca să facă cineva provizii de teste rapide ca și în cazul măștilor?
          Oricum testul rapid e infinit mai ieftin (câteva €) față de testul PCR și e infinit mai rapid. Contează foarte mult în cazul depistării contacților.

  8. Xman Răspunde

    Mai bine nu s-ar mai plange atat ca in Satu Mare e boierie cu covidul!!! Dupa capul lui Bumbulut ar trebui toti sa stea acasa si asa nu vor avea ei bataie de cap si isi vor incasa linistiti salariile barosane!!! Mai bine si-ar da mai mult interesul fata de bolnavi si ar lasa lasitatea cadrele medicale, ca sunt platiti pe masura riscurilor la care sunt supusi!!!!

  9. figaro Răspunde

    Ce de isteti pe aici, cu aere de cunoscatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.