Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Iohannis: De Crăciun și Anul Nou stați acasă dacă vreți să vă fie bine

Președintele Klaus Iohannis a declarat că de Crăciun și Revelion se vor păstra regulile și măsurile impuse de pandemie, care sunt obligatorii pentru toți românii, iar cei care nu înțeleg că trebuie să le respecte vor avea surpriza să fie amendați: ,,În timpul sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia’’.

,,Am observat că multă lume e interesată ce va fi de Crăciun și Anul Nou, toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul nou. Măsurile sunt gândite pentru a ne proteja de boală, ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI pentru cei care nu înțeleg de vorbă bună vor avea surpriza să fie amendați”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai precizat că deși numărul de cazuri nu mai este în creștere, nu am scăpat de pandemie și nu este momentul pentru relaxare.

,,E foarte clar un lucru, aceste măsuri sunt corecte, cu toții vedeți datele comunicate zilnic, oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem zilnic mii de persoane infectate, dar numărul nu mai e în creștere de la o zi la alta, cum a fost în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat, dar nu e momentul pentru relaxare. Până nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm. Dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia”, a spus Klaus Iohannis.

43 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Asa facem toti, ramanem nemiscati pana vine vaccinul !

    • Mircea Răspunde

      Să o f…i pe Carmen în gură băi nazistule .

      • Cetateanul Răspunde

        Vezi ca deja masurile au ucis mai multi oameni decat au salvat . Si aceste masuri vor avea efecte teribile ce se vor intinde pe decenii de acum inainte .
        Intreaba orice asociatie a bolnavilor cronici din tara asta, cati au murit pentru ca nu au fost diagnosticati la timp, pentru ca au fost terorizati, cati vor muri de acum inainte pentru ca vor ramane someri sau vor da faliment …

        • realitatea Răspunde

          Exact. Conform datelor oficiale numai în perioada aia de 2 luni de stare de urgență (martie-mai) au decedat 19000 de pacienți bolnavi de cancer din care mulți (de fapt majoritatea) pentru că nu au avut acces la tratamentele vitale!!! În 9 luni de plandemie au murit 14000 de oameni infectate cu covid. Nu de covid ci cu covid. E o diferență mică-mare. Fă socoteala f@tangiule. Deocamdată nu trăim veșnic. În momentul în care citesc că nu știu care bolnav de 80-90 de ani a murit de covid și a avut comorbidități mă cam enervez. Adică înainte de pandemie dacă nu era covid moșul/baba trăia și acum? Mă îndoiesc. Mulți, mai ales bătrânii, se îmbolnăvesc de frică și de singurătate. Astea tot intră la comorbidități? Oare copiii din ziua de asi ne vor ierta că le-am stricat ireversibil copilăria și le-am lezat dreptul lor garantat de Constituție la învățătură, școală și implicit la o viață împlinită ca adult? Ferească cel de sus când se vor enerva cei tineri și vor merge la vot, nu ca acum! Să nu vă plângeți că nu au empatie! Voi i-ați educat așa cu #staiacasă și #distanțaresocială!

          • Cetateanul

            O generatie ratata … unul care a deschis o afacere in acelasi domeniu a inchis dupa mai putin de sase luni, altul dupa mai putin de un an … tinerii nu mai au nici o sansa in fata masurilor si a marilor companii … probabil multi vor ajunge angajati pe undeva daca vor avea noroc unde vor fi exploatati si pe la 40 de ani vor da in diabet, boli de inima, accidente vasculare … restul nu stiu daca vor ajunge la 40 de ani, poate lucrand la negru sau apucandu-se de infractiuni .
            Dar, sa fim optimisti, poate pana atunci unii vor prosti poporul ca sa legalizam drogurile si prostitutia … oricum politicienii au prostit oamenii sa stea acasa cu ocazia celui mai important referendum de dupa 89 . Cel pentru familie !

          • Cetateanul

            Tinerii saraci si fara cultura vor ajunge in marea lor parte alcoolisti, drogati, se vor ocupa cu prostitutia, cu jocurile de noroc … comertul, serviciile, oriunde se va putea face un ban vor fi acaparate de marile companii daca nu sunt deja prezente in domeniul respectiv .

          • Cetateanul

            Un mare post spunea ceva de genul ca sa nu ne miram daca oamenii mor dupa vaccinare . Adica daca au 80 de ani sufera de decenii de boli grave mor de COVID-19 si asta nu poti sa pui la indoiala, dar daca a facut vaccinul moare pentru avea o varsta, era bolnav …

  2. Cetateanul Răspunde

    Tocmai am urmarit un clip in care o asistenta lesina la foarte scurt timp dupa ce a fost vaccinata . Desigur, informatiile si faptele nu se gasesc in presa cumparata .

    • apropo Răspunde

      Ok, dacă ai fi avut curiozitatea sa vezi ce s-a întâmplat mai departe, ai fi văzut ca aceeași asistenta și-a revenit, și a declarat cu gura ei ca leșinul a venit pe fondul altor afecțiuni preexistente, și ca acum se simte ok…
      Dar e mai ușor sa iei de pe net doar ce va convine…

      • ...?#@!....ățopi Răspunde

        Da. Așa e când suferi de leșinită bilaterală cronică acută. Cercetătorii britanici au analizat și au determinat că eficiența vaccinului (care încă nu se cunoaște) este în directă legătură cu presiunea atmosferică și cu producția de grâu la hectar. Nu v-ați săturat încă de baubau covid? Așteptăm cu nerăbdare ce anunță Radio Erevan. Apoi vă mai mirați că nimeni nu s-a dus la vot.

  3. Ion Roman Răspunde

    Linkul clipului

  4. Șică Răspunde

    A hi leșinată biata dye obosală !

  5. Unu Răspunde

    Mai mult ca sigur.

  6. Sm Răspunde

    A leșinat de fericire că a primit vaccinul. Să vedeți peste câteva luni sau ani cum vor mai leșina pe vecie și alte dobitoace vaccinate. Nimeni nu se întreabă de ce în SUA firmele care produc vaccin au imunitate și sunt asolvite de orice răspundere . Moderna, de exemplu încă nu a scos nici un produs farmaceutic pe piața până acum,cum să ai încredere în așa firmă?

    • ... Răspunde

      Ni s-a luat dreptul de a întreba pentru că atunci ești dușmanul noii orânduiri lucovidiene. Urmează dreptul de a gândi. Apoi dacă totuși vom scăpa de dictatura halatelor albe vai ce fericiți vor fi unii! Nu vă dați seama că dacă nu-i tragi de mânecă unii oameni abia așteaptă și o iau pe arătură? Nici nu mai ascultă ce spun alții? Nimeni, dar absolut nimeni nu este deținătorul adevărului absolut. În momentul în care nu-l asculți pe celălalt democrația s-a terminat. Brătienii se răsucesc în mormânt când văd ce înfăptuiesc urmașii lor. Indiferent în ce stare suntem, de urgență ori alertă, călcarea în pucioare a normelor elementare denltă și nerespectarea normelor umane, democratice. Se poate restrânge drepturile dar faceți cum spune legea nu cum vreți voi. Nu pesede e de vină că sunteți juriști de doi bani și nu știți să citiți propriile legi.

      • covid 19 Răspunde

        Iar o iei pe arătură cum zici. Ce să întrebi tu care le ştii pe toate?. Dacă vrei te vaccinezi dacă nu, nu. Tu vrei polemici cand lucrurile sunt clare. Aaaa, ti-e teamă pt. omenire să nu facă alergie din cauza cipurilor…

        • Sm Răspunde

          @covid19,ba da,va fi obligatoriu. În Brazilia deja se dorește impunerea obligatorie. În Austria după expirarea carantinei din 24 ianuarie dacă nu ai test,nu îți poți relua viața socială. În SUA angajatorii îți vor putea condiționa locul de muncă cu acceptarea vaccinării. Mai ales dacă nu vor avea 70% cobai voluntari, atunci să te ții. Cine garantează că nu va avea efecte adverse peste un an-doi.

          • covid 19

            Tocmai mi-am făcut vaccinul pt. gripă obişnuită, ăla fără CIP. In doi ani n-are ce se întâmpla decât să ţi se coclească CIP-ul. Ăsta-i singurul risc pe care ţi-l asumi, achiziţionarea unui CIP de slabă calitate. În viaţă sunt peste tot riscuri, contează mărimea lor şi costurile. Tu decizi.

        • ... Răspunde

          Problema dragul meu este că an de an va fi alt covid. Vaccinul de anul trecut nu va mai fi valabil și de nu te vaccinezi an de an “benevol” patronul te va da afară. Adică drepturi cetățenești de acum încolo nema. Drept de călătorie nema. Că zici că nu e obligatoriu? Tu în care România trăiești? În aia bugetară? Mai ții minte pe vremea lui Ceașcă dacă aveai o minte puțin mai răsărită și vroiai să avansezi pe scara ierarhică zbang te făceau membru pecere? De nu, erai trecut ca element ostil care trebuie-musai infierat? Memorie scurtă, ia niște lecitină. Prin anii 2000 la început la fel era cu aderarea la UE și NATO. Ferească sfântul să zici ceva împotrivă! Ce mult bine ne-au făcut și ăia, nu? Politicienilor și lui Geoană sigur da. Nu mă aștept să înțelegi ce am scris. Doar ești covid-19!

      • Cetateanul Răspunde

        Si faza cu cel mai important execitiu democratic de dupa 89 tot aceasi esenta o avut-o . Adica, daca la nivel de natiune nu ti se da dreptul democratic de a-ti alege valorile care te reprezinta … Nici prin cap sa-ti treaca ca familia este formata din barbat, femeie si copiii … fereste-te de fanaticii religiosi ca si de necuratul …

      • Cetateanul Răspunde

        Cu indivizii astia de la putere ai un singur drept : sa fi de acord cu ei !

  7. covid 19 Răspunde

    Da la anul va fi un alt virus şi un alt drob de sare pe sobă.

    • covid 19 Răspunde

      Comentariul este pt. 3 puncte. N-am fost membru de partid şi după cum mă manifestam nici nu voia nimeni să mă facă. Acum trăim totuşi alte vremuri şi deşi nu e bine să luăm toate de bune trebuie să decelăm … între minciună şi adevăr. Şi apoi verosimilitatea… de ce-ar vrea cineva (cine?) să ne facă rău? Şi de ce? Aaaa, dacă viaţa ar fi veşnică s-ar găsi justificări filozofice, altfel nu.

      • ... Răspunde

        E bine ce întrebări ți-ai pus spre sfârșitul comentariului. Continuă.
        Și să nu cumva să crezi că această minunată clasă politică îți sau ne dorește binele. Toate măsurile sunt exclusiv pentru limitarea catastrofei la spitale. Nu pentru ca nouă să ne fie bine și să fim sănătoși. Asta să-ți fie clar. Nu sunt paturi destule iar medicii nici ei nu știu ce să facă de multe ori. Cine era mai bun a plecat din țară.
        Iar faptul că nu a vrut nimeni să te facă membru de partid pe vremuri spune multe. Eu am avut în familia mai largă inclusiv închiși pentru că au avut alte păreri. Unii chiar au sfârșit prin a fi mutați la domiciliu forțat și sub supraveghere. Eu am driblat pecereul 4 ani dar tot nu am scăpat până la urmă. Dacă nici atunci nu am tăcut nu văd de ce aș face altfel acum.

    • ... Răspunde

      Ești mai …… decât permite legea. Nu pricepi ce spune omul pentru că nu vrei să pricepi. Vesi că ajunge Prăpăd Cîțu prim-ministru și nu se știe ce va mai inventa! Are fantezie bogată băiatul. Cel mai tare este creșterea în V. Nu știu cine va mai produce la anul în țară. Nu sistemul bugetar este cea care produce valoare adăugată în economie. Din desenatul bancnotelor și creditarea creditării nu câștigă decât banca.

      • Cetateanul Răspunde

        Bugetarii pot sa traiasca toata viata din credite . Pentru ca nu le vor plati ei .

      • covid 19 Răspunde

        Ce mă enervează la tine este vorbirea aluzivă, imprecisă, la plesneală. Nu am reuşit până acum să-mi dau seama ce combaţi. Şi apoi eu sunt ostil până-n măduva oaselor sistemului bugetar, cântă la altă masă dar… cu MASCĂ!

        • ... Răspunde

          Jumate din măștile din comerț nu sunt bune. Recunoscut oficial. Eu port dar ce folos are așa? Eu am lpsat să fie comercializate sau autoritățile de control? Dacă și în pandemie își permit asta!?!? Iar în rest că nu înțelegi? Ce să-ți fac? Alții în mod interesant pricep ce spun.
          Nu combat covidul. Am avut și a fost chiar foarte neplăcut. Eu zic că se iau măsuri aiurea multe fără nici o noimă. Ne chinuim singuri cu măsuri din astea izolaționiste dar permitem unele lucruri care fac și mai mult rău (mâncat și fumat pe stradă fără mască). Sunt țpri unde s-a interzis fumatul complet pe perioada pandemiei în spații publice! Păi normal că nu are efect ce facem! De 3-4 luni zic că trebuie teste rapide. Nu trebuie săpat în nasul pacientului, dă rezultat în 10-15 minute. Nu e perfect dar nici nu stai cu zilele și aștepți rezultatul. Dacă e dubios repeți cu test PCR. Simplu. Așa și școlile ar putea fi deschise din nou. Nu știu ce experiențe ai tu dar școala online e praf.

          • covid 19

            Merge… Întradevăr măsurile ar putea fi mai ferme, energice, focalizate. Cunosc prea multe persoane care şi-au ascuns boala suferind în linişte şi neanunţând pe nimeni pentru a face anchetă epidemiologică. Am cunoscut persoană care a stat in concediu fără salar numai pentru a nu ajunge la spital. Au ajuns alţii din cauza lui.

  8. Sm Răspunde

    @covidule,nu compara vaccinurilor gripale care se fac de ani de zile cu asta care e nou și realizat cu o tehnică inovatoare. Până acum vaccin pe bază de ARN mesager s-a experimentat doar pe animale. Eu nu am treabă să facă cine ce vrea,dar să nu fiu obligat. Parcă am fi niște curve trimise cu forța la produs, așa sună obligativitatea, dacă nu mai suntem stăpâni pe corpul nostru.

  9. Altu Răspunde

    @sm și “…” voi sunteți măi rău cu capul decât @covid19 dacă îl băgați în seamă. Omul e bolnav rău sau e plătit să contrazică pe toți cei care nu iubesc religia covid. Îi disperat rău cu boala asta. La alte articole nu comentează, numai dacă e cineva împotriva aberațiilor legate de răceala,gripa, bronșita, laringita,viroza numite generic Covid

    • ... Răspunde

      @Altu. Corect. Nu pricepe pentru că nu vrea. De fapt mi-a și recunoscut recent. E și asta semn al evoluției.

  10. Sm Răspunde

    Auzi la @covid, unii ” nemernici” refuză lagărele de exterminare SM,Carei, Negrești ,stau acasă și culmea se mai și vindecă. Ce gândire nazistă are, parcă e nepotul avortat a lui Hitler.

  11. ... Răspunde

    Dragă @covid19. Îți scriu ultima dată și sper că vei înțelege măcar ce scriu acum. Încerc să fiu concis.
    Atunci se termină pandemia când marea majoritate a populației se pozitivează. Asta se poate întâmpla ori contactând boala și vindecându-se ori vaccinându-se. Cum vaccin noi înainte de martie nu vedem pentru că suntem prioritate rămâne cealaltă modalitate. Sau stând acasă. Dar îți spun că nici aici nu e sigur. Vesi nenumărate cazuri ale persoanelor care stau la cutie și tot se infectează (Simona Halep de ex.). Problema e că nici mișcare nu fac, le scade și imunitatea naturală așa că au șanse mai mari ca să facă forme mai severe. Cei “nenorociți” care s-au lecuit singur nu fac altceva decât iau medicația după protocol acasă. Așa am făcut și eu.
    Și ca să îți spun încă un detaliu. Printre acești “nenorociți” sunt și mulți medici care au preferat concediu medical cu gripă clasică ori pneumonie și au stat acasă și câte o lună și s-au tratat. Asta în paranteză referitor la încrederea medicilor în sistemul sanitar din care fac și ei parte. Dar tu te poți interna. Eu mai bine nu. Ultima oară eram dus cu urgența urgențelor și m-au băgat într-o cameră în care mișunau gândacii. Sănătate curată! Oare de unde vine valul de infecții nosocomiale? Oare? Așa facem sănătate publică?

  12. ... Răspunde

    Și încă un lucru covid. Tratamentul practic este ceva antibiotic, paracetamol și vitamina C. Să nu-mi spui că înainte de pandemie nu te tratai la o răceală/viroză cu ceva antibiotice luate pe rugăminte dintr-o farmacie, paracetamol, aspirină și vitamine. Deci …..

    • covid 19 Răspunde

      Mda, în continuare nu ne înţelegem. Îmi explici lucruri pt. mintea copiilor de ţâtă. Am intrat în discuţie pt. că o luaseşi pe arătură cu drepturile la părere. În chestiune ai dreptul la părere dacă eşti medic şi chiar şi atunci în cadru instituţionalizat. Sunt prea mulţi părerologi care bulversează prostimea. La nivel mondial este, cât de cât, o atitudine similară de luptă cu pandemia. Dacă aveţi altă părere o ţineţi pt. voi atunci când ea ar putea face rău prostimii (genul de părere că masca îţi afectează plămânii sau că trebuie să dai piept cu boala). Capisci? Voi, ăştia de altă părere, vă căutaţi loc sub soare înfierând partizanii legii şi conformării. Da, da, dictatura ne paşte şi controlul prin vaccin. Mare-i grădina Domnului.

      • ... Răspunde

        Cred că am fost destul de clar când am zis că ți-am scris ultima oară. Și tot la fel de clar mi-am gormulat părerea când am zis că nu sunt negaționist doar autoritățile iau măsiuri aiura multe fără rost, în concluzie nu au efect. Și tot așa drept concluzie vu astfel de măsuri vom trăi dacă apucăm mult și bine de acum încolo. Pentru că nu avem șanse să se termine odată. Capisci? Minte de copil tembel ce ești! Cu părere de rău dar te-ai autodefinit.
        Așa că îți doresc LA REVEDERE!

      • ... Răspunde

        Doar un lucru încă. Nu am spus niciodată că nu port mască. Este util față de cei nespălați care și acum merg pe stradă și trag câte o flegmă sau suflă nasul pe jos. Pe ei nu-i amendăm în pandemie???? Măi să fie?!?! Am zis doar că purtăm masca degeaba pentru că jumătate din ce se găsește nu e conform deci nu e bun!!! Nu cred că eu am lăsat să fie introduse în țară! Dar nici nu am auzit pe cineva arestat pentru asta. După 9 luni omul are pretenția să vadă capătul tunelului.

        • covid 19 Răspunde

          Da, şi tot tu ziceai că masca trebuia impusă ,,de la început” (care început? probabil atunci când o mască era 7 lei) sau că românii nu trebuiau primiţi în ţară în primăvară. Nu mă deranjează că mă faci tembel, eşti un nick nenorocit.

          • ...

            LA NEREVEDERE! Ești greu la cap! Dar nu e vina ta. Materialul genetic bat-o vina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.