Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. ”Școala de acasă”: Mii de elevi din județul Satu Mare primesc tablete pentru lecțiile online

În județul Satu Mare se va finaliza în cursul zilei de astăzi distribuirea tabletelor achiziționate de Guvernul României prin programul ”Școala de acasă”, către cei 5930 de elevi care nu dispun de dispozitive electronice, astfel încât să poată participa, în mod optim, la procesul instructiv-educativ.

Acestea vor fi verificate de informaticienii din școli, se va instala softul necesar funcționării și vor fi distribuite elevilor. Tabletele au inclusă o cartelă SIM pentru conexiunea la internet.

Predarea tabletelor se face pe baza unui contract de comodat încheiat între părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori / elevii majori și unitățile de învățământ în dotarea cărora au intrat tabletele.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

4 comentarii

  1. unu Răspunde

    oare cine sta in spatele acestei afaceri, domnilor dar de unde sunt bani pt asa ceva, acum serios , cine nu are tableta poate nu are nici curent unde va incarca?????? deci nu vreau s ajignesc pe nimeni dar suntem in lumea a 3

    • ... Răspunde

      U sunt mai degrabă ce se va alege de aceste tablete peste o săptămâmă-două. Câte vor mai fi funcționale, câte vor sfârși la piața de vechituri sau oentru achitarea datoriilor pe caiet.🤔🤔😒☹😳
      Nu că i-aș invidia pe acești năpăstuiți ai sorții dar majoritatea își cam fac cu mânuța lor. Și era să uit că sunt pățit cu “mulțumirile” lor. Ceva de genul “da p@zda m@tii, numai atâta îmi dai”? Să nu am dreptate.

  2. hingeru Răspunde

    Sunt de calitate proasta. Daca se strica vei repara pe banii tai. Mai bine nu ceri.

  3. Profesor satmarean Răspunde

    Da, aceste tablete sunt foarte slabe. Dacă despre Vonino este vorba, exact această marcă am primit acuma câțiva ani pentru o disciplină tehnologică și erau vai de ele tablete. Am presimțit că nu vor fi distribuite tablete mai ok, de unde atâția bani? Cel puțin 200 de euro costa un aparat cum ar trebui. Mult succes totuși celor care se vor folosi chiar și așa de aceste produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.