Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO. Eveniment în premieră. Cultele religioase s-au unit într-un moment de rugăciune pentru Satu Mare

Sentimentul de solidaritate și unitatea oamenilor, indiferent de etnie și confesiune au fost cele care în perioada pandemiei au mobilizat sute de sătmăreni să vină în sprijinul semenilor lor. Pentru a încuraja acest sentiment de unitate și solidaritate, Primăria și Consiliul Local Satu Mare au organizat miercuri, 20 ianuarie, în sala mare a Casei Meșteșugarilor, evenimentul ,,Rugăciune pentru Satu Mare”, la care au participat reprezentanți ai tuturor cultelor din municipiu și consilieri locali.

,,Să ne ajute Dumnezeu să aducem în fiecare an împreună oameni care fac parte din confesiuni diferite, partide diferite, dar sunt uniți de același crez comun, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună! Societate multiculturală în care trăim aici în Satu Mare e cel mai de preț bun pe care îl avem”, a spus în deschiderea evenimentului primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Cu acest prilej, Primăria și Consiliul Local au dorit înființarea unui Grup de Rugăciune la nivelul municipiului Satu Mare, care își propune să reunească oficialități publice, precum și reprezentanți ai cultelor religioase din orașul nostru. Scopul acestui grup este de a se întâlni periodic pentru a organiza diverse evenimente comune și pentru a întări armonia între grupurile religioase.

,,Îi mulțumesc doamnei consilier local Dohi Trepszker Lilla pentru această frumoasă inițiativă și îmi doresc ca astfel de evenimente să devină o tradiție în orașul nostru”, a subliniat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

 

 

17 comentarii

  1. Vas Răspunde

    Da, parcă văd că nici nu va mai trebui să ne vacinăm. Virusul va ocoli Satmarul. O categorie retrogradă. Ia-ți prăjit la propriu, d-ea lungul istoriei, pe adevărații oameni care au schimbat lumea prin știință și nu prin ocultism. Vai, dar voi vă rugați. Puneți osul la treabă dacă vreți să schimbați lumea. Na-ți bătut un cui în viața voastră voi bravii bărbați ai României.

    • Rodica Răspunde

      Nu aș vrea să vorbesc despre inteligența ta dar îmi poți da un exemplu de om de știință care a schimbat lumea dar a fost prăjit de popi? Pentru un prieten.

      • Vas Răspunde

        Îmi pare rău pentru prietenul tău. Să pună și el mâna pe carte. O veche zicală spune că cine se aseamănă se adună.

  2. Mei draghe Răspunde

    Nu ati inteles nimic. S-au rugat sa nu crape tractorul din 1960 de la Florisal, cu care deszapezesc intreg orasul orasul, ca sa avem si la anu utilaj. Si ca sa le dea Iliescu sanatate si viata lunga.

  3. Scaraoțchi Răspunde

    Daca Gábor a fost prezent la eveniment, si s-a rugat si el, toate problemele sunt ca si rezolvate. Putem sa ne luam concediu tot restul anului, ca suntem protejati si ocrotiti de pandemie, si bunastarea si prosperitatea va veni de indata, fara sa fim nevoiti sa ridicam un deget…atata timp cat lasam si noi ceva, saptamanal, acolo, in cutia pentru camata, la biserica.

    • Aghiuță Răspunde

      Gábor s-a dus sa bea vin sfintit. Numa ca n-a mai ajuns si pentru impartasanie :))

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Bai da grasi is pochii ortodocsi. Cred ca gaborka o dat-o cu bata in balta la faza asta. Sigur o avut intentie buna…sa alunge covidu la moroseni, sa se topeasca zapada fara a fi nevoie sa lucre florisalu, sa fie bine ca sa nu fie rau, dar…asa o palma de imagine pochimii ortodoxe (de parca era nevoie de inca una) ! Pai aialalti par niste sarantoci, genul care chiar se chinuie pentru oile lor. Pe cand ai nostri…grasi, rumeni in obrajori, doar putin osteniti de la numaratu banilor de la boboteaza.

  4. Nimeni Răspunde

    @Rodica. Giordano Bruno, născut Filippo Bruno, a fost un teolog și filozof umanist italian din epoca Renașterii. Condamnat și ars pe rug de Inchiziție pentru concepția sa panteistă și pentru convingerea asupra infinității universului, idei considerate eretice, numele lui a devenit sinonim cu cel de victimă a obscurantismului.

  5. Nimeni Răspunde

    @Mei draghe. Vezi si tu ca mai are 5 ani pana sa iasa la pensie( vorbim de tractor). Nu-i vina lui ca la privat varsta de pensionare e de 65 ani. Sufera si el saracul din cauza licitatiilor.

  6. Nimeni Răspunde

    @Rodica. Iti mai amintesc cum pentru unele lucruri care acum nu ni se par grozave unele femei erau acuzate de vrajitorie. Ajungeau niste marturii denuntatoare si repede te trezeai in Rai. Caz din Transilvania.
    Principalele acuzații ce le erau aduse “vrăjitoarelor” din Ardeal erau legate de îmbolnăvirea copiilor sau de distrugerea căsniciilor prin magie. Arderea pe rug a apărut aici în timpul lui Mihai Apafi I. Unul dintre cele mai lungi procese a durat trei ani, având loc în zona Sibiului. Mai târziu, procesele au fost interzise de către Maria Tereza, deși exista posibilitatea ca acestea sa fi continuat.[1]

    „Am auzit, de la bietul meu tată răposat, că, odată, într-o noapte, pe când erau culcați, doi gândaci negri s-au urcat pe mâna lui. Pe unul, care i s-a urcat pe picior, l-a strivit mama mea și așa a pocnit, de parcă cineva ar fi strivit o alună veche. Pe celălalt, însă, care, după cum se cuvine să se știe, era pe pieptul ei, tatăl meu l-a aruncat pe pământ. Din acea clipă, mama mea, de fiecare dată, o bănuia pe doamna Ehrlinger și, de câteva ori, a calificat-o în public, pe stradă, ca vrăjitoare” – Paulus Albert

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Nimeni…tu chiar te chinui sa explici ceva rational neprihanitilor astora ce se imbata cu fum.de tamaie si vidul in portofel dupa fiecare intalnire cu pochu?

  7. Fasz Răspunde

    Observ că popii sunt cu ochii după femei

  8. Fasz Răspunde

    Pentru a nu exista confuzii, și cel gras din stânga

  9. Vulpea bi-polara Răspunde

    Chiar ca da… . Cum naiba mi-o fi scapat detalul asta? Poate doar ca sa-si lubrifieze bataturile de la degetul mare si mijlociu ce le-o iesit in timp ce numarau malaiu facut mai zilele trecute, cu aruncatu de apa prin casele prostimii.

  10. Opinie Răspunde

    FARISEISM .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.