Ultima actualizare: azi, 14:15
Locale

17 tineri amendați pentru că au participat la un chef în noaptea de Crăciun

17 tineri au fost amendați pentru că au participat la un chef în noaptea de Crăciun, transmite IPJ Satu Mare. În noaptea de 25/26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au fost sesizați cu privire la faptul că în interiorul unui apartament din municipiul Satu Mare s-ar afla mai multe persoane care tulbură ordinea și liniștea publică. În urma deplasării la locul indicat, polițiștii au identificat 17 persoane cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, care au fost sancționate contravențional cu amenzi cuprinse între 250 și 1000 de lei, conform Legii nr. 55/2020.

Comunicat de presă al IPJ Satu Mare:

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Satu Mare, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.

Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

● deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

● deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

● deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

● deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

2 comentarii

  1. Anononimus Răspunde

    Atat poate politia romana! Sa amendeze copii si batrani care vand in piata legume sa aiba de o paine pe masa. Trist! Bine ca tiganii au imunitate lor nu le face nimic. RUSINE! Sunt curios cat hate o sa-mi iau la aceasta postare.

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine au facut. Tinand cont ca erau minori sper ca au luat o amenda spre max sa aiba ce platii parintii lor. Asa ,cadou de Craciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.