Ultima actualizare: azi, 17:36

Naţionale

Iohannis: E posibil să avem prima tranșă de vaccinuri la începutul anului viitor

Klaus Iohannis a vizitat joi, după ședința CSAT în care a fost aprobată strategia națională de vaccinare, centrul organizat la Romexpo, unde românii vor fi imunizați împotriva virusului Sars-Cov-2, titrează Digi24. Președintele a declarat, la finalul vizitei, că este posibil ca la începutul anului viitor să ajungă în România prima tranșă de un milion de doze de vaccin.

„Astăzi a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită iar strategia este una foarte bine lucrată. Această strategie prevede pașii care se vor face și foarte multe detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg mâine, la Guvern. În săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general și pentru publicul specializat. Foarte pe scurt despre vaccinare pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României spune că vaccinarea este voluntară, sigură și eficientă.

,,Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă. Vaccinarea se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure, eficiente. Deja echipa care se ocupă de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești. Intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este posibil ca până în vară să terminăm această prima campanie de vaccinare.”

Sursa: Digi24

4 comentarii

  1. Der Doktor Răspunde

    Viseaza, azi cei de la UE au ramas masca cand americanii au zis ca :mai intai noi, apoi englezii care au platit inainte si apoi cand mai raman primesc europenii….. Daca adunam populatia USA, Anglia, si vedem capacitatea de productie…. ramanem “masca”

  2. Kokonyec Răspunde

    Oarecum pretul vaccinului cat va fi???Nici testele pt vírus nu a facut gratis.Si inca o intrebare szimpla?Unde putem Primi vaccinul???La medici de familie???Unii dintre ei ascund ca sí un sobolan,La intrare ín cabinet vorbesc numai cu oamenii sí Da retetele.😷😷😷😷😷

  3. H&R Răspunde

    Posibil!! Deci nu-i sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.