Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Ministrul Transporturilor dă asigurări. Centura Sătmarului, gata în acest an

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a prezentat vineri, în cadrul primei sale conferinţe de presă, de la învestire, proiectele de infrastructură care vor fi finalizate în acest an şi acelea care vor intra în execuţie. Printre proiectele ce vor fi finalizate în acest an se numără și Centura municipiului Satu Mare.

Ministrul Transporturilor nu are așteptări mari pentru autostrăzi anul acesta și spune că vor fi gata cel mult 54 de kilometri. Acesta vine însă cu o soluție: construcția de drumuri expres, varianta mai ieftină a autostrăzilor. Primele porțiuni sunt deja în lucru și vor fi inaugurate anul acesta. Este vorba de variantele ocolitoare ale unor orașe: Satu Mare – 20 de kilometri, Slatina – 21 de kilometri, Mihăilești – 3 kilometri și drumul de intrare în România de la Vama Giurgiu – 6 kilometri.

Proiecte ce vor fi terminate în 2021:

– Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, ultimii 29 km din acest proiect;

– proiect de autostradă cu patru benzi Ungheni – Târgu Mureş, de 10 km;

– drum Expres Craiova – Piteşti, tronsonul 2 de 42 km, segmentul care ocoleşte Slatina şi Balş;

– drum Expres la Giurgiu între Vama Giurgiu şi DN 5, de 4 km;

– reluarea lucrărilor abandonate la Centura Mihăileşti;

– centura oraşului Satu Mare, 12 km în regim de drum expres (platformă de 22 m, în loc de 26 m în cazul unei autostrăzi, are o bandă de acostament, dar nu are o bandă de urgenţă completă);

– DN76 Deva – Oradea, aflat în lucru de 9-10 ani, ultimii 44 km;

– Pasajul Mogoşoaia, pe Centura Bucureşti;

– lotul Cheţani – Câmpia Turzii, care tehnic ar putea fi finalizat în 2021, însă antreprenorul întâmpină dificultăţi financiare.

Ca să aibă bani și timp de mai multe drumuri expres, noul ministru a anunțat că nu vrea să mai lărgească drumurile naționale din localități. „Nu putem avea soluții să lărgim la 4 benzi prin mijlocul satelor. Putem construi la costuri mai mici drumuri expres în afara localităților. Nu se poate să circuli, radare, riscuri accidente, stres pentru șoferi și localnici. Lucrări dificile.”

8 comentarii

  1. Gerula Răspunde

    Bine bine domnule ministru, dar cu proprietarii ai căror terenuri au fost luate de către stat pentru a face centura cum rămâne ? Nici până astăzi nici unul din ei nu au fost despagubiti pentru terenurile luate, cu nici măcar un leu. Nu mai spun că evaluarea terenurilor sa făcut la preturi cu mult sub prețul actual al pietei.

  2. Satmarean Răspunde

    Donație pentru oraș. Hai gata, ați crezut că luați lozul.mare?. Nici vorbă !!!

  3. unu Răspunde

    pai in 6 lnui trebuie sa fie gata, daca nu ati intarziat 1 an , in cel mai bun caz, acum serios ce fel de oameni sunteti niciodata nu putem sa facem ce ne propunem, dar romanul trebuie sa platesca taxele la zi, nesimtitilor.

  4. radical2 Răspunde

    Unii au crezut ca se vor imbogatii. Eii teapa. E foarte corect ce face statul. Poate sa nu va dea niciun ban fiindca e o investitie strategica. Asa ca ciocu mic.

  5. x-ulescu Răspunde

    pai daca se tin de cuvant ca si prefectu pnl ,care a promis ca se va circula pe tronsonu Str. Careiului – Petea pana la 31 dec.2020 ..mai putem sa credem ce spun ? sau tot psd-ul e de vina ? sau greaua mostenire a guwernului precedent ( condus de sica mandolina )

  6. Gerula Răspunde

    Auzi mai baiete, corect ar fi sa iti ia tie statul casa ca “investitie strategica” si sa te puna pe drumuri fara sa iti dea nimica ? Vorbesti prostii fara sa cunosti situatia. Majoritatea terenurilor sunt terenuri agricole, apartinand famililor proprietarilor inca dinainte de “colectivizare”, ce spui tu se numeste FURT. Daca ai citi legea ai vedea ca proprietarul este indreptatit la o despagubire corecta la valoarea bunului care i-a fost expropriat… Exista o lege pentru asa ceva, lege pe care statul nu o respecta…

    • h Auleu Maica Răspunde

      Gerula
      La cine te obosești să-i explici ,marelui ORĂȘAN .? el stă liniștit . Pamîntul i-l are in Stâna ,la origini , dacă
      il are ……dar se dă mare *sătmărean , și prost de invidios…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.