Ultima actualizare: azi, 16:15

Naţionale

Iohannis: De succesul campaniei de vaccinare depinde relansarea economică a României

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți prima conferință de presă din acesta an. În debutul discuției cu jurnaliștii președintele a transmis că în 2021 sunt două direcții majore pentru România, succesul campaniei de vaccinare și relansarea economiei.

,,Ne aflăm la începutul unui an extrem de important pentru dezvoltarea viitoare a româniei. De modul în care vom reuși să accelerăm anumite schimbări va depinde eficiența guvernării pe următorii patru ani. Avem două direcții majore. Trebuie să stopăm pandemia și asta ține de succesul campanie de vaccinare, pe de altă parte trebuie să repornim în forță toate sectoarele economiei (…)Trebuie să înceapă un proces de resetare a statului punând în centru cetățeanul. Debirocratizare și digitalizare pe toate palierele. Nu mai pot fi tolerate incompetența și ineficiența pe bani publici”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a declarat că 2021 este anul în care trebuie să se încheie epidemia de Covid-19, precizând de asemenea că de succesul campaniei de vaccinare depinde relansarea economică a României.

,,Este nevoie însă să punem capăt epidemie de Covid-19. După un an extrem de dificil, un an în care mulți oameni s-au luptat cu această boală, iată că 2021 ne oferă motive reale de speranță. Vaccinurile reprezintă încununarea eforturilor oamenilor de știință și succesul lor. Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. De succesul campaniei de vaccinare depinde relansarea economică a României. Este esențial ca această campanie să reușească astfel încât să obținem imunizarea populației la nivel național”, a declarat președintele.

El a mai spus că deocamdată măsurile de protecție rămân imperative.

,,Toate eforturilor celor responsabili trebuie să fie îndreptate către realizarea cu prioritate a acestui obiectiv. Le solicit tuturor să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Efortul va fi răsplătit în 2021 dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ și astfel să revenim la normalitate. Până atunci măsurile de protecție rămân imperative. Suntem încă departe de o incidență care să permită relaxarea restricțiilor.”

 

 

28 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Auzi la el,relansare,de parcă economia României a fost vreodată lansată. Dar ceva de PSD,nimic. Atunci ai vorbit degeaba.

  2. Presa Răspunde

    Fostul ministru a criticat măsurile de protecție și a participat la mitinguri împotriva măștii sanitare Stanoevici a lansat mai multe critici la adresa măsurilor de protecție sanitară impuse de autorități în contextul pandemiei COVID. În noiembrie, fostul actor afirma: „Nu port mască pentru că sunt sănătos”. În 16 mai 2020, Bogdan Stanoevici a participat la un miting împotriva presupusei „dictaturi sanitare” în Piața Victoriei, unde s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alți protestatari, potrivit G4Media.ro. Stanoevici a spus că a venit la miting să „afle adevărul” și pentru că s-a saturat de „impuneri” și de „călcarea în picioare a libertăților fundamentale”.
    Citeşte întreaga ştire: Bogdan Stanoevici a murit după ce a fost infectat cu COVID-19. Fostul ministru avea 62 de ani

    • Altu Răspunde

      @presa dezinformării. A murit din cauza infecției cu o bacterie nosocomiala luată din minunatele și impecabilele spitale românești. Nu m-ar mira să fi fost ajutat să moară pt a fi dat exemplu.

      • Golf Răspunde

        Dar de ce s-a internat în spital? Nu știa ce se întâmplă acolo?

      • Asistenta Răspunde

        Comentariul si gandirea Dvs este la nivelul femeilor din piata care se informeaza de pe feisbuci , pe acest principiu toata lumea cine ajunge in spital moare, de la infectii nozocomiale ,cu toate ca acolo ajung oameni mult mai bolnavi decat politicianul ,sanatos.
        Si cine credeti ca si-ar asuma “ajutat sa moara ” ????

        • Psiholog Răspunde

          Profilul Altu , areata un frustrat ,varsta 30-40 ani ,cu o profesie care are probleme din cauza restrictiilor ,posibil chelner sau asemanator ,cu informare din retele de socializare.

          • Altu

            @psiholog,la vaccinare cu tine să devii mai inteligent. La cum scrii și te exprimi ,nici de chelner nu ai fi bun. Comentariul tău ” areata” că ai purtat masca degeaba,nu ți-a ridicat IQ-ul. Tot la stadiul de primată ai rămas.

      • InfoPlus Răspunde

        Omul avea in ziua a 8-a cand a ajuns la terapie intensiva apt doar 20% din plamani si numai 50% din rinichi, a fost pus pe dializa, plaman “artificial “dar virusul a mai daramat si din capacitatile altor organe.

        • Cetateanul Răspunde

          Pacat de un OM . Un pulsoximetru decent costa in jur de 100 de lei, gasestisi mai ieftin daca sti exact ce model sa cumperi si nu mergi la nimereala .
          Am cumparat 6 bucati, toata familia are .

    • Cetateanul Răspunde

      Dumnezeu sa-l odihneasca !
      Un nepurtator de masca a murit . Conform CDC din SUA circa 80% dintre cei care s-au imbolnavit purtau des sau foarte des masca .
      Este buna si minciuna prin omisiune pentru unii .

      • Driver Răspunde

        Mare rationament, chiar de mare maestru de sah combinat cu Sherlock Holmes, ajunge sa nu pui cand e pericolu. Vecinii purtau tot timpul, numai cand a venit fata lor din alt judet s-au pus la masa, si atunci nu. Si au luatooo.

        • Cetateanul Răspunde

          Un bun prieten de familie, foarte bun medic (sef de promotie) mi-a povestit ca toti pe care-i cunoaste cu masti si obsedati de COVID-19 au furat-o ! Efectiv l-a apucat rasul ! Este dovedit faptul ca spaima si stresul cronic PRABUSESC IMUNITATEA !

    • Cetateanul Răspunde

      Dumnezeu sa-l odihneasca !
      Un nepurtator de masca a murit . Conform CDC din SUA circa 80% dintre cei care s-au imbolnavit purtau des sau foarte des masca .
      Este buna si minciuna prin omisiune pentru unii .

  3. Cetateanul Răspunde

    Praf in ochii naivilor ! IN timp ce in asa-zisa pandemie micile afaceri au intrat in faliment (la mine in oras e plin de spatii goale) marile companii si-au sporit profiturile, ei au acaparat in aceasta perioada o buna parte din clientiii celor mai mici, ei au iesit de tot din “pandemie”, a chiar pe plus !
    Restul prostilor care v-au votat nu au decat sa urmareasca la prost tv in fiecare zi ce “varianta” noua de virus a mai aparut !

    • Dr Haus Răspunde

      @ Cetateanul = nu stii tu ce declara unii pt bani , unii vor ca situatia sa se inrautateasca ,ca atunci economia o ia la vale si trebuie sa se ia imprumuturi mari de cat mai multe state ,fapt care aduce beneficii unor cercuri cu bani.
      Tot asa se declara ca aducerea migrantilor este benefic ,cu toate ca a fost demonstrat contrariul.
      Vaccinul a fost cercetat de mai bine de 12 ani si chiar folosit in anumite scopuri ( tratament cancer ) Este generatia 3 , nu contine virus , prima a fost cu virus slabit , si tot a functionat cu tot ca avea mai multe rezultate adverse .
      Infectarea este mult mai periculoasa decat vaccinul.
      Dece nu luati in considerare efectele virusului in timp , despre care se stie ca deregleaza functionarea organismului ,multi se pot trezi peste cativa ani cu diabet,probleme cardiovasculare serioase,rinichi ,ficat ineficient , a fost demonstrat ca distruge celulele din creier ,ce duce la Alzheimer ,debilitate .
      Am cunostinte tinere ,”vindecate “de covid si dupa 2 luni tot nu se simt bine ,au zile cand se simt mai prost decat cand au fost infectati.
      Apropo , cele mai noi date arata ca scade potenta si proprietatea spermatoizilor de fecundare.

      • obiectiv Răspunde

        Talmes-balmes este comentariul tau.

      • Cetateanul Răspunde

        Daca se cunosc efectele pe termen lung de ce statul roman va raspunde pentru orice fel de probleme aparute ulterior din cauza vaccinarii ? De ce nu-si asuma producatorii riscurile daca este asa de sigur si de testat ?
        Probabil va rade undeva la 0.5% din populatie, cum o face si gripa si alte boli OPORTUNISTE care ataca organismele slabite !
        Efecte pe termen lung, sigur, orice boala poate sa aiba asa ceva, depinde de la om la om .
        Vaccinul a fost testat cumva exclusiv pe grupa cea mai mare de risc ? +80 de ani cu boli serioase asociate ?

      • Cetateanul Răspunde

        Orice boala se poate agrava daca terorizezi pacientul ! Nu am vazut o campanie adevarata de SPRIJIN, urgent distribuite masiv kit-uri pentru cei mai vulnerabili 70-80+ cu boli asociate, vitamine C,D, Zinc, pulsoximetru, am vazut doar indivizi ca nu-i pot numi doctori amenintand si terorizand populatia de dimineata pana seara !
        Du-te pe cardiologie si spune-le zilnic timp de un an de zile ca pot sa moara si apoi trage linia !
        Tu esti medic cum sunt eu cercetator !

      • Cetateanul Răspunde

        Este greu sa faci mai mult rau populatiei ! Oricum politicienii si-au pierdut increderea definitiv, avem nevoie de oameni noi, cu idei noi !

        • Râd de Proști Răspunde

          Hooooo!!! mă. Ne-am lămurit…Acuma du-te si fa nani.

          • România

            Eu îmi cam dau seama ce a vrut să spună dar la unii e mai greu cu limba română. Trebuie să înțelegi. Emoțiile …

          • Cetateanul

            Populatia o sa va scoata din politica BOILOR !

      • Cetateanul Răspunde

        Este greu sa faci mai mult rau populatiei ! Oricum politicienii si-au pierdut increderea definitiv, avem nevoie de oameni noi, cu idei noi !

      • Cetateanul Răspunde

        Uite ce declara medicii care salveaza vieti si cam ce rezultate au dat primele tratamente impotriva COVID-19 . ZERO SPITALIZARI la un medic de familie din Franta ! Marturiile acest medici te fac SA TE CUTREMURI ! Practic faptele indica cu totul altceva decat “povestea oficiala” .
        https://www.activenews.ro/prima-pagina/RAU-TRATATI-MAL-TRAIT%C3%89S.-Documentarul-despre-COVID-19-care-a-socat-Franta.-ACUM-IN-ROMANA-AICI.-Dr.-Didier-Raoult-si-alti-medici-europeni-faimosi-expun-ADEVARUL-164462
        Cei care nu vor vaccinul isi doresc sanatate maxima cu riscuri minime, asa cum este normal sa fie !
        Astazi am mai mancat doua cepe, mananc ceapa si usturoi de cand ma stiu, acum ceva ani am vizionat si un documentar, era vorba de sanatate si longevitate, o populatie nu mai tin minte exact pe unde consuma ceapa la fiecare masa si nu doar ca traiesc foarte mult dar bolile banale de la noi sunt cvasinecunoscute acolo .
        Astazi am dat trei ore la lopata pe ninsoare si am umblat inca vreo doua prin oras si mi-am facut leoarca picioarele . Nu am absolut nimic . Nu tin minte cand am fost ultima oara racit, de gripa … ultima oara am fost internat acum circa 25 de ani pentru “nisip la rinichi” deoarece obisnuiam sa consum foarte multa sare, dupa un tratament urmat cu severitate nu am mai avut vreodata probleme, dupa cum mi-a garantat si medicul : tine-te de tratament acum si cat traiesti nu o sa mai ai problema asta !
        Sunt multe chestii pe lumea asta la care poti sa inchizi ochii sau sa afirmi d-mle nimic nu este perfect ! Vorba lui Iliescu : “Totul este perfectibil” dar cand ajungi sa te joci de-a doctorul si pui i pericol o lume intreaga pentru o boala care se poate trata acasa dupa cum a delcarat in documentar medicul de familia din Franta … parca crime impotriva umanitatii ar fi cele mai potrivite acuze pentru cei care si-au batut joc de oameni !

  4. România Răspunde

    @Cetățeanul. Înainte de a risca să faci un AVC îți arăt unde ai greșit în exprimare în comentariu:
    Oricum OAMENII și-au pierdut încrederea în politicieni.
    Așa e că asta ai vrut să spui??? Érted???

    • Cetateanul Răspunde

      Deoarece uneori scriu mai rapid decat vorbesc (e drept la nervi) mai omit lucruri sau mai fac mici greseli .
      Ideea era ca politicienii au fost alesi pe baza de incredere, deci oamenii le-au acordat incredere in momentul in care i-au votat . Si pe cale de consecinta politicienii si-au pierdut definitiv increderea acordata (de catre oameni desigur) .
      AVC stai linistit ca nu o sa fac, mai degraba o sa faca politrucii . Am grija de sanatate mai ceva decat altii de vile !

      • România Răspunde

        Foarte bine! Spor la grijă! Să nu ajungi pe mâna lor că majoritatea din sistemul sanitar de la noi sunt praf. Au ei pretenții și aere de tot felul dar la câți medici te duci atâtea diagnostice capeți. Mai ales acum când se ocupă de covid și cam ignoră restul.
        În paranteză spus să nu cumva să crezi că politicienii noștri aveau de gând vreodată să respecte ce au promis. Ne aruncă niște firimituri în prag de alegeri. Știu bine. Pe câțiva îi și cunosc destul de bine. Ar trebui să poată fi sancționați dacă nu fac nimic din ce promit. Dar pentru asta ar trebui o lege în acest sens și legile sunt făcute de ei. Așa că ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.