Ultima actualizare: azi, 20:46
Locale

A început transportul pentru primele loturi de vaccin anti-Covid către țările din UE

Camioanele încărate cu primele doze din vaccinul anti-Covid de la Pfizer, destinate țărilor din Uniunea Europeană, au părăsit fabrica din Belgia, miercuri, și se îndreaptă spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene, titrează Digi24.

Începând cu data de 27 decembrie, cele 27 de țări ale Uniunii Europene vor începe vaccinarea, după ce Agenția de Reglementare a Medicamentelor europeană a dat undă verde pentru folosirea serului Pfizer-BioNTech, luni. Primele doze au plecat încărcate în trei camioane frigorifice, escortate de două mașini de poliție fiecare. Pfizer nu a dezvăluit care este destinația inițială a acestor camioane.

Când ajunge vaccinul anti-Covid și în România

În România vor ajunge primele 10.000 de doze în data de 26 decembrie, urmând să înceapă imediat și campania de vaccinare. În primă instanță va fi vaccinat personalul medical, urmând ca la anul să fie vaccinate persoanele din grupele de risc, iar, apoi, populația generală. Vaccinarea va fi voluntară și gratuită.

Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID a anunțat miercuri care este procedura de înscriere pentru cei care vor să se vaccineze. Vaccinarea se va face pe bază de programare, pentru o urmărire mai eficientă a procesului și a pacienților.

Cum se va desfășura campania de vaccinare în județul Satu Mare

Campania de vaccinare se va desfășura în trei etape, în țară fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare. În județul Satu Mare sunt amenajate 12 centre de vaccinare, la care se va adăugă o caravană mobilă (pentru persoanele nedeplasabile). Astfel, vor exista cinci centre de vaccinare în municipiul Satu Mare și câte unul în următoarele localități: Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Poiana Codrului, Supur, Medieșu Aurit și Gherța Mare.

 

2 comentarii

 1. Ba Răspunde

  Da frigidere performante ( la -80°) avem …pana si la Gherta , nu de alta , da multe tari europene , dupa cate am auzit , vor intampina greutati in sensul asta ?

  • Masca lui Zorro varianta românească Răspunde

   Stai liniștit. Românu-i mărinimos. Sare în ajutor și ajută pe săracii francezi sau germani. Altfel nu am putea dormi liniștiți, nu?😱😭😲🥶🥴
   Totul e pregătit, zic autoritățile. Practica ne omoară ca de fiecare dată.
   Oricum astea 10000 de vaccinuri care au venit acuși e zero barat la noi. Chiar de ar veni încă 150000 de vaccinuri încă pe săptămâna asta așa cum se spune tot zero barat e! Ne trebuie cam 14 milioane ca să ridicăm restricțiile.
   Atenție! Cine se vaccinează obligatoriu trebuie să poarte masca în continuare! Până la adânci bătrâneți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.