Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Polițiștii sătmăreni au confiscat peste 60 kg de articole pirotehnice

La data de 23 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pe raza municipiului satu Mare pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu obiecte pirotehnice.

În urma activităților desfășurate, în colaborare cu polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat un bărbat, de de 41 ani, din municipiul Satu Mare, care avea asupra sa 65 kg de articole pirotehnice, pentru care nu deținea autorizație. Întreaga cantitate de articole pirothenice a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării, iar în cauză au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform Legii nr. 126/1995.

De asemenea, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județan Satu Mare, împreună cu polițiștii locali au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 49 de societăți comerciale şi 64 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 23.000 de lei. Totodată, au fost legitimate peste 2.100 de persoane și au fost verificate peste 200 de locații de interes.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

6 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    BRAVO BĂIEȚILOR DE LA ARME ȘI MUNIȚII !!!.

  2. .... Răspunde

    Cum au ajuns în țară????? Sau asta nu contează????

  3. Satmarean Răspunde

    Prin vamă ca țâgările, din păcate !!!

  4. Szilagyi Răspunde

    De la Timișoara

  5. Lucifer Răspunde

    Sunt distractive pentru cine ştie să le folosească corespunzător. Dar ‘na unde nu-i lege, nu-i tocmeală.
    Au ajuns în ţară pe sub mână, de la PTF Vama Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.