Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

COVID Satu Mare | Mai multe localități din județ au incidență zero la numărul de infectări!

Mai multe localități din județul Satu Mare au incidență zero la numărul de infectări cu noul coronavirus, reiese din lista dată publicității de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În continuare, cea mai afectată localitate din județ este municipiul Satu Mare, cu o rată de infectare de 4,7 cazuri la mia de locuitori, însă avem și o serie de localități unde, potrivit statisticilor oficiale, nu mai există niciun caz de Covid-19.

 

10 comentarii

  1. cris Răspunde

    Teste putine, incidenta mica.
    In toata Europa creste numarul testarilor ( se fac inclusiv testari in masa ), la noi se fac din ce in ce mai putine teste. Creste doar numarul persoanelor de la ATI si al mortilor.
    Nu vi se pare ca ceva nu este in regula ?

    • ... Răspunde

      Și teste rapide fraților! Nu e totuna că stai după rezultat vreo 3 zile și între timp infectezi dacă vrei oamenii în veselie sau cu test rapid afli în 10-15 minute că e ceva dubios chiar dacă nu e sigur și te izolezi! Țări întregi fac asta. Noi de ce nu?

      • Rrrr Răspunde

        Nu avem bani.

      • Milițianul Răspunde

        Poți să îți faci testul rapid sau la unele laboratoare private; nu e recunoscut de către DSP, dacă nu e cotizată taxa frumușică către ei….
        Cât despre prevenție, e ok….dar să îl faci aproape zilnic testul rapid e cam costisitor!

        • ... Răspunde

          Nu trebuie zilnic făcut. Dar dacă simți ceva că nu e în ordine poți face testul singur și nu trebuie prelevat/săpat mucii din nas. Practic oricine poate face testul cu o instruire superminimă. Costul testului e de vreo 5€ și produce rezultat rapid. Așa cu această metodă am putea lejer să deschidem și școlile. Chestie că nu e recunoscut de DSP d o mare provărie. Așa știu că nici ei nu au sau alții care fac teste laboratorul autorizat pentru PCR. Am avut treabă cu specialiștii desepiști mai demult. Am o mare îndoială față de ce iese de sub mâna lor.

      • Dacus Răspunde

        Testele rapide , mai ales cele de la noi ( prima editie ) nu sunt prea bune , un prieten s-a dus la Oradea la operatie si i-au facut test si a iesit pozitiv , a venit acasa a facut la particular test rapid si a iesit negativ…..oricum dupa 5 zile i-a disparut mirosul si gustul ,si a avut simptome specifice stil raceala ….
        Ungaria si-a facut acum o saptamana testari in masa tematice : invatatori ,profesori ,asistente ,lucratori sociali .Acum fac pt cei din administratie publica si cei care au contact cu numar mare de persoane datorita activitatii .
        La Slovaci testarea nu a dat rezultate , incidenta este in crestere.
        Indiferent de metoda , testul poate iesi negativ cu persoana infectata , depinde de timpul in care se face testul ( si de corectitudinea recoltarii )
        Cehii au relaxat si imediat cazurile au explodat , deci cea mai mare eficienta este sa nu te prea intalnesti cu altii ,iar la locurile unde nu poti ,sa folosesti CORECT masca si dezinfectarea mainii ,obiectelor .( vad ca la micile magazine toata lumea pune mana pe clanta ,unul dupa altul , si pe manerul la scara blocului ,butonul de aprins lumina , nimeni nu se oboseste sa aiba in buzunar un servetel umed cu spirt, sau un mic pulverizator )
        Multi se infecteaza de la rude ,prieteni ,prietene , de la copii care umbla unul la altul ,gasti etc , pt ca faptul ca e cunostinta da senzatie de siguranta .

        • ... Răspunde

          Hapoi dacă vrei test sigur negativ du-te la Coica. Eu așa am auzit. Bineînțeles plătești.

        • ... Răspunde

          @Dacus. Eu vreau să-ți zic un singur lucru dar posibil să fi aflat și tu.
          Elon Musk cu toată familia sa s-a izolat acum o lună și ceva și la un laborator autorizat de acolo a făcut test covid. Pe el, soție și copiii. A făcut testul de 4 ori într-o zi cu același tip de test, sigilat, prelevarea s-a făcut de o singură asistentă autorizată. Totul s-a făcut perfect la fel într-o singură zi. Rezultatul? Are 2 teste pozitive și 2 teste negative. De aici fiecare înțelege ce vrea.

          • rodica

            Bine ai auzit dar era vorba de primele cele cu anticorpi acum cele PCR sau PSD sunt ok coica doar preveleaza testul propriu zis se face la un laborator din Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.