Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

IMAGINI RARE de la Revoluția din Satu Mare. Oamenii s-au urcat pe Palat

Revoluția care a schimbat cursul istoriei din România a fost resimțită și pe meleagurile sătmărene. Oamenii s-au adunat în Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, s-au urcat pe Palatul Administrativ, au ținut discursuri și s-au bucurat de libertate.

Lumea a venit din toate direcțiile și s-a adunat în centrul municipiului Satu Mare. Oamenii s-au urcat pe Palatul Administrativ din Piața 25 Octombrie, iar după discursuri s-a cântat, s-a jucat Hora Unirii și, nu în ultimul rând, s-au spus și rugăciuni.

De asemenea, cei prezenți în Piața 25 Octombrie au dat foc tuturor materialelor de propaganda comunistă. Vă prezentăm mai jos câteva imagini rare de la Revoluția din Satu Mare.

Imagini: Danila Zoltán

Imagini: Danila Zoltán

 

11 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    În sfârșit niște fotografii clare, bine făcute!

  2. Satmarean Răspunde

    FAINE VREMURI ÎN ORICE CAZ , NU FUNEBRE CA ACUM !!!

  3. Soim Răspunde

    Cei din piata….oameni de buna credinta, cei de la balcon, informatorii si soptitorii securitatii, esalonul doi din PCR, poate nu toti, dar in mare majoritate, ei au condus dupa simulacrul de revolutie, uitati-va cu atentie la hainele oamenilor, exprima simplitate si poate saracie, azi…cam la fel stam, ghidonati de aceeasi oameni ,care au acces la resursele financiare, iar oamenii simpli…..indiferent de etnie, religie sunt fara acces la cultura, fara educatie, fara speranta.Speram sa se schimbe ceva, Dumnezeu sa ne Ocroteasca!

  4. Oșan Răspunde

    Asa ar trebui și acum oameni în strada!!!

  5. cârcotaş Răspunde

    Lumea s-a risipit când la microfon a venit col. Bilanici care panicat a anunţat că ,,forţe străine (arabe) au intrat pe teritoriul ţării”. Cam asta a fost revoluţia în masă la Satu Mare, pe urmă au urmat tot felul de lupte partizane pt. ciolanul local cu multe note naţionaliste.

  6. cizmaru Răspunde

    carcotas te inreb cine tea pus sa scri minciuni despre revolutie ca de fost de fata cum scri nai fost

  7. Un locuitor al coloniei UE Romanistann Răspunde

    Pozele sunt din data de 22. În 21 în oraș a fost absolut liniște. Abia a doua zi s-a adunat lumea în centrul nou când au văzut la tv că asta fac oamenii și în alte localități și asta începând abia cu ora 10-11. La noi nu a fost revoluție, din fericire nu au fost evenimente cu trageri. Parcă s-a auzit un singur foc de armă dar nu sunt sigur cam la ora 13. În paranteză am făcut armata și știu diferența dintre un foc de armă și o petardă. S-a constituit FSN-ul local și s-au dat arme de la Gărzi Patriotice la oameni pentru apărarea revoluției. Cam fără cartușe și armele trăgeau numai foc cu foc. Revoluția lui pește prăjit pe măsura orașului. Bine că totuși nu ne-am împușcat între noi cum a fost în alte orașe! Dar unii pe seama acestei adunări spontane au certificat de revoluționar în oraș!

  8. 1989 Răspunde

    Stiti care-i ironia? Ca atunci am vrut sa fie Romania libera- prospera -moderna , ca sa nu mai stam in saracie ca pe vremea respectiva cand t lumea a stat dupa o butelie la rand de la ora 4 dimineata sau cand mergea oamenii dpa drojdie unt cand era sarbatori. Acum traim mai rau pt ca poate sa cumparam orice de la supermarketuri ca rafturi sint pline cu marfa dar banii lipsesc din buzunar.
    Tineretul au plecat, si care au plecat nu o sa mai revine acasa, numai pt vacanta pana traieste parintii.Si legea care au votat parlamentul si a intrat deja in monitorul oficial ca 40 % o sa mareasca pensiile nici pe ala nu o sa dea ,dar atunci de ce au votat?? Ca era deja PNL la guvernare si au stiut ca nu sint bani, dar au facut smecheria asta ca sa nu piarda votanti. Si asta ma doare ca pentru vot minteste ca sa fie iara langa foc timp de 4 ani,si nu cu problemele
    Romaniei se ocupe. Sub orice critica ce merge la noi, nici bani pentru copii nu vei da asa cum a precis prin lege, sistemul de sanatate e sub orice critica.Numai asta auzim peste 30 de ani ca noi o sa facem ca sintem capabil si modernizam ca fara hotie si corruptie , ca primim bani si de la UE pentru infrastructura etc etc de la fiecare alegeri,dar in final iara nu o sa intample nimic.Poate sa vine orcine la putere numai minteste .Din pacate asta e. Multumim frumos pentru poze draga Danila Zoltan ,mi-ai trimis inapoi in timp cu pozele asta .Respect!!!!!!!!

  9. Driver Răspunde

    Nu il vad pe keserkenyi si pataki…ahhh si macsuklik…unde mama dracului ati fost?

  10. Euh Răspunde

    Da tu driver,unde erai,LA buda?Ramai acolo,sugaciule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.