Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO/VIDEO. Protest în centrul Sătmarului. Angajații din Sănătate cer creșterea salariilor

Angajații din Sănătate au ieșit în stradă. Astăzi, marți, 12 ianuarie, sindicaliștii din Federația Sanitas au protestat în centrul municipiului Satu Mare, acțiunea fiind declanșată pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an.

Refuzul Guvernului de a acorda salariile cuvenite acestui an este considerat drept o jignire la adresa efortului cadrelor medicale din ultimele 11 luni, de la declanșarea pandemiei de COVID-19, spun membrii Federației Sanitas. În consecință, proteste ale angajaților din sănătate au loc în toată țara la sediile prefecturilor și la sediul Guvernului.

,,În situația în care revendicările noastre nu vor fi soluționate, vom continua acțiunile de protest mergând chiar până la greva generală”, spun angajații din Sănătate.

 

 

17 comentarii

  1. stela Răspunde

    Serios?..Ce stimulente mai vreti ? exista vaccin..vaccinati-va..si gata..

  2. Haha Răspunde

    Si io vreau stimulente si salarii si pensii speciale pentru toti cei cu salar minim si ajutoare sociale speciale macar de 5000 bucata !

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Nu va este rusine ?
    O asistenta care se angazeaza azi, ia un salariu mai mare ca un profesor cu 25 de ani vechime !

  4. Sm Răspunde

    Nesimțiți ăștia în loc de obraz au talpa de cizmă. Pe lângă că au salarii cel puțin triple față de un privat,asistentele, că la doctori e fără număr, își bat joc de pacienți. Cazurile de la tv nu sunt nici 1% din ce se întâmplă în realitate. Dați- vă demisia dacă nu vă convine. Fără voi, unii vor trăi mai mult.

  5. Satmareanul Răspunde

    Mare Lacramioara Mare – Director Medical Spitalul Judetean Satu Mare- in 2019 incaseaza salariu lunar 24.900 RON (cu alte cuvinte aproape 250 milioane lei)

    http://sjusm.ro/wp-content/uploads/2014/06/Mare-Lacramioara-Paula-Declaratie-de-avere.pdf

    In 2020 acel salariu a fost probabil 30.000 RON/ luna (300 milioane lei)

    Atunci despre ce vorbim? Intreb ptr un prieten.

  6. Ion saracul Răspunde

    Nerușinarea e la ea acasă ! Dupa ce ani de zile nu au mișcat un deget fara șpagă de rigoare, după ce au beneficiat de măriri salariale fără precedent în istoria omenirii, după ce au ( majoritateaj un comportament de bădărăni și nesimțiți ordinari, mai au tupeul SĂ FACĂ GREVE PENTRU MAJORAREA SALARIILOR !
    Nu vă convine în sistemul public de sănătate ? Treceți în ,,privat” și vâștigați atunci după munca , seriozitatea si priceperea voastră !

  7. ioana Răspunde

    Salarii? Dar munca vreti? In policlinica nu poti intra, in spital nu poti intra. pentru ce vreti bani mai multi? Bolnavii mor pe capete iar voi vreti bani.De unde ? Voi si politistii!

  8. Xman Răspunde

    Asiatentii nedicali vor si ei salarii cat medicii pentru ca se simt discriminati!! Ce nu ati inteles, ca la spaga, juma-juma!!!

  9. Xman Răspunde

    Ioana lasa politistii in pace, leagate de magistrati, de cei de la cj, primarii, prefecturi, ca aia sunt bugetarii de lux, alaturi de medici si asistentii medicali!!!

  10. Florin Rachitan Răspunde

    obraznici ce sunteti ….nu va e rusine ….mai aveti tupeu de a cere mariri de salarii ???????

  11. cris Răspunde

    Poate ii invitati sa protesteze alaturi de voi si pe asistenta si medicul de garda din Corabia care au lasat un batran bolnav si infometat, cazut pe jos si plangand de durere timp de 3 ore. Cred ca si ei vor salarii mai mari.
    Din experienta proprie sunt si medici si asistente care isi fac meseria in spiritul juramantului lui Hipocrat, dar din pacate acestia sunt foarte putini.

  12. Altu Răspunde

    Pai nu asta va e meseria !?

  13. Virusu Răspunde

    NESIMȚIȚII !!! ȘPĂGARII !!! Nesătui de bani !! Să te ferească D-zo sa ajungi pe mâna lor și să n-ai bani să le bagi in jeb , că se uită la tine ca la un câine ! Și portarul de la spital așteaptă șpagă , dapoi nesimțiții ăștia!!!

    • Ion Răspunde

      Teoretic,dacă ajungi pe mâna lor,ai sanse să si mori mai repede!Altul care lucrează 8-10 ore la Privat ia 2000-2300 de lei pe lună!Frumos,asa-i?Păcat că nu există Dumnezeu!Foarte mare păcat!Dacă ar exista,atunci jumătate dintre ele teoretic ar trebui să fie duse in cancer la col uterin sau cancer la sâni!

      • Cetateanul Răspunde

        Pai cine-i de vina ca tu lucrezi pentru 2.000 de lei ? Daca te lasi prostit, meriti sa fi prostit ! Asta este politica in ziua de astazi prietene !

  14. obiectiv Răspunde

    Daca asistentele din privat pot lucra pe 2000 ,2500 de lei nu inteleg de ce se arunca cu banii in sistemul public? Doar pentru ca exista sindicate care vesnic ameninta cu greva? Atunci ar trebui privatizat tot sistemul de sanatate si ar vedea cum este la patron,ce drepturi ,dar mai ales ce obligatii ai…cu monitorizare video si raspundere pentru modul cum iti exerciti atributiile de serviciu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.