Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Protest în fața Tribunalului Satu Mare, după condamnarea avocatului Robert Roșu

Avocații din Satu Mare au protestat astăzi Palatul de Justiție după condamnarea avocatului Robert Roșu la închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.

Avocații din România se solidarizează în cazul colegului lor Robert Roșu, condamnat în dosarul Ferma Băneasa. Ei au protestat în mai multe județe din țară pentru că există pericolul ca de acum încolo oricare dintre ei să fie băgat în pușcărie pentru că își fac meseria de avocat. Avocații din Satu Mare au protestat astăzi la ora 11.00 în fața Tribunalului.

Potrivit DNA, avocatul Robert Roșu „s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”. Avocatul Robert Roșu a fost achitat la Curtea de Apel Brașov și la ÎCCJ a primit 5 ani cu executare pentru 4 infracțiuni. De cealaltă parte, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) este de părere că decizia este inacceptabilă: „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”.

UNBR a anunțat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în acest dosar. „Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu (n.r – cea a Curţii de Apel Braşov şi cea a ICCJ) arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, consideră UNBR.

14 comentarii

  1. auzi Răspunde

    vai de mine daaca a gresit si a facut pe smecherul la zdup cu el serios da avocatii nu a voie sa faca puscarie sau ce ???

  2. Cetatean Răspunde

    Nici judecătorii nu fac pușcărie, chiar daca uneori distrug vieți!

  3. Gogu Styuk Răspunde

    Logic,atunci cand isi depasesc atributiile,toti avocatii ar trebui sa pateasca ca acest Rosu!!Eu nu cred ca el nu stia ca se implica in chestiuni ilegale,insa se baza probabil pe “echipa de baza trimisa in teren ” in care figura un print,un milionar,mai mult ca sigur ca din umbra si petrovbasescu nasul printului,un jurnalist de talie mare ,niste ovrei cu staif,etc.!Asadar,5 ani de bulau nu cred ca-i strica !! Tovarasii lui avocatii sa-i transmita sa nu scape pe jos sapunul la dus,ca e belea !😀🤪🤣👍

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Ma mira faptul ca nu ies avocatii sa le explice la prosti cum sta treaba !
    In justitie rolul avocatului este sa apere interesele clientului sau indiferent ca este platit pentru asta sau ca este numit din oficiu.
    Spre exemplu, un criminal in serie nu poate fi judecat fara sa fie aparat de un avocat.
    Daca nu-si permite unul platit, i se desemneaza unul din oficiu pe care il plateste Statul Roman, adica noi contribuabilii.
    Cum ar fi ca dupa ce si-a facut meseria, sa fie trimis la puscarie ca , vezi doamne, a aparat un criminal !!!
    Slaba judecata pot avea unii si din pacate, la vot, sintem cu totii egali !

  5. ¡¡¡¡ Răspunde

    Nu ar da Bunul Dumneze sa crape matele in toti avocati si judecatori din tara asta!! Niste jeguri corupte!!

  6. ¡¡¡¡ Răspunde

    Nu ar da Bunul Dumnezeu sa crape matele in toti avocati si judecatori din tara asta!! Niste jeguri corupte!!

  7. Garuboz Răspunde

    Da pa escrocu de Groza cand il baga la zdup?

  8. Subiectiv Răspunde

    Una e să-l apere după ce a făcut ilegalitatea, alta-i să-l ajute să facă acea ilegalitate.

    • România Răspunde

      Avocatul a fost condamnat pentru că a pus în aplicare a hotărâre judecătorească din prima instanță. Deci nu el a făcut de capul lui ilegalitate. Omul simplu că să mai înțeleagă de aici? Parcă asist live la ceva de genul “are șapcă-nu are șapcă”.

  9. Cici Răspunde

    Nu l-a obligat nimeni să fie partas la infractiuni, statutul avocatilor spune clar ca poate denunta contractul de asistenta juridica atunci cand apar nelegalitati. A ales sa fie părtaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.