Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

VIDEO. Pr. Simion, mesaj în pragul Crăciunului: „Există speranță indiferent câte măști vom purta”

Se apropie Nașterea Domnului, iar toți credincioșii trebuie să se pregătească așa cum se cuvine de această mare Sărbătoare, a transmis preotul paroh Gheorghe Simion, cu ocazia aprinderii ultimei lumanari de pe coroana de Advent din centrul municipiului Satu Mare:

,,Dacă nu facem liniște zilele acestea și nu ne pregătim cu adevărat de sărbătoarea aceasta, nu vom înțelege mare lucru’’. Sărbătoarea Nașterii Domnului are o importanță covârșitoare, subliniază preotul paroh greco-catolic Gheorghe Simion, precizând că bucuria este mare după cum o pregătim, întrucât vorbim de un eveniment pe care trebuie să-l înțelegem cu adevărat: ,,Dacă nu intri în profunzimea sărbătorii, nu ai cum să pricepi mare lucru’’.

,,De Crăciun sărbătorim o zi de naștere, nu sărbătorim orice. Dacă nu facem liniște zilele acestea și nu ne pregătim cu adevărat de sărbătoarea aceasta, nu vom înțelege mare lucru. În ziua de Crăciun le vorbim copiilor noștri despre Moș Crăciun, nu despre nașterea lui Cristos. Imaginați-vă cum ar fi dacă de ziua dumneavostră de naștere invitații ar sărbători cu totul altceva. De aceea, eu doresc tuturor celor care sărbătoresc Crăciunul să sărbătorească așa cum se cuvine, fiindcă altfel nu vom înțelege nimic’’, spune preotul Gheorghe Simion.

Cu toate că am trăit cu toții un an dificil, nu trebuie să lăsăm ca această pandemie să ne afecteze: ,,Crăciunul rămâne la fel de frumos’’, ne transmite preotul Gheorghe Simion.

,,Toată lumea este speriată de pandemia aceasta. Crăciunul rămâne la fel de frumos, indiferent ce va fi în sărbătoarea asta. Indiferent cât de izolați vom fi, indiferent câte măști vom purta, indiferent câtă distanța va fi între noi, între sufletul care s-a pregătit și între Cristos va fi cea mai apropiată relație. El întotdeauna este aproape de noi, trebuie numai să-L lăsăm să ne vorbească’’.

Totodată, la aprinderea celei de a patra lumânări, preotul reformat Joseph Kiss a transmis următorul mesaj:

Un comentariu

  1. masca Răspunde

    Speranţa e mai mare la cei care poartă mască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.