Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

COVID Satu Mare. Vaccinarea vârstnicilor și a bolnavilor cronici, începând cu 15 ianuarie

Prefectul Radu Bud a convocat astăzi primarii din localitățile desemnate cu centre de vaccinare într-o ședință de analiză privind stadiul de amenajare și dotare a acestora. La ședință au fost prezenți reprezentanții desemnați în nucleul județean de coordonare a vaccinării.

În județul Satu Mare sunt în curs de amenajare 12 centre de vaccinare. Astfel, vor exista cinci centre de vaccinare în municipiul Satu Mare și câte unul în următoarele localități: Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Poiana Codrului, Supur, Medieșu Aurit și Gherța Mare. La acestea se vor adăugă centre mobile pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile sau care domiciliază în zone îndepărtate și greu accesibile.

Aceste centre de vaccinare vor funcționa în săli de sport și cămine culturale și trebuie să fie operaționale începând cu data de 15 ianuarie 2021, când se preconizează debutul celei de a doua etape de vaccinare care va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale.

Prefectul i-a îndemnat pe cei prezenți la un efort comun pentru amenajarea spațiilor de vaccinare conform normelor Direcției de Sănătate Publică.

5 comentarii

  1. m Răspunde

    Domn’Prefect al pnl,chiar nu mai vrea nimeni să se vaccineze?

  2. English pacient Răspunde

    Eu nu știu ce și cum se organizează. În familia mea (încă) sunt destui bătrâni trecuți de 70 care bineînțeles sunt și cam bolnăviori de niște ani. Mai sunt din păcate pe lângă și alții bolnavi cronici. Așa a fost modelul, ce să faci. Încă nimeni nu i-a contactat că de vor vaccin cum să procedeze, unde etc., sau dacă vor sau nu vaccin. Subliniez că în toate cazurile numerele de telefon personale sunt date la medicul de familie și la medicul specialist. Dacă și la vaccinarea asta se va organiza cum s-a organizat prima parte atunci vai de capul nostru!!! Dar ședințe sterile puteți face de mine ca să justificați cumva către sus că munciți!

    • h Auleu Maica Răspunde

      E……pacient
      Eu cred că ar trebui să avem nițică răbdare , și ar trebui să urmărim și programul de vaccinare ,pe care ar trebui să- l stii și tu , mai ales dacă ai cazurile respective. nu trebuie să sari ,sa faci reproșuri ….. Am fost nemulțumiți de lipsa vaccinului…..acum este, și mulți nu-l mai vreau…..poate te vei răzgândi și tu,așa ca n-ar trebui să sari in sus ..aiurea…..Sănătate seniorilor…….

  3. Vand palinca Răspunde

    Astept sa vad cum ii vaccineaza pe Gabor Pataki si Altfatter in direct. Atentie sa nu-i bage lu Gabor palinca in seringa, ca dupa se mai vaccineaza cateva ori. Poate dupa aia ma vaccinez si eu. Poate. Sa se dea drept exemplu pentru locuitorii orasului.

  4. English pacient Răspunde

    Eu nu fac reproș defel. Nu există contact direct și asta nu e vina bolnavului, medicul trimite reteta pentru cronici direct la destinație, nu tu consult nu nimica, nici nu vede pacientul luni de zile. Trebuie să insiști puternic rău de tot pentru asata. Aproape să te cerți. Că nu ai altceva de făcut, nu? Apoi dacă crapă (scuze de expresie) atunci ne pară rău și gata. Habar nu au cine și mai ales câți ar intra pe listă decât aproximativ pentru că pentru asta trebuia pornită înscrierea de cel puțin o lună. Cum totalizezi astea prin toată țara dacă nu reușești asta la 250 centre de vaccinare numai pentru medici? Cum pescuiești bolnavii din toată țara din care mulți nici calculator sau un telefon mai performant nu au să se apuce să se înscrie. Bade Ion sau lele Floare va face asta ? Ce răbdare să mai am când este anunțată că pornește din 15 ianuarie??? Dar cu cine și mai ales cum, mă rog??? Ce dată este astăzi? Ce pregătiri se fac? Cred că știi răspunsul. E varză toată organizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.