Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Vaccinare COVID. În 31 de județe, printre care și Satu Mare, nu se mai pot face programări

În 31 de județe din țară, printre care se numără și Satu Mare, miercuri la ora 14.00 nu mai exista niciun loc disponibil pentru programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în etapa a doua, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării. Autoritățile precizează că au cerut STS actualizarea platformei, astfel încât să poată fi făcute programări și după 8 februarie, până la 1 martie.

La acest moment, platforma permite programări doar până în 8 februarie. Conform datelor transmise miercuri seară de Comitetul de coordonare a vaccinării, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.

Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava. Autoritățile precizează că datele raportate sunt în dinamică și există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situația să fie diferită.

CNAV mai spune că, având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I și II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

Totodată, vor fi deschise noi centre de vaccinare în fiecare județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.

2 comentarii

 1. Dr Haus Răspunde

  Virusul SARS-COV2, prin modificările inflamatorii pe care le induce, poate afecta atât mușchiul cardiac, cât și endoteliul vascular (peretele intern al vasului). Și cum vasele sunt prezente în toate organele, afectarea acestora poate avea multiple localizări: inimă, plămâni, rinichi, creier, spune dr. Lăcrămioara Petrescu, medic primar cardiolog, MedLife Grivița.

 2. Imbecilul Răspunde

  dr. Lăcrămioara Petrescu, medic primar cardiolog, MedLife Grivița Este cumva mai cultivată decât cei de la Pfizer-BioNTech!?
  Mă cam îndoiesc ca un cardiolog să cunoască atât de amănunțit toate cele din genetica, ARN s.a.m.d.
  Da dacă ea o spus că nu-i ok, apoi nu-i ok, 1om contra, N oameni Bună logică avem…
  :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.