Ultima actualizare: ieri, 22:20

Naţionale

Klaus Iohannis: Din 8 februarie se deschid majoritatea școlilor

Președintele Klaus Iohannis, a declarat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni, că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide.

,,Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate. În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.

În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală doar ciclul primar și copiii de la grădiniță. Restul nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online’’, a declarat Klaus Iohannis.

Decizia finală în acest sens va fi luată în 2 februarie.

,,Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav.  Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare În 2 februarie vom face o re-evaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie În cazul universităților, fiecare universitate va decide, având în vedere autonomia universitară”, a mai spus șeful statului.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.