Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Sătmăreni prinși cu artificii și petarde. A curs cu dosare penale

Peste 9.000 de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în urma unor acțiuni organizate la data de 30 decembrie.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Satu Mare în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare au organizat la data de 30 decembrie, acțiuni în vederea identificării persoanelor care efectuează operațiuni cu obiecte pirotehnice, fără drept.

În urma activităților desfășurate au depistat patru sătmăreni, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, care se aflau pe raza municipiului, având asupra lor de obiecte pirotehnice, pentru care nu a putut să prezinte documente de proveniență. Au fost ridicate de la cei în cauză 785 articolele pirotehnice în vederea confiscării. În cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de orice operațiuni cu obiecte pirotehnice.

Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Satu Mare, au identificat în localitatea Târgu Bixad un bărbat, de 51 de ani, din Negrești Oaș care deținea asupra sa 64 de articole pirotehnice din categoria F2, pe care le oferea spre vânzare, fără a deține autorizație în acest sens.

Tot în localitatea Târgu Bixad, polițiștii au mai identificat un bărbat de 43 de ani, din Negrești Oaș care deținea asupra sa 400 articole pirotehnice din categoria  F2, 5500 din categoria P1 și 2400 din categoria F1,  pe care le oferea spre vânzare, fără a deține autorizație în acest sens.

În  ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de comercializarea articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnisti, iar articolele pirotehnice depistate de polițiști au fost ridicate în vederea confiscării.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.