Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

VIDEOREPORTAJ. IN MEMORIAM – Teodor Curpaş: “Omul lui Dumnezeu”

Omul lui Dumnezeu, spirit enciclopedic, aşa îl numesc astăzi cei ce i-au fost aproape profesorului Teodor Curpaş. A fost un om mare, cum nu ştiu dacă vom mai avea vreodată, spune preotul Almon Chirilă, cel ce i-a fost duhovnic, dar şi discipol profesorului Curpaş.

Profesorul Teodor Curpaş a fost înmormântat în curtea Bsericii Ortodoxe din localitate Vetiş. Slujba de înmormântare a avut loc marţi, în prezenţa unor oameni de cultură din judeţ, prieteni. Preotul paroh Almon Chirilă a precizat, pentru PortalSM, că el a fost înrmormântat în curtea bisericii deoarece pentru Curpaş această biserică era “acasă”, era locul unde şi vărsa lacrimile de tristeţe şi de bucurie.

“Domn profesor de fiecare dată când vinea aici spunea că vine şi se simte aici ca şi acasă, ca şi în biserica în care el s-a născut şi a fost botezat”. Oamenii de cultură şi cei care l-au cunoscut au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Teodor Curpaş: Managerul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo: “A fost un dascăl de şcoală, un dascăl de viaţă”. Scriitorul Felician Pop: “A fost un spirit enciclopedic. El a activtate înf oarte multe domenii cu aceeaşi pricepere, aceeaşi dăruire, cu acelaşi har. A fost implicat şi în lumea sportivă, să ne amintim că epuca de glorie a echipei Olimpia a fost atunci când Curpa a fost preşedinte”.

Preotul Almon Chirilă: “A fost omul lui Dumnezeu care a uitit biserica,i-a ibuit pe oameni, şi-a iubit familia, a iubit tot ceea ce este frrumos, un om plin de înţelepciune, dascăl scriitor, un om de cultură, un om de suflet. Un om mare, cum nu ştiu dacă vom mai avea vreodată aici pe plaiuri sătmărene”. Preotul Viorel Paşca: “Teodor Curpaş a fost un om destionic, un om care vedea lucrurile altfel decât le vedeau alţii”.

SURSE VIDEO: NVedem la TV

5 comentarii

  1. MZ Răspunde

    Un singur lucru pot sa adaug .
    A murit si ultimul comunist!
    in 1996 am fost exmatriculat de catre acest “domn”din cauza cu nu am vrut sa ma tund la liceu, repet in 1996 !
    fiind o lunga perioada afectat de aceasta exmatriculare .
    acest profesor a practicat o perioada lunga si dupa revolutie modul de invatamant socialist si fixatiile comuniste !

  2. Aha Răspunde

    Eu am auzit ca le dadea palme si pumni la elevi. Era spaima elevilor la Unio. Asta era omu lu Satana. Asa ajung unii sa fie preaslaviti de alti comunisti cu miros de naftalina

    • MZ Răspunde

      Da domnule pot sa confirm ca asa era !
      La aparitia acestui “om a lui dumnezeu”toti elevii tremurau si stateau in rand 2 cate 2 iar el aleatoriu alegea cate asa zis o victima ,in general pletosi sau pe vremea aia new punkeri care nu se incadrau in tiparul bine pus la punct de post comunistii astia .Si te facea de toata jena asta cand nu te si pleznea.
      Nu vreau sa il jignesc fiind ca e mort si eu respect mortii!
      dar cel care a scris articolul acesta ii doresc sa il fi cunoscut in felul in care am avut eu “placerea”de al cunoaste si sa treaca prin ce am trecut alaturui de acest “om a lui dumnezeu”
      By the way merci de suport ! Ion si Aha

  3. Opinie Răspunde

    Despre morti numai adevarul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.