Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

FOTO. Voluntari din Satu Mare pentru Miercurea Ciuc. 250 de persoane au rămas fără case

Voluntari din Satu Mare pentru Miercurea Ciuc. O echipă de sătmăreni a pornit la Miercurea Ciuc pentru a ajuta persoanele care au rămas fără case în urma incendiului devastator.

“Ajutăm victimele incendiului de la Miercurea Ciuc:  250 de persoane, inclusiv copii și vârstnici, au rămas fără locuință ca urmare a dezastrului.

O echipă formată din nouă persoane (profesioniști și voluntari) au plecat astăzi din Satu Mare, pentru a-i ajuta pe cei afectați de incendiu.  Vă dorim drum bun și perseverență în munca care vă așteaptă!”, au transmis voluntarii serviciului de Ajutor Maltez.

Totul a ornit de la foc în sobă nesupravegheat

Pornit de la un foc în sobă lăsat nesupravegheat, un incendiu violent care a mistuit, joi noaptea, aproximativ 20 de locuinţe ale comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc a fost punctul de pornire al unui impresionant val de solidaritate al locuitorilor din oraş, care au sărit în ajutorul celor afectaţi

Flăcările, pornite de la un burlan metalic de fum neizolat termic, au mistuit casele din lemn, improvizate şi şubrede şi au lăsat sub cerul liber aproximativ 260 de oameni, peste jumătate dintre ei fiind copii.
“70 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc şi SVSU Ciceu, Păuleni-Ciuc, Frumoasa, Sâncrăieni au intervenit, timp de aproape 5 ore, cu 8 autospeciale de stingere, pentru lichidarea incendiului, care a afectat în jur de 20 de locuinţe din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp, reuşindu-se stingerea în totalitate a acestuia, în jurul orei 01:15. Din fericire, în urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime”, a precizat Biroul de Presă al ISU Harghita.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.