Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

Iarna îşi intră în drepturi la Satu Mare. Temperaturi de -14 grade

Iarna îşi intră în drepturi la Satu Mare. Temperaturile vor scădea la Satu Mare în cursul săptămânii viitoare până la -14 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor în zilele de marţi, miercuri şi joi este posibil să ningă, când temperaturile vor scădea noaptea la -4 sau -7 grade. Urmează ca de joi vremea să se răcească şi mai tare, să treacă de – 12 grade, iar de sâmbătă minima să fie de -14 grade Celsius noaptea iar ziua -8 grade Celsius.

vremea satu mare

Meteorologii au emis pentru zona centrală a ţării şi de sud o avertizare meteo.

„În zonele mai joase din țară, inclusiv în Capitală, pe parcursul acestei nopți și mâine vom putea să discutăm de un strat de până la 15-20 de centimetri, dar în zona montană, unde va ninge, stratul va mai crește și deja la Bâlea Lac înregistrăm 166 de centimetri”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, directorul general al ANM.

„Începutul săptămânii viitoare aduce ploi și lapoviță care vor favoriza fenomenul de polei. De asemenea, intensificările de vânt cu rafale în zonele mai joase, iar la munte la altitudini mai mari va fi viscol”, a adăugat ea.

„Ceea ce e de remarcat e și regimul de temperaturi, de la o primă săptămână a lunii ianuarie foarte călduroasă, care a adus o abatere termică pozitivă de 6,1 grade Celsius față de normal, discutăm până spre finele celei de a doua decade a lunii ianuarie de valori sub ceea ce ar fi normal pentru aceste săptămâni. Iar finele săptămânii viitoare e posibil să fie chiar mai coborâte, sub minus 12-13 grade Celsius în zone depresionare din estul Transilvaniei și chiar în Moldova. Inclusiv în Capitală e posibil să consemnăm valori sub minus 8 grade Celsius la nivelul minimelor, iar maximele destul de coborâte, 1, 2 grade cel mult”, a spus ea.

 

2 comentarii

  1. Hitler Răspunde

    Asta numiti voi iarna? :)))))))) ” iarna” deja e o gluma

  2. Dan Bilzerian Răspunde

    Bine zici Adolf……iarna o fost cand aveam noi 7 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.