Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Raul Donca: PER propune stoparea tăierilor de păduri pentru următorii 10 ani

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) pentru Camera Deputaților, Raul Donca, a declarat ieri, în direct la emisiunea PortalSM LIVE, moderată de jurnalistul Gil Pietrar, că își propune să ajungă în Parlamentul României pentru a contribui la rezolvarea problemelor de mediu prin schimbarea legislației. Mai mult decât atât, Raul Donca spune că partidul pe care îl reprezintă are un proiect pe partea de mediu, proiect ce prevede stoparea tăierilor de păduri pentru următorii zece ani.

,,Problema mare e că nu găsim oamenii care să fie în acele funcții cheie prin care să poată schimba legislația în așa fel încât legislația să nu mai poată fi interpretată de nimeni. În momentul actual există legi care se pot interpreta în funcție de cine cum citește, iar fiecare face de capul lui. Eu vreau să ajung în Parlament pentru a schimba legislația, pentru a aduce alte departamente conexe pe partea de mediu, care împreună să poată stopa defrișările. Cei care sunt deja în Parlament și care știu foarte bine legile și au avut posibilitatea de a le schimba, de a stopa aceste lucruri, nu au făcut nimic. Eu îmi doresc ca în primii patru ani să reușesc să stopez”, a declarat Raul Donca, în direct la emisiunea PortalSM LIVE.

Candidatul PER a mai declarat că partidul pe care îl reprezintă are un proiect pe partea de mediu ce prevede stoparea tăierilor de păduri pentru următorii zece ani.

,,PER-ul are un proiect general pe partea de mediu prin care 10 de ani să nu fie tăieri de lemne, iar 25 de ani să nu se ducă lemnul în exterior. Și acum legislația prevede că nu avem voie să ducem lemnul brut, tăiat în țară, în afara comunității europene. Asta înseamnă că lemnul tăiat în România merge în Occident și atunci unde este beneficiul nostru? Știm foarte bine că nici împăduririle nu sunt făcute, iar dacă sunt făcute, sunt doar pe hârtie. În unele situații, statistic vorbind, noi facem împăduriri, sau în zonele în care s-au defrișat pădurile noi teoretic plantăm. Eu aș dori să văd acele zone. Toată lumea vorbește de mafia lemnului, toate partidele mari în campanie doar cu asta vin, și nu numai în campanie, dar aș vrea să întreb: Ați avut posibilitatea să schimbați totul, de ce nu ați făcut-o? Eu fiind în domeniu, candidez pentru pădurile din România, pentru materialul lemnos, pentru animalele care nu mai pot să trăiască în mediul lor și care coboară către oameni”, a mai declarat Raul Donca, în direct la emisiunea PortalSM LIVE.

4 comentarii

  1. cazma Răspunde

    Întreb pentru un prieten de la sat care se încălzește cu lemne, zece ani se încălzește cu pălincă sau cum face după capul tău?

    • John Doe Răspunde

      Acum 50 ani când trăiau mai multi oameni la sat crezi că mureau de frig? Numai că pe atunci nu se rașchetau păduri întregi ca și în momentul de față. Atunci se tăia mai cu cap.

      PS. 10 ani este prea puțin la fel in care sa abuzat cu aceste defrișări. Ar trebui 30 de ani minim pentru refacerea ecosistemului.

  2. Kempes Răspunde

    Dar tu ce vinzi și cum vinzi !!?antreprenor și om de afaceri local care ești tu!

  3. Osan Răspunde

    Bâk bâk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.