Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Controale anti-COVID la Satu Mare. Polițiștii au verificat sute de restaurante și hoteluri

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Astfel, în perioada 15 – 17 ianuarie, polițiștii sătmăreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 524 de obiective, din care 111 de societăți comerciale, 104  hoteluri, 224 de mijloace de transport public în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 306 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 62.000 de lei. De asemenea, polițiștii Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș au întocmit două dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Sursa: IPJ Satu Mare

2 comentarii

  1. 😂😂+Bambi+😂😂 Răspunde

    Ati fost si la CAPRICI? Daaaa, sa luati masa! Nyema masuri Covid.
    Mergeti mana in mana cu Fusle! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  2. România Răspunde

    …… și aplicând aceste amenzi situația combaterii pandemiei brusc s-a îmbunătățit ?!!? Câteodată am mari dubii privind calitatea umană a unor persoane.
    Măcar suntem în grafic? Mă întreabă un prieten. Adică la planul la amenzi care nu există.🤔😱🤔🤯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.