Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Ministrul Bode: Vrem să acordăm un stimulent de 1.000 lei polițiștilor

Astăzi, începând cu ora 10:00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire cu conducerea MAI, la care a fost prezent și ministrul Lucian Bode. În deschiderea ședinței, ministrul a făcut o prezentare ce se dorea a fi o reacție la nemulțumirile polițiștilor, respectiv a precizat care sunt măsurile de care au „beneficiat polițiștii”. ,,Vrem să acordăm un stimulent de 1.000 lei polițiștilor”, a precizat ministrul Bode.

Ministru Lucian Bode a afirmat că este conștient la acest moment de existența mai multor drepturi prevăzute de lege care nu se aplică, dar și de inechitățile salariale. Dorește însă să le abordeze punctual iar în acest sens, la acest moment, a vorbit despre următoarele măsuri:

  • va susține completarea proiectului de OUG promovat de Ministerului Sănătății, cu privire la stimularea personalului medical de a participa la activitățile de vaccinare, cu scopul de a include un amendament prin care să prevadă alocarea unei sume de 1000 lei brut/lunar, pentru personalul MAI (polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri etc) care sunt implicați direct în lupta împotriva pandemiei de COVID19. Iar în acest sens se anticipează un număr de 35.000 de beneficiari și un efort bugetar de 35 mil/lună.
  • va susține un amendament la Legea 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, pentru ca urmașii personalului MAI din rețeaua medicală să beneficieze de pensie de urmaș.
  • va susține actualizarea cu rata inflației și creșterea normei de hrană, măsură de care vor beneficia 32.000 de angajați din MAI, și care are un impact de 103 milioane;
  • va susține în viitor ca sporul de suprasolicitare neuropsihică, (sporul de „judiciar”) să fie mărit de la 10%, ceea ce ar însemna un efort bugetar de 185 milioane/an;
  • are în vedere ca în anul 2021, să fie organizate examene de admitere în școlile de agenți de poliție și chiar concursuri de încadrare din sursă externă întrucât deficitul de personal este de 23.000 posturi;
  • va susține modificarea Legii 487/2002 a sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice, pentru ca pe viitor să fie evitate tragediile precum cea petrecută la Olt, unde colegul nostru a murit în urma accidentului rutier în care a fost implicată autospeciala de poliție și echipajul ambulanței;
  • a reiterat faptul că Guvernul nu a discutat și nici nu are în intenție să modifice condițiile de pensionare pentru polițiști. Iar în urma zvonurilor lansate la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 1000 de cereri de trecere în rezervă.

Sursa: Sindicatul Europol

45 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Mai bine 10000 de euro pt fiecare bugetar și am terminat bâlciul. Iar cei din privat să muncească doar pt mâncare. Așa ar fi cel mai corect .

  2. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Si la bugetari sunt directii unde se munceste, dar acolo am inteles ca se taie veniturile. Vom deveni un stat cu dictatura militara si medicala, muritori de foame, noi cei din privat. Toate cele bune!

  3. Soul Răspunde

    Sunt de score sa primeasca merit persoanele care chiar sunt expusi si au salarii nici. Dar nu vad rostul sporului pt oamenii care stau in birou si nu sun expusi la niciun risk.
    Daca mergem cu mentalitatea asta si eu as trebuii sa primesc spor pentru ca merg la magazin si sunt expus.
    O intrebare interesanta. De unde o sa apara banii mentionati ? O sa pice din cer sau iarasi va fii marit impozitul ?
    Ca la intrebari de genu nu sunt raspunsuri, ca nimeni nu stie.

  4. Satmarean Răspunde

    Măi ăștia sunt expuși și își riscă viața și familia la tot pasul și zi de zi. Nu mai tot comentați aiurea !!!

    • Soul Răspunde

      Explica si mie ala care sta in birou in fata calculatorului la ce risk e expus ?

      • Sm Răspunde

        @soul, ești culmea. Are riscul de a deveni obez,hipertensiv, posibil diabetic. Îl înhață Covrigul ,și ăla e. Auzi la el,nu au riscuri. Plus că va avea probleme cu stresul,nu va ști cum să cheltuiască banii,tichetele de vacanță,etc. În schimb cei din privat se gandesc dacă le ajung banii de la o lună la alta,nu au probleme grave existențiale. No,ai înțeles amu,de ce le are greu?

      • Satmarean Răspunde

        Ăla care nu este în operativ nu. Nici vorbă !!!. Însă cel care este în operativ merită

    • Altu Răspunde

      @satmarean milițian,nu risca mai mult decât un privat daca te referi la covid. Un muncitor din comerț este mult mai expus decât un milițian. Iar salariile nu le putem compara. Am mai spus-o și o repet,nu le convine, DEMISIA. Așa ne zic și nouă patronii.

    • Cetatean Răspunde

      @Satmarean : isi risca viata cand o penetreaza pe mama ta in anus si foarte posibil sa se infecteze cu buba neagra, scabie, sifilis, sida, eventual sa mai fie martor la un avort identic cu tine.

  5. Pistike Răspunde

    Corect dacă nu le convine să vină la sparangel

    • Jan Răspunde

      Dacă atâta școală și minte ai du-te și freacăle în continuare câcatul la străini. Atâta știi, asta fă !!!

  6. Altu Răspunde

    Ce se mai agită purtătorii de caschetă. Demisia,gaborilor! La muncă cu voi ,nu la cerșit bani nemeritați. Dacă sunteți cu atâta școală cum pretindeți, așa inteligenți, găsiți de muncă la privat pe bani mulți, nu-i așa? Demisia ,dacă aveți sânge în instalație, pedepsiți guvernul ăsta nerușinat care nu vă mai îmbuibă. Nu mai plângeți ca niște fetițe.

  7. Cetatean Răspunde

    Politia romana : o adunatura de dejectii comuniste putrede. Cine crede ca politia serveste cetateanul e la fel de comunist ca ei.

  8. Soul Răspunde

    Doar o simpla intrebare la cei care urla ca “merita, merita”.
    Nu cumva asta a e treaba lor sa dea amenzi si sa mentina ordinea ? Cu ce sunt ei mai expusi decat restul oameniilor care in locuri comerciale ?
    Cu ce merita el mai mult decat un monitor de fabrica, sau o vanzatoare ? De ce e mai deosebit ? Poarta masca cu manusi cum facem si noi si atat.
    Daca era ceva asistenta care umbla cu bolnavi sau un doctor care e acolo cu pacienti care sunt confirmati pozitivi, nu as zice nimic.
    Dar in situatia actuala, eu cred ca un muncitor in fabrica care lucra cu inca 100 de oameni in acelasi incapere are mult mai mari sanse sa se inbolnaveasca.

    Este sigur ca unii dintre ei au salar mic, dar nu cred ca e o solutie buna asta ca urla si “numai dam amenzi”, asta este TREABA voastra, pentru asta sunteti acolo. Nu va obliga nimeni sa munciti acolo, mergeti in alt loc, unde o sa castigati mai bine. Nu este NIMENI obligat sa ramana acolo, daca tii frica ca te inbolnavesti, nui nici o problema e un lucru normal, nimeni nu vrea sa mearga la spital, sau si mai rau, dar atunci dute in concediu, cauta altceva de lucru fara atat de mult contact social si problema rezolva.

    • Rita Pavonea Răspunde

      Soul,daca esti angajatul cuiva ,si dupa ani de munca nu-ti mai convine cu cat te plateste,nu inseamna ca “trebuie sa pleci”.Oricare dintre angajatori cunoaste faptul ca sunt cauze care-l determina pe angajat sa-si ceara niste drepturi,iar legile sunt chiar de partea angajatului ! Inflatia,scumpirile la tot ce ineamna viata de zi cu zi,taxe si impozite etc. duce la diminuarea treptata a puterii de cumparare dintr-un salariu, de pe un an pe altul.Iar aceste drepturi bugetarii le pot cere doar de la guvern,fiind angajatii guvernului,pe cand o vanzatoare sau un angajat de fabrica le poate cere de la patronul lor,prin reprezentatul sindical.Deci nu le amesteca,pentru ca fiecare-si cere drepturile de la cel pentru care presteaza !E drept ca motorul unei tari este economia,cu tot ce inseamna ea,dar sistemul bugetar reprezinta sasiul si rotile,iar premierul este soferul acestui “vehicol”.Din pacate noi n-am avut niciun Schumacher sau Hamilton la volanul vehicolului nostru.😁🤣💪🤪👍

  9. Gogu Styuk Răspunde

    Toata lumea cere bani,de la profesori(carora l-i s-a majorat destul de mult salariul in comparatie cu alti bugetari,asta in ciuda faptului ca chiar si atunci cand erau “activi”,adica inante de pandemie, ei tot beneficiau de cel putin 4 luni de concediu pe an ,plus ca nu lucreaza mai mult de 5 ore pe zi).Apoi asistentii medicali,care si ei tot cer,desi au salarii cat profesorii,daca nu chiar si mai mari,de medici nemaivorbind !Dar cei mai castigati au fost frecangii din finanate care atunci cand basescu a taiat cu 25 % din salarii au avut marele noroc ca ministrul de finante Ialomitianu,seful lor de atunci,le-a trecut salariile stimulente, care reprezentau de trei ori salariul fiecarui angajat ,in salariul de baza,dupa care au prins si ei din nou vreo doua majorari asa ca acum au cele mai mari salarii din sistemul bugetar !Chiar ca e inechitabil ,oricat am ura politia sau jandarmeria care au fost pasuiti mai de fiecare data,ori l-i s-au scos ochii cu cate 100 de lei(jandarmii sunt si ei sunt foarte nemultumiti insa nu pot protesta ei neavand sindicat).Guvernantii stiu ca legal politistii nu pot abandona munca,pentru ca s-ar alege cu dosare penale,de-aia fac manevre cu ei !

    • Sm Răspunde

      @gogu,da ai dreptate poți să ceri drepturi,dar și patronul, în acest caz statul, poate să îți spună că mai mult nu îți poate oferi. Și ai de ales în a rămâne sau a pleca. Bugetarii nu înțeleg că privatul care le plătește salariul e la pământ, scăderi de salarii,șomaj, faliment,etc. De unde să scoți bani, să le mai crești taxe tot la amărâți?

  10. maria Răspunde

    Iar incepeti cu stimulentele si cu draci beti pe pereti???Stau in masini..ce stimulente le mai trebuie?Domnilor exista un vaccin..GATA cu stimulentele de risc ..Vaccinati-va!!!!!!

  11. obiectiv2 Răspunde

    @sm..N-ai ce sa-i explici la un militian! El o stie pe-a lui…Il doare la basca de restul lumii! Da nu se da pe fata…acuza pe ceilalti bugetari de bani multi dar nu sufla o vorba de pensionarea la 48 de ani,de banii dati de stat pentru chirie sau plata unei locuinte,de pensia medie de 1000 E pe care o poate papa pana la adanci batraneti!

  12. 007 Răspunde

    Citesc cu nedumerire cele de mai sus si nu gasesc nicaieri vreo amnistie generala incat sa vad atatea ,,iesiti” sau viitori clienti ai ,,FACULTATII”(a se citi puscarie)ca MOD DE GANDIRE- JUDECARE a unei institutii NORMALE si NECERSARE intr-o societate cu pretentii,de catre unii postaci de pe aici…!
    Pai cei din spitale primesc sporuri, cei din primarii primesc sporuri???), profesorii primesc sporuri(???),angajatii DSP primesc sporuri,iar cei din POLITIE ( cei din birouri nu ar trebuii sa primeasca) de ce sa nu primeasca si ei pentru aceeasi situatie de EXPUNERE ZILNICA,24/24 ore, la CORONAVIRUS ?!

    • realitatea Răspunde

      Pentru că sunt remunerați mai mult decât decent comparativ cu alte categorii salariale. De aceea. Și pentru că mă gândesc știau la ce se înhamă în momentul în care s-au angajat unde s-au angajat. De aceea. Și pentru că multe alte categorii de oameni care lucrează și chiar sunt expuși nu primesc NIMIC ÎN PLUS! Chiar sunt plătiți execrabil. Nu e cazul meu dar îi înțeleg supărarea. Tu nu înțelegi pentru că ai vizorul afectat de culoarea albastră. Eu nu aș da nimănui sporuri mai ales acum când avem vaccin. Sunteți expuși, foarte bine. Dacă avem vaccin marș la vaccinare cu toți care sunteți speriați și gata treaba rezolvată. Oricum începe etapa a doua. Bine că nu vreți sporuri și pentru bolile copilăriei pentru care există vaccin de 50-70 de ani! Și dacă aveți sporul ăsta atunci pericolul dispare? Că zilele astea la câți polițiști am văzut fără mască sau cu mască purtată aiurea! Deja m-am plictisit să-i număr. Sincer. Numai la bani vă stă capul.

    • Y-man Răspunde

      Eu zic ca ar trebui sa le deie direct concediu medical.🤣 Nu-ti cere nimeni sa judeci prea mult sa-ti dai seama ca orice plata in lumea asta ar trebui sa se faca pentru munca prestata si orice asigurare trebuie platita la producerea evenimentului nicidecum la expunerea la riscuri cu exceptia celor care isi fac efectul continuu (radiatii, noxe) si nu aleator(virusi). Ai luat virusul-primesti ce o compensatie, dai in prmire primesc apartinatorii.

    • Y-man Răspunde

      @007, ar trebui sa fii la munca la ora asta nu sa te ocupi de prostii. Aaaa, ai fost de noapte…Am inteles.

  13. obiectiv2 Răspunde

    @0,007 e simplu,dar te faci ca nu intelegi …EXISTA VACCIN trebuie doar sa te vaccinezi,pentru celelalte riscuri din meseria ta ,ai deja sporuri…Ai o mentalitate dispretuitoare la adresa celor care nu se lasa prostiti de vaicarelile voastre nejustificate…venituri duble sau chiar triple fata de privat…Nu mai jigni oamenii ci i-a aminte de la colegul Godina care recunoaste ca i-ar crapa obrazul de rusine sa spuna ca nu e multumit de cat castiga in Politia Romana! Daca totusi insisti ca esti o valoare si meriti mai mult mergi in privat ca acolo sunt venituri (teoretic) nelimitate!

    • n Răspunde

      @obiectiv 2: daca e asa grozav la private ce supărare vă tot plângeti?Ori sunteti nepriceputii sătmarului !

  14. Altu Răspunde

    Numai bugetarii sunt expuși,dar cei din privat care vă dau de mâncare,nu sunt? Să deie atunci statul la toată lumea. Nu merită nimeni spor de covid, toți suntem în aceași oală. La vaccinare cu voi.

    • Soul Răspunde

      Din pacate ai dreptate, totii suntem in acelasi situatia indifferent de locul de munca. Da e adevarat unii sunt mai expusi ca altii (medici, asistente etc.). Dar din pacate eu zic ca un angajat de la orice super market e mult mai expus decat orice politisti, care se intalneste cu 100 de oamenii… Daca au chef sa opreasca oamenii.
      Dar din pacate nu cred ca e posibil sa dea sporuri la private.
      Sunt tare curios de unde o sa fie bani ? De unde se va lua banii sau cine va suferii din cauza asta. Ca banii nu apar asa din aer. Cine va va platii si mii frica ca noi din privat o sal playing.

    • m Răspunde

      @Altu: de unde dai tu bani la bugetari?Din salariul minim?Pleacă dracului de aici !

      • Y-man Răspunde

        Da, si din milioanele de salarii minime dar altceva voia sa spuna Altu.

      • Altu Răspunde

        @m,da,privatul plătește salariile bugetarilor, că voi produceți doar mătreață în cel mai bun caz. Eu m-am referit la faptul că și în carantină cei din privat au asigurat bunurile necesare traiului prin munca lucrătorilor comerciali, șoferilor, agricultorilor,etc. Dar e greu de înțeles. În afară de serviciile medicale de care are omul nevoie , în rest ne putem lipsi de profesori, miliție, jandarmi, funcționari,etc. În schimb dacă se închideau toate magazinele atunci și voi bugetarii ați fi mâncat p..a.

        • m Răspunde

          @Altu: zic si eu,sper să n-am gură spurcată:Fericit vei fi fi când vei avea smurd-ul la poartă,politia in casă si pompierii pe acoperis!Jandarmii iti arată drumul spre sectie!Cât de idiot trebuie să fii să condamni atâtea categorii sociale,numai pentru câ nefericitul de tine spâlai vasele la Miorita !Mare-i grădina…Dar du-te frate dacă esti cu expertiză si cere-ti drepturile…

          • Altu

            @m, decât creier spălat ca tine, mai bine vase la Miorița. Ce să facă la mine acasă categoriile enumerate de tine,eventual un blowjob. Ce drepturi să cer, când statul ăsta îmi ia jumătate din salariu să plătească frecatorii de mentă. Singurii care își merită banii sunt pompierii ,restul i-aș plăti exact cu ce produc ei, adică nimic. Punct.

  15. Sm Răspunde

    @Altu,nu ai cu cine. Ei cred,bugetarii, că vin Catu sau Dragnea cu bani de acasă să le deie lor salarii. Privatul produce,din munca lor sunt plătiți bugetarii care sunt Prestatori de Servicii,nu Dumnezei cum se cred ei. Noi , privații îi plătim să muncească pt noi, indirect , bineînțeles. Ar trebui să fie o conlucrare între categoriile de angajați,dar la noi cei care au statut privilegiat se cred rasă superioară celorlalți. Vine ,ea, criza și sper să învârtă roata

  16. Eu Răspunde

    In loc sa va dati cu parerea, care oricum nu conteaza si nu schimba nimic, mai bine ati face niste ore suplimentare la munca daca va tot plangeti de banii putini…iar daca nici asa nu va ajung atunci mai luati-va un job sau doua! Poate asa va satura Dumnezeu de bani…

  17. Cetateanul Răspunde

    Mortalitatea generala a crescut foarte mult in ultimele luni din 2020 si asta se datoreaza MASURILOR si nu mortalitatii acestui virus amarat ! Lucruri care au fost afirmate inca din martie-aprilie de catre cercetatori si profesori de talie mondiala ! Toti s-au luat de Suedia ca le strica jocul globalist, acum se moare in draci de inima si cancer, iar acesta este doar inceputul .
    In Italia s-au deschis 30.000 de afaceri in aceasi zi .
    Orice om care sustine restangerea de drepturi si libertati se face partas la ucidere in masa !

  18. bibicu Răspunde

    Polițist Ungaria – Salariu, Cum să obțineți un loc de muncă
    Ce salariu are un – Polițist Ungaria?
    Cum să obțineți un loc de muncă – Polițist Ungaria?

    Cele mai bune locuri de a lucrarilor sunt: Budapesta (capitală), Debrecen, Seghedin, Miskolc, Pécs, Győr

    Salariul pentru slujbă: Polițist Ungaria – USD 797
    Salariul mediu Ungaria – USD 718
    In RO,,,Salariu mediu- 650E
    Politist M.A.I-1000E
    Comentariile sunt de prisos…

  19. Decebal Răspunde

    N am vazut nicio altă categorie profesională sa se plângă atât cât o fac polițiștii.
    Ar trebui invitați să muncească în ferme , pe camp sau în fabrici … unde sunt oameni mult mai pregătiți si școliți decât ei. .. dar nu beneficiază de pensionare timpurie și nici de pensii spre serviciu.. ca sa nu le numim speciale ..
    Dacă nici actuală coaliție de guvernare nu schimba Romania din temelii.. cred ca va urma o migrare masivă a populației peste 4 ani .
    Se satură oamenii sa muncească și beneficiile sa.le.ia cei ce nu muncesc…. Si fac doar prezența la.locul de munca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.