Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

COVID. Persoanele vaccinate cu ambele doze nu mai intră în carantină la sosirea în România

Persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (doza de rapel) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România, dacă au trecut cel puțin 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de urgență.

Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, de asemenea, ca persoanele care sunt contact direct cu un pacient cu COVID-19 pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Au fost de asemenea decise excepții de la carantină pentru cei care vin din Marea Britanie: nu mai intră în carantină cei care au fost depistați pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat luni lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare marți, la ora 00.00. Documentul conține aproape 50 de țări cu risc epidemiologic ridicat, iar cetățenii care vin în România din aceste țări trebuie să intre în carantină două săptămâni.

26 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Ce parșivi guvernanții români. Acum 2 zile se lăudau că nu fac discriminare între vaccinați și nevaccinați,asta ce e? Nu vrem pașaport de trecere pe baza vaccinării, și uite că îl avem. Doctorii specialiști ne spun că și vaccinații pot răspândi boala,acum care e adevărul. Sau toată mascarada e doar pretext pt îngrădirea liberei circulații și a unor drepturi. Romanii sunt curvele Europei.

  2. covid 19 Răspunde

    S-au stabilit nişte discriminări pozitive. Adică nu vor sta toţi în carantină, sunt exceptaţi categorii de persoane. De aia trebuie făcută şcoala temeinic şi la timp, să puteţi înţelege un text simplu nu să urlaţi :DESCREMENARE!!!

    • Cetateanul Răspunde

      Eu nu urlu, eu doar ma prezint la vot impreuna cu familia si cu prietenii .

    • Altu Răspunde

      @covid 19, numai discriminări pozitive sunt în România,bugetari vs privat,pensii speciale vs pensii pe bază de contributivității, evazioniști vs plătitori,politicieni vs amărășteni,etc. Ai dreptate toate discriminări pozitive sunt la noi. Vai de capul nostru ar fi ,de nu ai fi tu așa inteligent .Nu știu ce ne-am face.

  3. covid 19 Răspunde

    Propun să se dea chiar două certificate! Unul pentru cei care au primit prima doză. Ei sunt vaccinați începători. Și cei care au primit și a doua. Ei sunt vaccinați valabili, vaccinați avansați. Ce ziceți?

    • Cercel Răspunde

      “Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori.

      E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus medicul.

      • covid 19 Răspunde

        Mie nu-mi ajung două faze de vaccinare. Mie îmi place să fiu înțepat săptămânal dacă se poate. Poate o să apară vaccinuri la promoție ca la supermarket. Cine știe? Eu vreau unul cu gust de pizza dacă se poate.

      • Cetateanul Răspunde

        Domnu, o singura obiectie am si eu . Fiecare om este unic . Ce se intimpla in momentul in care anticorpii sunt depasiti numeric ? Raspunsul, in numarul urmator …

  4. x-ulescu Răspunde

    Sunt si alte metode de imunizare , medicamente ieftine ,pe care nu au interese sa le vanda farmaciile .Cautati si veti gasi

    • hakkate Răspunde

      La partea cu vânzarea nu farmaciile decid ce se vinde. Companiile pharma dictează ce e pe piață. Când ceva nu se găsește nu farmacia e de vină ci companiile care nu importă produsul, stau pe stocuri sau mai bine exportă din diferite motive. Banul dictează și aici. În rest ai dreptate. Nu am văzut în toată perioada asta o campanie puternică de creștere naturală a imunității populației. Numai sp stăm acasă și să comandăm online mâncare până facem diabet sau stop cardiac.

    • Dr Haus Răspunde

      Ce metode de imunizare? Vaccinul este imunizare, restul sunt doar intarirea organismului, cu vitamine etc. Un sistem imunitar prea puternic va duce la atacarea peste masura a propriului organism, furtuna de citokine, si duce la fibroza tesuturilor, nu virusul distruge celulele, doar le foloseste pt multiplicare, raspunsul organismului prea brutal face asta.
      Cei asimptomatici au avut norocul sa fie afectati in trecut de alte corinavirusuri mai putin periculoase, un sfert din racelile din ultimii ani sunt provocate de acestia.
      Asta face si vaccinul.
      Mai cititi si altceva nu numai prostiile de pe feisbuci.

      • Dr Haus Răspunde

        Iar între timp s-a descoperit că tulpina sudafricană de aceea se răspândește mult mai repede decât cea clasică cum ar veni pentru că tulpina nouă are abilitatea de a ocoli anticorpii existenți în organism. Cercetătorii doar speră ca vaccinul administrat va fi eficient și împotriva tulpinii noi de coronavirus. Că dacă NU atunci am luat-o în barbă rău de tot cu toții. Asta nu scrie pe feisbuci ci este afirmația unui virusolog sudafrican Salim Abdool Karim care studiază efectele pe ser convalescent și susținut și de Africa Health Research Institute.
        Iar dacă nu va funcționa știi că iar trebuie să ne băgăm la conservă până vor descoperi altă variantă la vaccin? Dacă mai apucăm.
        Asta cu afirmația că vaccinul e bun și pentru celelalte variante de coronavirus care încep să circule e asemănătoare cu afirmația lui Băsescu de acum 10-12 ani când a zis că noi să stăm liniștiți pentru că criza economică mondială pe noi sigur ne va ocoli. Daaaa. Și marmota învelea ciocolata în staniol sus în Alpi.

    • Cetateanul Răspunde

      Vezi India, acolo numarul de cazuri grave si decese scade ! https://www.activenews.ro/externe/India-dezvolta-tratamentul-anti-COVID-pentru-mai-putin-de-3-dolari-de-pacient-cu-un-medicament-%E2%80%9Emiraculos-ivermectina.-In-Romania-Gigi-Becali-este-singurul-care-detine-medicamentul-minune-dar-statul-i-l-a-blocat-in-vama-164779
      “Dr. Anil K. Chaurasia, medic indian, a afirmat că, începând cu jumătatea lunii septembrie, „s-a observat o scădere clară a cazurilor de COVID și a deceselor în India, iar declinul accentuat al cazurilor și al deceselor continuă”.
      Mai multe dovezi … mai multa stiinta … in ceruri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.