Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

Pro România: ,,Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri!”

Reprezentanții Pro România spun că școlile din țară au fost închise, după ce Guvernul a instituit o ,,falsă stare de urgență”. Mai mult decât atât, spun cei de la Pro România, însuși ministrul Educației a recunoscut că rata de infectare cu Covid-19 în școli este de sub 1%.

Redăm comunicatul de presă:

,,Instituind o falsă stare de urgență, guvernul a închis școlile, cu toate că ministrul Educației însuși, Monica Anisie, a recunoscut că rata de infectare cu Covid-19 în școli este de sub 1%. În județul Satu Mare, această rată de infectare este chiar sub media națională.

Printr-o scamatorie logică bizară, același ministru a declarat că închiderea școlilor ar fi, de fapt, ”o măsură de solidaritate cu medicii din spitale”.

Medicii și personalul din spitale au și ei copii care TREBUIE sa meargă la școală (oricum nu au cu cine să îi lase acasă cât timp ei muncesc).

Rata de infectare “sub 1%” dovedește ceea ce spun OMS și toți specialiștii internaționali – că școlile trebuie să rămână deschise / că nu școlile sunt focare de infectare.

După ce ajung în Parlament, colegii noștri PRO România – Octavian Petric – Deputat și Adrian Stef – Senator vor avea grijă ca școlile să rămână deschise, personalul didactic și nedidactic va fi testat, condițiile de igienă și protecție implementate, dar școlile rămân deschise (doar acelea în care se constată un număr semnificativ de infectări se suspendă pe durată determinată necesară pentru procedurile sanitare)!

PRO România propune un pachet de măsuri pentru a redeschide școlile în siguranță:

👉 Testare: Testarea săptămanală a tuturor profesorilor și a personalului auxiliar din școli.

👉 Cabinete medicale: Redeschiderea în toate școlile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

👉 Condiții de închidere: Închiderea școlilor doar atunci când rata de infectare este de peste 10% din totalul elevilor și personalului. În județul Satu Mare, această rată de infectare este chiar sub media națională de 1%..

👉 Materii școlare: Reducerea, pe perioada de crizei medicale, a numărului de materii școlare predate pentru a reduce timpul petrecut în școală și pentru a diminua numărul de elevi din clase.

Opriți distrugerea Educației prin suspendarea cursurilor cu prezența fizică a profesorilor și elevilor!

Opriți catastrofa economică prin blocarea părinților acasă alături de copii!

În 6 decembrie, votați Octavian Petric la Camera Deputaților și Adrian Stef la Senat. Poziția 2 pe Buletinul de vot!”


Sursa: Comunicat de presă Pro România

6 comentarii

  1. Statistic Răspunde

    Si cum ramane cu cei miile de copii infectati , si cei pe care i-au infectat la randul lor ?
    Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează asupra unui nou fenomen care apare în spitale: crește numărul de copii infectați cu coronavirus.

    Numărul copiilor infectați cu COVID-19 a explodat. Ce spune ministrul Tătaru.
    Dacă, la începutul pandemiei, cei mai mulți pacienți erau vârstnici, în ultima perioadă s-a constatat că sunt tot mai mulți copii și adolescenți care se îmbolnăvesc de COVID-19.
    Prahova raportează 15 copii infectaţi cu SARS-CoV-2 în 24 de ore, cel mai mare număr la nivel judeţean în ceea ce priveşte minorii de la debutul pandemiei/ Judeţul a depăşit 7.000 de cazuri de COVID-19

    A crescut numărul de copii infectați cu SARS-CoV-2 odată cu începerea școlii. 36% din numărul total de cazuri, reprezentat de elevi

    • Bogu Răspunde

      Ce conteaza ce spun medicii…Pro Romania stie mai bine. Clasic stil jegos de a face politica in Romania si scuzati limbajul, O F..E SI PE MAMA daca iese ceva. Macar stiu cu cine sa NU votez si pe cine NU merita sa urmaresc.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Asta-i campanie electorala ieftina !

  3. Jiji Răspunde

    8 copii in stare grava la spital din cauza covid in Romania

  4. S.C. Răspunde

    Despre ce educatie discutam?
    Unii membrii au maxim pregatirea de sofer.
    Este vorba de membrul COSTEL FRENCZ (Mediesu Aurit),traseist politic si analfabet functional.
    El a reusit sa faca avere,trecand peste cadavre,mai exact furandu-i contractul nasului sau,MURESAN VASILE (SC PRIMA LAMUR SRL).
    Contractul firmei sale,semnal ne fair-play cu fabrica TOP DESIGN FURNITURE si sustinut de directoarea de la fabrica din Mediesu Aurit,nu ii mai satisfac nevoile financiare.Banul public pare sa fie noua atractie materiala.
    Revin cu intrebarea,despre ce educatie discutam?!

  5. usu Răspunde

    Pe principiul bate saua sa priceapa iapa,atunci inchidem si supermarchet urile….sper sa nu mai aveti de unde sa va luati de mancare…sau asta nu i o problema pentru voi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.