Ultima actualizare: ieri, 21:54

Locale

Percheziții de amploare la sediile Delgaz Grid Satu Mare! Sunt investigate fapte de înșelăciune

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au efectuat miercuri, 18 noiembrie, 87 de percheziții, în 20 de județe, inclusiv în județul Satu Mare, și municipiul București, la sediile unei societăți de distribuție de gaze. Sunt investigate posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 87 de percheziții în județele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistrița Năsăud (3), Botoșani (4), Caraș Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iași (6), Maramureș (4), Mureș (15), Neamț (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiș (4), Vaslui (2) și în municipiul București (2), la sediul unei societăți comerciale care are ca și obiect principal de activitate distribuția combustibililor gazoși, prin conducte, precum și la punctele de lucru ale acesteia.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operațiuni ale societății, ar fi fost modificate fișe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.

Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societății, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuție a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4%

Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuție a gazului ar fi indus în eroare instituția care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuție a gazelor naturale.

La percheziții participă un număr de 261 polițiști, din județele: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și municipiul București.

8 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Foarte bine. Să dea banii înapoi la oameni, pe lângă faptul că se introduce mult aer în conducte și-l taxează !!!

 2. mae Răspunde

  oare de ce tot schimba ceasurirl mereu fac ceva combinatii,,,,,sint niste hotii

 3. mae Răspunde

  as vrea sa vad daca imi cumpar un ceas si mil pun pe proprietatea mea sa vad daca bat cu a lor

 4. Satu Mare Răspunde

  Gazul neplătit de angajați și rudeniile acestora trebuie scos de undeva, de aceea se tot schimbă în unele zone ceasuri primăvara și toamna.

  • H&R Răspunde

   Auzi? Primavara si toamna toti reglam ceasurile inainte sau inapoi. Nah asa fac si astia cu ceasurile de la gaz.. :))))

 5. Vas Răspunde

  Consumul tehnologic poate fi chiar și înlocuirea acestor contoare, care de fapt nu au nimic. Le schimbă între ele, dar această manevră influențează prețul gazului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.