Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Raul Donca (PER): Ziua Națională – respect față de trecut, responsabilitate față de viitor

Candidatul PER la Camera Deputaţilor, Raul Donca, a afirmat că Ziua Națională reprezintă respect față de trecut, responsabilitate față de viitor.

Mesajul  transmis de Raul Donca, cu prilejul Zilei Naţionale:

“A venit momentul în care trebuie să ne deschidem ochii minții, să ne deschidem sufletul, să nu fim îndărătnici și să privim cu atenție în jurul nostru.  A venit momentul unei mari sărbători, ZIUA DE 1 DECEMBRIE, zi care ar trebui să existe trează și eternă în conștiința poporului român, zi care trebuie sărbătorită nu doar prin cântecul unei trompete și a unor pași de defilare cadențați, ci prin DEMNITATEA noastră românească, prin ceea ce suntem noi.

În fiecare cimitir există câte un bunic erou,  există un soldat mort pe front, există un străbunic decedat în tranșeele de la Cotul Donului, fiecare dintre noi am văzut  în poze vechi șterse de patima timpului câte o rudă care a plecat în război și nu s-a mai întors niciodată … aceste lucruri trebuie să fie ”scrise” în conștiință!

Asta înseamnă 1 DECEMBRIE !!!

Nu să te înghesui pentru o bucată de ciolan cu fasole, nu să te înghiontești pentru o bucată de cârnați. Acesta e un teatru ieftin, e ”pâine și circ” care nu ține de demnitatea umană, de parcă nu știm ce e aia fasole, de parcă nu am mai mâncat cârnați!!!

Nu trebuie să facem greșeala de a dezbrăca ziua de 1 DECEMBRIE de aura sacră. Mai are rost să visăm la o Românie Mare? Mai are rost sa visăm la o sărbătoare care exprimă sentimente naționaliste?

Ce înseamnă pentru tine 1 Decembrie?

Pentru mine înseamnă respect față de trecut  și responsabilitate față de viitorul neamului meu.

Și asta nu este obligație politică ci DATORIE MORALĂ.

 LA MULȚI ANI ROMÂNIA “!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.