Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

FOTO. Acțiune de suflet. Pachete de Crăciun pentru copiii din centrele de plasament din județ

Datorită bunei colaborări din această vară dintre Fundatia Hans Lindner şi  Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Satu Mare, anul acesta beneficiarii cadourilor sosite din partea copiilor din Germania au fost copiii din centrele de plasament din județul Satu Mare (Casa de tip familial din Noroieni, Odoreu, Vetiș, Amați, Rătești, Beltiug, Borlești, Berindan, Tășnad, Case de tip familial din Carei – 4,  Case de tip familial din Satu Mare – 2, Centrul de plasament Halmeu), precum și cei care sunt în grija asociațiilor Stela Maris, Casa Speranței și Sfânta Rita.

Peste tot s-au respectat măsurile de siguranță impuse de către centre, astfel în unele locuri s-a permis să se intre în curțile centrelor, iar în altele a fost posibilă doar comunicarea peste poartă cu ei. Cu toate acestea, s-a putut simți cu adevărat dorul, dar şi căldura din sufletele lor, inclusiv și zâmbetele și bucuria de pe chip, chiar dacă erau ascunse de masca purtată.

Copiii au dezvăluit că și simpla apropiere de ei, prezența în mijlocul lor este pentru ei un cadou, o dovadă că sunt recunoscători că s-a gândit și la ei. Pentru darurile aduse, ei i-au recompensat pe vizitatori cu colinde frumoase și felicitări confecționate de ei.

Sursa: Fundația Hans Lindner

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.