Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

PMP cere Guvernului să nu închidă piețele: ,,Trebuie să găsim soluții!’’

Partidul Mișcarea Populară (PMP) Satu Mare a început campania electorală pentru alegerile parlamentare în piețele sătmărene, iar reprezentanții formațiunii anunță că închiderea piețelor agroalimentare nu este o soluție: ,,PMP propune organizarea urgentă de piețe volante în cartiere, în spații deschise, dar bine amenajate, fără niciun cost pentru producătorii direcți de produse agroalimentare”.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Partidul Mișcarea Populară:

,,După un an agricol extrem, producătorii români de legume și fructe, dar și cei de produse lactate sau preparate din carne, abia dacă își mai pot trage sufletul. Perioada dinaintea sărbătorilor de Crăciun este una pe care producătorii agricoli au așteptat-o mult timp pentru a-și mai recupera din pierderi. Este perioada aprovizionării gospodăriilor cu legume și fructe pentru iarnă, cu varză, ceapă, cartofi. Producătorii acestor mărfuri nu pot rămâne cu ele în câmp, nici cumpărătorii nu pot fi obligați să achiziționeze din supermarketuri, aduse din import, în cele mai multe cazuri.

În 30 de ani, producătorii agricoli români nu au beneficiat de niciun fel de sprijin pentru a-și dezvolta micile afaceri și implicit, pentru a crea o piață internă importantă. Nu s-au construit centre regionale de colectare, nu s-a investit suficient în sistemul de irigații.

Producătorii care nu sunt organizați în cooperative nu pot vinde marfa en-gros către supermarketuri. Acum, prin închiderea piețelor, lovitura pe care ar primi-o le-ar fi fatală. Trebuie să găsim soluții!”

Sursa: PMP Satu Mare

2 comentarii

  1. Puiu Răspunde

    Gabi mihali bagabontul care esti:))))te_ai invartit de inca 3000 lei ca si consilier judetean de la pmp,psd_ul te _a pus sef la fonduri UE pe o leafa de 12000 lei…..ti_a iesit pasentele cu partidele….ca activitate peste tot cam p…a!!! Da noi sa fim sanatosi si sa aplaudam oamenii care se descurca in viata….bagabont bucurestean ce esti!:)))……..apropizito razvan but tu erai citimanager la odoreu la mitica care a fost in pro romania unde ai bagat campanie cu petric kenedy de satu mare,acuma esti cu pmp…..mitica ii cu PNL…te mai tine in primarie pe 5000 lei sa nu faci nimic!?…care ii treaba cu tine i_a zine si noua!!?……bagabontilor traseisti ce sunteti schimbati partidele in functie de interese si mai vreti sa fiti credibili in fata oamenilor!!!

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Brrrrrrrr…dar vad acolo niste PSD-isti altoiti care , cindva, erau tot atit de compatibili cu partidul lui Basescu cum sint polii nord – nord sau sud-sud ai aceluiasi magnet 🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.