Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Primarul Kereskényi critică Ministerul Sănătății: ,,Trebuie să-și asume responsabilități”

Ministerul Sănătății vrea să oblige primăriile, printr-o Ordonanță de Urgență, să organizeze și să doteze centrele de vaccinare anti-COVID-19 și să asigure plata personalului, fără să aloce și fondurile necesare. Potrivit primarului Kereskényi Gábor, campania de vaccinare ar trebui să fie o prioritate absolută pentru Ministerul Sănătății și nu să paseze această responsabilitate către primării.

Chiar dacă, așa cum a arătat și Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, toți primarii din România susțin procesul de vaccinare pe care îl consideră de interes național, de protejare a sănătății publice și extrem de important în procesul de revenire la starea de normalitate pe care am avut-o înainte de pandemie.

,,Ordonanța doar ne dă sarcini și responsabilități, fără să asigure și un buget. Trebuie să fie modificată, astfel încât povara financiară să fie mai corect distribuită. Dar, pentru buna reușită a campaniei de vaccinare, Ministerului Sănătății trebuie să-și asume responsabilități, nu doar să transfere atribuții către administrația locală, fără asigurarea resursei financiare aferente”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

Primăria Municipiului Satu Mare a pus deja la dispoziție locații pentru cele 5 centre de vaccinare din municipiul Satu Mare.

Primarul Kereskényi Gábor solicită Ministerului Sănătății asigurarea fondurilor necesare pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea  centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar.

,,Cheltuielile aferente procesului de vaccinare  transferate fără resursă financiară în sarcina administrațiilor publice locale vor afecta finanțarea corespunzătoare a altor obligații și servicii legale oferite cetățenilor”, a mai declarat primarul Kereskényi Gábor.

10 comentarii

  1. Vand palinca Răspunde

    Mai gabor, nu mai cheltui toti banii pe palinca, si o sa fie de vaccinare.

  2. Gusteru Răspunde

    Ba bine ca in alte tari mai bogatane se poate asa : opresti masina, dai gios geamuletzu , si baga in mana acusorul….ieftin si eficient …

  3. Alex Răspunde

    Da sigur,că primarii v-or sta cu mana-n cur sa vina statu’ sa le facă pe toate

  4. Sm Răspunde

    Când v-a dat guvernul liber la măriri de salarii nu a plâns nici un primar. 1000 Euro net este media salariilor funcționarilor publici. Gros obraz aveți Gabore

  5. DARIA Răspunde

    Are dreptate..ce treaba are primaria? Da DSP-ul ce mama naibii pazeste? Ca nici la telefoane nu raspunde nimeni..daca esti bolnav nu te suna nimeni…oamenii aia doar ocupa functii degeaba..Nu se sesizeza nimeni?

  6. satu mare Răspunde

    Nu ii da la govor mircea 1500000 de euroi, pentru consultanta podului si o sa ai bani pentru dotarea centrelor covid,mafiotilor!

  7. Haha Răspunde

    Primare , adevar graiesti , numa ca vezi , tu nu-ti faci nici treaba uzuala . Tat orasuu it-i un noroi si gunoi , mai nou si cacati de oaie . Ce masuri ai luat ? Nici una , asa ca toarna-ti cenusa in gat sau deasupra lui .

  8. Ardeleanul Răspunde

    Ati vrut descentralizare, mai mare autonomie locala, acuma culegeti roadele fiecare cu p…da masi

  9. Garuboz Răspunde

    Daca era Cseke ministru nu sufla o vorba oligofrenu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.