Ultima actualizare: azi, 18:24

colindatori Satu Mare
Locale

VIDEO. Au apărut colindătorii la Satu Mare. Colinde stilizate sau habarnism?

Au apărut colindătorii la Satu Mare. Un grup de colindători a fost suprins într-o curte interioară a unor blocuri din oraş.

Mai mulţi tineri, cu capra şi câteva instrumente muzicale, încearcă să reproducă o colindă tradiţională. Încă nu este clar dacă este vorba despre o reinterpretare sau tinerii colindători încearcă să găsească acordurile potrivite.

Vă lăsăm pe voi să vă daţi cu părerea.

Sursa VIDEO: Sorin Michnea Facebook

10 comentarii

  1. Normalul Răspunde

    Isus Cristos NU s-a născut iarna.
    Turmele de oi. Păstorii trăiau sub cerul liber și . . . făceau noaptea de strajă lângă turmele lor (Luca 2:8). O carte remarcă faptul că oile stăteau sub cerul liber începând cu săptămâna dinaintea Paștelui [sfârșitul lunii martie] până la jumătatea lunii noiembrie. Apoi adaugă: Iarna [oile] stăteau în staule, iar acest amănunt este suficient pentru a înțelege că data la care se ține de obicei Crăciunul, într-o lună de iarnă, este puțin probabil să fie corectă, deoarece Evanghelia spune că păstorii se aflau pe câmp (Daily Life in the Time of Jesus).
    Encyclopedia Americana si New Catholic Encyclopedia afirma:
    Iată ce se spune într-o enciclopedie: „Motivul pentru care sărbătoarea Crăciunului se ține la 25 decembrie este destul de obscur, dar în general se crede că această zi a fost aleasă ca să coincidă cu sărbătorile păgâne care se țineau în preajma solstițiului de iarnă, când zilele încep să crească, pentru a se celebra “renașterea soarelui”. Saturnaliile romane (o sărbătoare dedicată lui Saturn, zeul agriculturii, și forței reînnoite a soarelui) se țineau tot în acea perioadă și se consideră că unele obiceiuri de Crăciun își au rădăcinile în această sărbătoare păgână antică“. — The Encyclopedia Americana (1977), vol. VI, p. 666.

    O altă lucrare declară: „Data nașterii lui Cristos nu se cunoaște. Evangheliile nu indică nici ziua, nici luna acesteia. Potrivit ipotezei lui H. Usener, care este acceptată în prezent de cei mai mulți erudiți, data nașterii lui Cristos a fost fixată la solstițiul de iarnă (25 decembrie în calendarul iulian, 6 ianuarie în cel egiptean), pentru că în această zi, în care soarele își începe drumul înapoi spre cerul nordic, închinătorii păgâni ai lui Mithra celebrau dies natalis Solis Invicti (ziua nașterii soarelui invincibil). La 25 decembrie 274, Aurelian a proclamat zeul-soare drept principalul zeu protector al imperiului și i-a dedicat un templu în Campus Martius. Crăciunul a luat ființă într-un timp când cultul soarelui era deosebit de înfloritor la Roma“. — New Catholic Encyclopedia (1967), vol. III, p. 656.

    • ... Răspunde

      Iisus Christos s-a născut lângă Ierusalim. Tot omul știe că acolo e o țâră mai cald ca la noi. Tu încă nu ai aflat. Amin. Off!

  2. Satmarean Răspunde

    ĂȘTIA SUNT HOȚII ȘI ESCROCII DE OCAZIE ȘI DE SEZON !!!.

  3. Satmarean Răspunde

    Au fost și în P-ța 14 Mai , pușcă ca nebunii cu petarde !!!. Alo Poliția !!!

  4. Satmarean Răspunde

    DIN NOU TIGANII ÎȘI FAC DE CAP ÎN MUNICIPIU, CEI CARE VÂND DE FAPT ȘI ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ !!!.

  5. Gheorghe Răspunde

    Important nu este dacă s-a născut iarna sau vara.Daca ții aceasta sărbătoare nu câștigi nimic iar dacă nu o ții nu pierzi nimic.Important este dacă beneficiem cu adevărat de motivul pentru care a venit EL.Daca nu ești copilul lui Dumnezeu atunci nu ai inteles nimic din scopul și planul măreț a lui Dumnezeu.Importanta nașterii Domnului Isus este despre mantuire omului din păcatul adamic,Isus însuși fiul lui Dumnezeu venind pe pământ spre a ne aduce cerul în suflet,(precum în cer asa și pe pamant)cu condiția de a crede în El și a urma învățăturile celui venit de la Tatăl.Cea mai mare tragedie a omenirii este ca s-a uitat esenta si scopul venirii lui Isus în lume și s-au adoptat tot felul de obiceiuri și datini care nu au nimic de-a face cu mantuire omului sau cu voia lui Dumnezeu.In legatura cu acesti,, colindatori”sau cum s-or numi ei ce sa spun?…scopul este de fapt ca în majoritatea cazurilor care conduce lumea,,,BANUL”@Sa pice ceva.Dar despre falsurile care se întâmplă în aceasta tara ar fi mult de vorbit….
    -falsul politician,falsul vânzător falsul duhovnic,falsul apărător al legii falsul parine care-si abuzează copiii,falsul produs pe care dai banii și după aceea constați ca e…fals.falsul îl găsim la orice pas.

  6. HBC Răspunde

    cersetori obraznici

    • Satmarean Răspunde

      E plun de boschetari și de cerșetori în orașul ăsta, nu știu ce se întâmplă dar e dezastru, la tot pasul dai de ei !!!

  7. Muresan Răspunde

    Asa este, e dezastru ce se întâmplă în Municipiul Satu Mare, parcă e un sat fără câini, plin de boschetari, cerșetori, minori cerșetori, țigani, accidente rutiere zi de zi, circulație infernală, lume stresată și frustată !!!. Nu e de mirare că Satu Mare e în topul infarctelor. Nu e de mirare !!!. E un haos total !!!

  8. AziNu Răspunde

    Astia m-o trezit azi pe la 1 jumate…. mi-o venit sa le zic vreo doua dar na. Sa ies la ora aia sa strig :Altii mai si dorm :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.