Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Alu Menziken mai construiește o fabrică de 24 milioane euro în Bihor

Ultima ședință a Consiliului local Salonta creează premizele pentru o investiție de 24 milioane de euro în oraș, titrează bihon.ro.  Prin intermediul Zoom, Didier Senn, directorul general al Alu Menziken a luat un prim contact cu aleșii locali în preambulul discuțiilor care vor avea loc chiar la începutul lui 2021 pe tema unei investiții de 24 de milioane de euro în oraș.

Această investiție constă în construirea unei fabrici de aluminiu, o investiție greenfield, care ar produce aluminiu necesar mașinilor electrice. Comitetul de Planificare Economică și Urbană a Consiliului Local se va întâlni în ianuarie față-n față cu investitorul pentru a accelera investiția”. Alu Menziken exploatează una dintre cele mai moderne linii de extrudare a aluminiului din Europa, chiar în vestul țării.

Aproximativ 80% din volumul producției utilizează aluminiu reciclat. Primul proiect de operare Greenfield al Aluminium Menziken în afara Elveției e la Medieșu Aurit, județul Satu Mare, și constă într-o investiție de peste 50 milioane de euro, realizată într-un singur an, inaugurată în 2018. Atunci directorul Didier Senn, aflat de peste un deceniu în România spunea că „Am fost sprijiniți de aproape toate administrațiile locale și naționale. Ne putem doar mulțumi pentru că am ales România” Principali clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit sunt din industria aeronautică şi din domeniul automotive.

Este vorba despre producători precum Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele. Compania face parte din Montana Tech Components AG, grupul industrial elveţian care deține și UACE din Dumbrăvița (Maramureș) Istoria acestei fabrici se întinde peste 100 de ani, Alfred Gautschi, născut în Menziken a pus bazele societății Alu Menziken și el e un pionier al industriei elvețiene a aluminiului.

Sursa: bihon.ro

3 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Ce păcat că nu în Satu Mare !!!.

  2. Valahu Răspunde

    @Satmsrean bucurate !Habar nu ai ce inseamna o turnatorie de aluminiu .Eu ma bucuram daca nu era aceasta turnatorie in Medies .Credema ,acolo m-am nascut dar vreau ce este bine pentru locuitorii comunei ,dar ei in nestiintpa de cauza s-au bucurat ,insa din pacate vor regreta mai ales copii lor.

    • ecologist Răspunde

      @Valahu. Te ajut. Intoxicație acută cu aluminiu = risc ridicat de osteoporoză, boala Alzheimer, hepatită, boli de rinichi. Minunat! Numai asta mai lipsește! Ca să nu spun că la bebeluși afectează și dezvoltarea mintală. Aluminiul afectează asimilarea Fe, Ca, F și Fe. Sănătate curată! Nu zic că e sigur că așa e dar risc de expunere există mai ales dacă creăm zone de risc. De data asta chiar sunt studii peste studii. O gospodină grijulie de exemplu folosește praf de copt fără aluminiu. Produsele de patiserie și alimentele procesate conțin aluminiu în cantitate mai ridicată, peste limita normală. Dar @ Satmarean se poate bucura că are loc de muncă pe plantație. Oare de ce nu se gândește nimeni că de ce tocmai la noi vin?
      PS. Știu că studiile făcute spun că totul e Ok. Acum 20 de ani când s-a rupt iazul de la Bozânta cu cianură și acolo studiile spuneau că totul este roz bonbon. Păcat că cianura nu știa să citească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.