Ultima actualizare: ieri, 20:54
Locale

Proiect pentru digitalizarea școlilor. Primăria Satu Mare va achiziționa 17.000 de tablete

Primăria Municipiului Satu Mare va digitaliza sistemul educațional cu fonduri europene! Municipiul a depus în cadrul Programului Operațional Competivitate, Axa Prioritară 2, un proiect pentru digitalizarea sistemului educațional prin care se vor achiziționa 17.126 de tablete pentru elevi, iar 747 de clase și laboratoare vor fi dotate cu echipamente informatice!

,,Școlile au intrat în era digitală, iar ritmul digitalizării a fost dictat în ultimul an de pandemia COVID-19, când foarte mulți elevi aveau ore de curs exclusiv online. Prin acest proiect ne dorim să venim în sprijinul a mii de elevi, dar și a cadrelor didactice! Astăzi nu mai putem spune că tabletele și dispozitivele informatice nu mai sunt pretenții, ci o necesitate! Școala trebuie să rămână atractivă, iar cadrele didactice au nevoie în primul rând de suport digital pentru a-i menține pe elevi interesați de procesul educațional. Este din ce în ce mai clar că viitorul învățământului implică dispozitive și aplicații informatice! Ne vom implica pentru a sprijini sistemul educațional și pentru a investi în viitorul generațiilor viitoare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Valoarea proiectului este de 35.614.145, 57 lei, din care contribuția asigurată din bugetul local este de 710.164,71 lei, suma fiind aprobată astăzi, 22 decembrie, de Consiliul Local Satu Mare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

3 comentarii

  1. joliku Răspunde

    Daca luati ce a luat ministerul, atunci lasati-o balta. Vonino=tableta ce o aveam cand eram eu scoler, tablita cu creta

  2. a Răspunde

    Sunt curios care este ponderea pe scoli? 80 la suta intr-o parte, 20 la suta dincolo. Si asa comasam. Nu au nevoie. Doar chirie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.