Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

VIDEO. Satu Mare în carantină | Prefectul Radu Bud a explicat interdicțiile

Municipiul Satu Mare intră de azi noapte, de la ora 0.00, în carantină pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a înregistrării unei incidențe a cazurilor de Covid-19 de 7,44 la mia de locutori. Sătmărenii se vor putea deplasa doar cu declarație pe propria răspundere, cu legitimaţia de serviciu, sau cu adeverința de la angajator în următoarele două săptămâni și vor trebui să respecte mai multe reguli.

Prezent în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a explicat interdicțiile și a lămurit unele aspecte privind deplasarea pe perioada carantinei.

Magazinele alimentare vor fi deschise până la ora 21.00 în fiecare zi, iar magazinele nealimentare vor fi închise sâmbătă și duminică și în sărbători legale, în cadrul centrelor comerciale mari. În timpul săptămânii vor fi toate magazinele deschise până în limita orei 21.00. De asemenea, și piețele alimentare sunt deschise fără nicio excepție.

Fiind piață nealimentară, Piața de Vechituri din Satu Mare va fi închisă în următoarele 14 zile.

Pe baza declarației pe propria răspundere, sătmărenii se vor putea deplasa la saloanele de înfrumusețare sau saloanele de masaj, la cabinete medicale sau la frizerie. De asemenea, sătmărenii își vor putea vizita proprietățile aflate în afara municipiului Satu Mare.

Se poate face deplasarea în afara orașului pentru anumite sărbători religioase. În municipiul Satu Mare însă, la slujbele religioase, în interiorul lăcașelor de cult, cu păstrarea distanței fizice, pot participa doar locuitorii zonei carantinate (municipiul Satu Mare).

Tot pe baza declarației, sătmărenii se vor putea deplasa cu autoturismele la service, la efectuarea ITP sau la spălătorie.

Pe lângă motivele de deplasare ce apar pe declarația pe propria răspundere, mai există multe alte motive ce stau în picioare, spune prefectul Radu Bud. Orice alt motiv de deplasare aveți, puteți completa cu scris olograf pe declarație, întrucât e nevoie de o justificare.

Explicațiile prefectului Radu Bud, în videoul de mai jos, de la minutul 12.40.

CITEȘTE ȘI:  

 

 

6 comentarii

  1. realist Răspunde

    “Pe baza declarației pe propria răspundere, sătmărenii se vor putea deplasa la saloanele de înfrumusețare sau saloanele de masaj, la cabinete medicale sau la frizerie.”

    Pe asta ati omis-o din declaratie, domnule prefect.

  2. unu Răspunde

    un mare rahat e carantina asta si circul, pai poti sa mergi unde vrei doar sa ai o foaie A 4

    • ... Răspunde

      Păi și îmi spui mie la ce folosește coala aia? E pe post de blindaj anticovid? În afară de faptul că de nu ai zbang primești amendă? Covidul are declarația completată? De ce nu-i dați amendă și virusului? Fără viză, fără pașaport… Umblă haihui prin lume!🤔😱😥😋

      • .. Răspunde

        Insasi completarea foii ii tine pe multi acasa. In plus nu se justifica deplasarile lungi.

        • ... Răspunde

          Sunt și din ăia care nu au acces la o imprimantă. Ei ce fac? Sau bătrânii? Umbli după fiecare? Că unii nu pot să meargă la părinți. Apoi citești că a fost găsit decedat în casă sau a fost amendat că nu avea declarație. Că se plimbă mulți aiurea sunt de acord dar nimeni nu se ocupă cu cei cu probleme. Asta-i adevărul. De fapt ai impresia că unii vor să scăpăm de ei. Ne batem joc de umanitatea noastră. Când vom trece peste pandemie să vezi tu ce vor încasa toți politicienii de la tineretul de astăzi pentru că și-au bătut joc de educația lor, de distracția lor, practic de viitorul lor. Va fi fără milă, îți spun eu. Ei nu știu ce e aia că nu este ceva, nu au prins restricțiile comuniste. În cel mai bun caz vor pleca și mai mult în masă într-o țară în care se vor descurca mai bine. Indiferent de starea pandemiei niciodată nu trebuie să uiți că ești om. Asta ar trebui băgat în capul pulițailor care au și acum plan de amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.