Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Satu Mare: Protestul împotriva carantinei a fost anulat!

Protestul împotriva carantinei ce urma să aibă loc sâmbătă, 21 noiembrie, în centrul municipiului Satu Mare a fost anulat! Acțiunea inițiată de sătmăreanul Iulian Câcău urma să se desfășoară în fața Instituției Prefectului.

Peste 600 de persoane și-au anunțat participarea, iar alte peste 1.700 de persoane se arătau interesate, potrivit anunțului de pe Facebook. În cele din urmă, protestul a fost anulat întrucât toţi cei care participau riscau amenzi uriașe, de până la 15.000 de lei.

Dacă organizau protestul, aceștia ar fi încălcat legea privind ,,organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise’’.

Cum a încercat să-i mobilizeze Iulian Câcău pe sătmăreni:

,,Satu Mare începând de joi intră in carantină având o rată a infectarii de COVID 7.4/mia de locuitori (cifre ireale) în condițiile în care Clujul are 9.04 si Timisoara 8.23(neimpunandu-se măsura carantinarii). Nu accept ca prefectul județului sa compromită economia pentru a “crește” in ochii lui Orban! Domeniul HORECA, beauty și toata industria divertismentului e in pragul falimentului! Nu e acțiune politică ci o actiune civică la care suntem obligați moral sa participăm toți! În număr cât mai mare cu măști sau fără măști NE CEREM LIBERTATEA ÎNAPOI”, spune Iulian Câcău.

8 comentarii

  1. Gyuri Răspunde

    În sfârșit o decizie Înțeleaptă.

  2. Kuka Răspunde

    Copthil de om prost, suflator in trambite, la ce s-a asteptat?
    Auzi tu, el “si-a asumat amenda …”, dar pana la urma a anulat protestul “ca sa-i protejeze pe ceilalti …”
    PLM de om prost, dar cu cei care se imbolnaveau, ce pizd@ ma-tii faceai? mergeai sa le sufli in trompeta, daca mureau?!?

  3. x-ulescu Răspunde

    E simplu , alea 2300 de persoane nemultumite de guwernu orban ,sa merga la vot , cu familiile si prietenii si sa voteze IMPOTRIVA pnl-ului . adica cu oricare altcineva , chiar si werner va cheama la vot ,asa nu va plati nimeni amenzi

  4. tabu Răspunde

    Faliment domeniul HORECA .
    Lumea numai stie sa faca o cafea sau o masa calda acasa?
    Atit de mult ne-am comodat.
    Hai la munca cu voi , santerul de centura Satmarului va asteapta.

  5. Gheorghe Răspunde

    Mai da ce am ajuns horeca-n sus,horeca-n jos….atata tam tam…da cand o cazut Unio,Textila,Romtelecom,1Mai,IFET,Mondiala,IPL,Tricotext 23 August si cate si mai cate fabrici care aduceau paine la zeci de mii de familii in satmar,de ce no facut nimeni atata tam-tam de ce no sarit guvernele si politicienii sa faca ceva?….Pai sefii de restaurante nu mai au vanzari,normal ca nu iese parleala ca nu se mai fac nunti ,banchete,chefuri si alte chiolhanuri cum era odinioara.Si nici nu va mai fi ceea ce a fost,sunt sigur de asta,oamenii vor deveni mai responsabili cu banul greu castigat,si nu vor mai arunca in stanga si in dreapta cu salariul familiei.
    ,,Tabu”esti tare ,le-ai si gasit de lucru unora…nu te teme ca ei tot castiga,nu vei vedea vreun patron horeca sa ajunga la faliment,la sapa de lemn.Nu castiga ca si inainte dar ,,de nu cura picura”nu le duce grija ca nici lor nu le pasa cand servesc mancare de doi lei la 10 de lei.Da sigur fiecare stie sa-si faca haleala si cafea acasa,da vezi tu ca la restaurant sau la bar te mai vezi cu cate unul si mai scapi de gura muierii,care te streseaza de una alta….aici este smecheria cu iesitu cu prietenarii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.