Ultima actualizare: azi, 22:26

Publicitate

Importanța prezenței online

Situația actuală poate reprezenta o provocare pentru toate afacerile la nivel de comunicare. Prezența online nu mai este demult o opțiune pentru antreprenori, ci o necesitate.

Fie că ai un magazin fizic, ești din domeniul HORECA sau altă afacere, prezența online în universul informațiilor nemărginit și în plină dezvoltare, reprezintă una dintre cele mai importante strategii de promovare.

Când vorbim de prezența online, aceasta nu se rezumă la un cont pe rețelele de socializare sau la o pagină web. Prezența online este folosirea mixtă acestor obiecte, trebuie să fii în legătură permanentă cu clienții, să le oferi informații complexe despre produse, servicii și activitățile în care ești implicat.

Care sunt cele mai importante motive pentru care trebuie să consideri prezența în mediul online:

  1. Creezi o imagine a brandului tău și dezvolți încredere

Mediul online îți permite să dezvolți simplu și cu costuri reduse imaginea, “vocea” și să îți transmiți mesajul spre o audiență mai largă. Prezența pe mai multe canale dezvoltă credibilitatea unui brand sau a unei afaceri și ajută la crearea și menținerea relațiilor cu publicul țintă. Interacțiunea constantă cu audiența ta va aduce la familiarizarea acestora cu tine și cu brandul tău.

  1. Dezvolți o sursă de venit suplimentară și îți mărești piața

Având în vedere că în ultimii ani piața de e-commerce crește considerabil de la un an la altul, și această dezvoltare nu o să se oprească prea curând, vânzarea în mediul online reprezintă o oportunitate pe care nu ar trebui să o ignorăm.

Vânzând online ai acces la o piață uriașă în continuă dezvoltare unde atât clienții tăi actuali și clienții noi așteaptă să te găsească.

  1. Câștigi timp

Prezența online oferă un avantaj care trebuie luat în considerare și anume economia timpului pe care trebuie să îl petreci efectiv vânzând. Dacă un magazin fizic necesită prezența constantă a unei persoane, un magazin online sau un Facebook Shop sau Instagram Shop nu mai are aceeași necesitate.

  1. Afli mult mai ușor ce-și doresc clienții tăi

Un alt avantaj foarte important al unei prezențe bine dezvoltate în mediul online este faptul că acesta te ajută să afli cu ușurință ce se vinde și ce nu. Aceste informații extrem de valoroase pentru orice afacere sunt colectate într-un mod foarte facil în mediul online.

  1. Faci vânzarea mai accesibilă și mai ușoară

Din ce în ce mai mulți oameni se documentează și cumpără online de pe smartphone, ceea ce înseamnă că aceștia pot cumpăra de oriunde. Faptul că prezența ta în mediul online este deschis 24/7, v-a lucra în favoarea ta pentru a aduce clienți noi.

Cert este că nu putem să exagerăm importanța unei prezențe online, acesta fiind probabil mai importantă decât reușim noi să o facem să apară aici.

Pentru a crea o prezență online profesională nu ai nevoie să angajez un om în plus, trebuie să găsești un partener care te poate ajuta. Noi suntem aici pentru a răspunde la toate întrebările, și ne puteți contacta telefonic la numărul de tel 0741 072 940 sau la adresa de e-mail: [email protected].

 

Mai multe detalii găsiți pe: www.vbrmarketing.ro

Ne găsiți și pe social media: https://www.facebook.com/vbrmarketing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.