Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Primăria vrea să comaseze mai multe școli. Kereskényi: ,,Cadrele nu vor fi concediate’’

Primăria vrea să comaseze mai multe școli din municipiul Satu Mare. Profesorii au ieșit să protesteze, însă primarul Kereskényi Gabor spune că nu vor exista concedieri în rândul cadrelor didactice.

Un proiect de hotărâre care viza comasarea unor instituții de învățământ a fost retras astăzi de pe ordinea de zi a Consiliului Local Satu Mare. Cu toate acestea, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gabor, a declarat că această reorganizare va avea loc, dar cadrele didactice nu vor fi concediate.

,,Comasarea unor școli nu înseamnă concedierea cadrelor didactice, ci o reducere a posturilor de directori și o eficientizarea a banului public!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare.

12 comentarii

  1. Sm Răspunde

    Concediaza-i,la ce folosesc. Oricum părinții sunt profesori acum . Dascălii doar încasează salariile. Sunt curios elevii din clasa 1 ce au învățat după un an de online. Ce mu.mu își vor lua profesorii când vor vedea că nu au cu tine orele.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Tovarase, Iohannis si guvernul lui au hotarat ca orele sa fie online.
      Cum tot ei au hotarat ca taranii sa stea in spatii descoperite in piete (pana in pragul alegerilor).

  2. Cititor Răspunde

    @Sm…
    Și tu ai avea nevoie de un pic de…..online

    • România Răspunde

      Așa se pare că și tu. Să știi că are dreptate. Mulți profesori îs paralel cu treaba asta.

    • Sm Răspunde

      @cititor, ai dreptate am uitat o virgulă și un cuvânt “cine”,asta e, se mai întâmplă. Oricum, după clasa întâi eu am știut scrie și citi. Din păcate,acum sunt copii care ajung în clasa a cincea fără noțiuni de bază. Nu profesorii au închis școlile,dar nici nu au militat pt redeschidere. Le e frică de virus, cică. Bine că cei care lucram la privat putem merge zilnic la muncă să plătim salariile lor.

      • România Răspunde

        Apoi peste ani vor asculta la nesfârșit ce spun copiii. Că le-am distrus viitorul și dreptul la o viață normală. Pentru că asta numai școală nu e. Ce viitor le poți asigura așa fără carte? Ce carieră? Eu numai țin minte cum i-am luat pe părinții mei la întrebări la momentul respectiv după revoluție și le-am reproșat că de ce nu au protestat împotriva dictaturii. Copiii din ziua de azi sunt și mai și. Ei nu știu ce e aia că nu e voie. Vai de fundul decidenților actuali!

        • s Răspunde

          Romania, era mai bine ca copii sa ramana fara bunici si cu parinti infirmi ? Specimenii ca tine si ca sosoaca nu inteleg acest lucru, doar tu esti destept si toata lumea din lume este prost.

          • România

            Ești bătut în cap. Unde am scis ca să nu se poarte mască??? Din studiile efectuate peste tot în lume s-a demonstrat că rata de transmitere este enorm de mică la școli. Nu se justifică închiderea lor. Tot așa s-a demonstrat că rata de transmitere pe suprafețe este la fel foarte-foarte mică (magazine, clanțe, uși, coșuri de cumpărături). Virusul se transmite prin micropicături, prin vorbă, strănut etc. Deci porți mască conformă teoretic trebuie să ajungă. Și te mai speli și pe mână din când în când. Toată lumea asta spune. Tu să asculți de dlune Arafat și cu Rafila, ei știu mai bine tot chiar și decât WHO??? Deci dacă în toată lunea asta este bine la noi nu că Arafat e lege! Tot așa am debitat și idioțenia că închidem în primăvară coafurile și bătrânii merg după orar separat. Era lege? Era. Acum de ce nu revenim? Pentru că și-au dat seama că e tâmpenie.
            Dacă ești așa deștept te rog să-mi răspunzi la întrebarea că grupul de suport tehnic full de specialiști expres cinstituit în acest scop care trebuie să dea suportul științific la decizii de ce nu s-a întrunit de aproape 3 (trei) !!! luni???
            Noi în schimb băgăm comitet de primire la graniță ca să nu ratăm vreun potențial purtător al variantei noi de virus? Tu auzi ce spui?

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        “Oricum, după clasa întâi eu am știut scrie și citi.”

        La cum scrii de îngrijit și corect, ești mai degravă dintre băieții din sistem (bugetarii de lux), decât dintre privați.

  3. H&R Răspunde

    @România, nu este lege, este hotărâre de guvern. 😎🇹🇩

    • România Răspunde

      @H&R. Știu și eu, dar am zis să cobor la nivelul dumnealui că poate pricepe. La ăștia nu zici articolul cutare, alineatul cutare și simplu zici doar “asta-i legea”. Oricum toate deciziile astea nu respectă tocmai Constituția țării. Știi tu, cărțulia aia pe care toți guvernanți au depus anno jurământul la investire. Dar nu contează. De fapt contează dar nu avem ce face. Suntem un bantustan bananier european. Crescătorie de culegători agricoli: căpșuni, sparanghel etc.

  4. obiectiv Răspunde

    Problema in invatamant e faptul ca au crescut salariile fara sa fie corelate in vreun fel de cresterea calitatii actului educational (dimpotriva scade de la an la altul) a devenit atractiv sa faci parte din sistem si se prefera inventarea a tot felul de materii pentru a mentine posturile cadrelor didactice.O intrebare simpla si retorica;a scazut natalitatea,de ce nu scade si numarul de cadre didactice? Doar ca sa avem liniste in sindicate? Romania isi poate permite sa intretina acesti someri de lux la nesfirsit? Recalificarea profesionala e valabila doar pentru alte categorii sociale? Astept opinii vis-a vis de fondul problemei expuse si nu de eventuale greseli gramaticale cautate de vajnicii carcotasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.