Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Coronavirus Satu Mare: 64 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 64 de cazuri noi de coronavirus. La nivel național, în 24 de ore, au fost înregistrate peste 6.400 de noi îmbolnăviri.

Până astăzi, 11 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 545.567 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 443.168 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 13.116 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 10.12.2020 (10:00) – 11.12.2020 (10:00) au fost raportate 168 decese (97 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 8 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 49 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani. 155 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 9 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.319. Dintre acestea, 1.299 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.386.813  teste. Dintre acestea, 30.246 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.287 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.959 la cerere.

 

35 comentarii

  1. ion ion Răspunde

    Nici no sa se termine cu virusul prea repede …
    oameni confirmati pozitiv se plimba pe floaster…..liberi ca pasarea cerului
    ii doare in c.. de responsabilitate sociala..

    • Vasi vasi Răspunde

      Și care-i problema ta,stai în casă. Lupii ăștia moraliști ca tine toată ziua bat magazinele și apoi plâng că s-au virusat. Au impresia că , cârpele alea neconforme de pe mutră îi apără. Macar ăia ce poartă masca sub nas se plimba prin locuri izolate de frica amenzii. Cum au deschis mall-ul în weekend toți buluc, stai pe cur acasă și nu te infectezi.

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      Cu virusul se va termina exact când trebuie. Nu știu ce filozofați atâta. De vreme ce inclusiv pacienții afumați la propriu la Piatra Neamț infectați cu covid sunt trecuți la morți DE COVID și nu morți de intoxicație cu fum și infectați CU COVID, ce mai vreți? Apoi să vedeți voi când Cîțu ajunge prim-ministru plin și începe să pună în practică ce trebuia să facă Lucovidul! O să regretați voi pandemia asta dragă! O tempora!

  2. Ion ion Răspunde

    Vasi vasi
    Adevarat bombardier …
    Vai de capu ‘ tău…

    • Vasi vasi Răspunde

      @Ioane du-te la mall,se dau tigăi gratis,fi și tu bombardier. Citiți despre epidemii,ele se termină când se imunizează populația cu victimele aferente sau dacă este un vaccin eficient. În rest totul e can can

  3. Gusteru Răspunde

    Cehii care sunt juma la buc cat noi au ajuns in toamna la aproape 15 mii, au tras un lockdown, s-a imbunatatit situatia, nu demult au relaxat, iarasi creste vertiginos.
    Daca oamenii nu respecta din vointa proprie masurile, virusul se inmulteste, aztazi am vazut in supermarket 1 din 3 are masca sub nas, dar si restul au pus in asa fel ca pe laturile nasului nu inchide, asa se respira mai usor, dar si inspiri virusul!
    Cei profy pun un leukoplast lung de 5-6cm pe marginea de sus a mastii, marginea care ramane deasupra mastii se lipeste de piele, e mult mai sigur si nu se aburesc ochelarii.

    • ... Răspunde

      Ar trebui fiecare să ne băgăm în căte un prezervativ mare? Cât crezi că rezistă o țară cu asemenea măsuri de distanțare etc.? Până nu ne imunizăm în masă nu avem nici o șansă să scăpăm de joaca de-a lockdown. Praful se va alege de tot! Ai să vezi. Ce avem acum este aromă de mușețel față de ce urmează. Mai ales dacă mr. Cîțu apucă să pună în practică programul guvernamental. Urmează ușurel privatizarea serviciilor medicale pentru că nu mai are de unde să scoată bani din altă parte.

    • Sm Răspunde

      @gusteru,fi tu Profy și trageți o pungă pe cap,leag-o bine în jurul gâtului și eu îți jur că nu iei virusul. Apropo cum zicea și @ vasi de ciumă cum am scăpat , fără vaccin sau medicamente. În natură se numește selecție naturală, doar așa poate fi o populație sănătoasă. Dar acum lumea nu concepe acest lucru. La istorie dacă treceați pe la școală , ați fi învățat că la multe popoare cei slabi, născuți cu handicap erau omorâți sau lăsați să moară. Și pt ei era ceva normal. Dar dacă acum toată planeta se agită că unui Negru îi spunem Negru , apocalipsa e aproape.

      • covid 19 Răspunde

        Tu eşti văr cu Altu’? Numai el avea opţiunea morţii verigilor slabe având încredinţarea că moartea nu-i de el. Cum am scăpat de ciumă? Cu zeci de mii de morţi la ciumele mici. La ciuma lui Caragea au murit un mizilic de 90 000 de oameni iar degradarea umană a fost mai traumatizantă decât ciuma. Unii chiar nu înţeleg fenomenul. De exemplu cele 3 puncte, suţinător al Altului deplânge înrăutăţirea situaţiei economice ca şi cum la lucru poţi să mergi chiar dacă 30% din colegi lipsesc. Sau se crede că gata te îmbolnăveşti, te vindeci, te imunizezi sau mori( bineînţeles alţii nu noi). Asta dacă o fac toţi odată, poate. Dacă o fac pe rând imunitatea dispare si riscul de infectare este ca la început, procesul ar dura 10 ani.

        • Altu Răspunde

          @Covid 19, ți-am mai spus ,la primăvară,la primăvară. Pe când vei fi #Covid 20. Până atunci : Sărbători fericite!

          • ...

            El nu are voie. A zis Arahagul. Maid de Eid sau de Ramadan poate.

        • ... Răspunde

          Tu atâta înțelegi din ce postez? Îmi pare sincer rău de tine! Adicătelea avem oficial vreo 500000 de cetățeni pozitivați din care marea, marea majoritate s-a vindecat. După estimări și după faptul că nu au fost foarte mulți testați se crede că nivelul de îmbolnăvire/pozitivare în acest moment la nivel de țară este undeva la cca. 2,5-3 milioane de cetățeni. Cam aici ar fi cifra reală. Și zici să mai stăm în casă pentru încă un an? Pentru ce mă rog? Că măsurile luate au atenuat unda dar de rezolvat nu au rezolvat absolut nimic! Facem același lucru de un an și fără folos. Mă rog, pentru majoritatea e fără folos. Între timp București a trecut de 7 la mie și jumătate din bolnavi sunt și stau în Capitală dar nu e necesar carantinarea!?!? Adică la 2 milioane de cetățeni sunt atâția bolnavi cât la restul de 20 de milioane în toată țara??? Tu ce notă ai avut la aritmetică???

  4. Decebal Răspunde

    Cu oameni needucati nu poti face asta .
    Mereu sa gasesc șmecheri care nu respectă reguli de bun simt. ..
    Si din pacate sunt foarte multi. Si ii vezi zilnic in viata cotidiană.. sunt invincibili ..
    Sunt cei care se baga in fata la semafor, grabiti claxonaza,parchează pe trotuar ,devin gălăgioși în locuri publice .. poarta masca de forma … sub nas .. . adica au o nevoie foarte mare de afirmare in ciuda lipsei de educație pe care ei nici no conștientizează.
    Neam de traistă..

  5. ,Pipo Răspunde

    “Ion ion” când o să doară prostia o să treacă și virusul și atunci o să poți ieși din casă liniștit numai până atunci vezi să nu te infectezi de prostie că aia se vindecă cam greu

  6. Ion ion Răspunde

    Sunteti vieji..
    Mai stiu eu unu din asta… viteaz rău.. confirmat
    De câteva zile și-a îngropat un părinte .. Covid … insuficienta respiratorie.. fara alte boli grave.
    Fără loc la urgente sau ATI in Jud. SM.

    Va doresc să.nu aveti parte de asa ceva.

  7. Camilla Karlsen Răspunde

    Solicitați un împrumut cu NOVA GLOBAL FINANCE la o rată a dobânzii de 3%, TRIMITEȚI UN E-MAIL la ([email protected])

  8. Sm Răspunde

    Covidule,nu-s eu var cu nimeni,dar m-am saturat de toată tevatura asta. Ce propui ,să ne ascundem toată viața. Stăm în casă dispare virusul, ieșim apare. Bag piciorul în ea de viață,ori murim ,ori trăim . Statul în casă , teroarea mediatică,masca ,astea nu-i viață. Ca la război, învingi ești liber, pierzi ești mort. Mersul vieții.

    • covid 19 Răspunde

      @Sm, deşi am scris clar văd că nu înţelegi. Dacă stai acasă eşti văr cu Altu’. Deplâng chinul pe care-l trăiţi într-o psihoză care este imaginară. Pt. unul care a făcut armata purtarea măştii si celelalte reguli recomandate mai mult, nu impuse, ar trebui să fie un mizilic. Vorbeşti ca cel de la Urziceni care era tanc rusesc, n-avea frică de nimic, până i s-a întâmplat.

      • Altu Răspunde

        Covidel ești obsedat rău de mine. Nu uita :Altu îți dă viață,Altu te ridica,Altu te coboară,Altu te îngroapă,Altu îți dă clanță.

        • ... Răspunde

          Trebuie să-l înțelegi. Asta-i menirea lui ca să ne bage în casă și să ne bage frica până-n măduva oaselor. Asta speră. Doar că în naivitatea lui nu-și dă seama că și chiar dacă toți am face ce și cum susține el ne paște minim încă un an dacă nu mai mult de #staiacasă și #poartămască! Între timp noi toți ne superdezinfectăm, inundăm habitatul imediat cu dezinfectanți și tot felul de soluții minune, pierdem orice dram de imunitate naturală și data viitoare nu ne mai trebuie absolut nici un covid! Ne va ajunge o banală răceală și vom pica pe capete. Dar nu-i bai, probabil asta se și vrea. El trebuie să se protejeze. Mai are de luat multe ajutoare sociale. Așa că trebuie să-l înțelegi.😜

      • ecologist Răspunde

        ONU dorește să declare cât mai repede stare de urgență climatică pe tot Pământul. Sunt presiuni foarte mari în acest sens. Materialul este gata de un an și numai se aștepta care va fi deznodământul alegerilor din SUA. Îți dai seama de ce. De fapt am impresia că inclusiv pandemia de coronavirus are și o legătură cu dorința de a reduce mobilitatea umană și de a reduce consumul uman de materii prime. În toată pandemia asta activiștii cu încălzirea globală au tăcut mâlc. Ce interesant nu? Apoi când se va decreta în cadrul stării de urgență climatică , pentru că se poate, că trebuie obligatoriu să ne diminuăm șeptelul (în special e vorba de vaci și porci) și anumite culturi agricole care accelerează încălzirea globală atunci ce vei zice? Ce vei mânca întru salvarea planetei? Scoarță de copac? Să știi că nu glumesc, ce am scris din păcate este cât se poate de serios.

        • covid 19 Răspunde

          Să înţeleg că mi te adresezi mie? Ce are a face comentariul meu cu elucubraţiile tale despre aşteptarea deznodământului alegerilor în… SUA?🤣 Ce au băşinile vacilor cu nenorocitul de virus sau cu comentariul meu? Ia-te cu cei doi de mână că bateţi ,,aceiaşi câmpi”. Adică eu incriminez psihoza în care sunt prinşi cei doi iar ei bat câmpii că cineva îi ţine în casă.🤣 Sunt ca soldatul ăla japonez pierdut în junglă care după 30 de ani de la sfârşitul WW2 el încă se credea combatant. Şi apoi, dacă tot ai adus vorba, cred mai mult în efectul nefast al încălzirii globale decât în importanţa lactatelor şi cărnii de vacă. ONU vrea să declare…Da, şi cu ce ne-ar afecta? Te pomeneşti că ar impune un control sever privind tăierea pădurilor. De unde ar veni presiunile de care vorbeşti că SUA trage în altă parte privind încălzirea globală? No, da’ oricum, interesantă tema chiar dacă supoziţiile îm trezesc circumspecţie. Este ca şi cum ONU ne-ar vrea răul. Hai mă! Guvernul mondial nu e la ONU!🤣

          • ecologist

            Da. Ești ca soldatul japonez. Te lupți și tu cu “ceva”. Deja nu-ți mai comandă nimeni dar tu lupți în continuare. Ceva asemănător era și în perioada luptei de clasă. În momentul în care ți se va controla lntreaga viață cu toate aspectele ei și asta spre binele comun, că trebuie să te sacrifici etc. atunci adu-ți aminte de mine. Vei purta masca până la adânci bătrâneți, uită de sejururile tale în țări exotice și uită de multe-multe lucruri care făceau parte din cotidianul tău. Acestea toate vir dispărea spre binele tuturor dar mai ales a unora. Mai știi cum duceai cafea sau Kent, nu? Elitele nu trebuie să sufere. Elucubrații zici??? Când ditamai secretarul general al ONU spune asta oficial tu zici că am halucinații? Săracul de tine! Și da, guvernul mondial nu e la ONU. Și ei fac ce li se spune. Nouă nu o să ne fie bine. Cel puțin nu cred că mai apucăm. Asta spre binele omenirii. Așa ni se va spune frumos pe îndelete. Ce este acum e doar o etapă. Crezi că mie îmi convine?

          • covid 19

            @ecologist, ,,sunt” este folosit la pers. a treia plural. ,,ţi se va” ,,,li se spune”, ,,ni se va spune”….exprimări impersonale cu tâlc specific adepţilor conspiraţionismului mondial…

      • ... Răspunde

        Și.dezvoltarea vaccinului celor de la Moderna a fost început cu 2 luni înainte de declararea pandemiei! E recunoscut oficial, Din pură întâmplare? Oare? De unde știau ce trebuia să facă și contra a ce?
        Mă rog, sper că pentru siguranță tu vei căpăta doză cel puțin triplă. Ca să știe lumea semnalmentele supradozei.

  9. ... Răspunde

    @covidel. Dacă o să am nevoie de ceva ore suplimentare de limba română am să apelez la tine. Deocamdată consider că încă mă descurc onorabil. Tu stai în casă și încearcă să stai cât mai departe de tastatură și ecran că la covidul aista nu se știe niciodată. Poate vine și pe wifi, cine știe? Cercetătorii britanici au descoperit multe chestii. Încă încearcă să identifice și intelectul tău. Cu lupa ori microscopul electronic.

  10. Pop Răspunde

    BAh da PROSTALAI MARI sunteti cei mai prosti dintre prosti,ce de aberatii muicaaaaa

    • Pop Răspunde

      Aceasta a fost momentul artistic în care mi-am dat seama că nu înțeleg ce scriu ceilalți. Offf!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.