Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Deszăpezire cu calul în județul Satu Mare. “Cel mai special utilaj”

Deszăpezire cu calul în județul Satu Mare. Totul s-a petrecut zilele trecute în satul Lechinţa, aparţinând comunei Călineşti Oaş. Supărat că autorităţile locale nu au deszăpezit drumul din faţa casei sale,  un bărbat a înhămat calul, a luat un utilaj și a trecut la deszăpezirea drumului. Toată acțiunea a fost surprinsă de una dintre vecine, care a filmat scena și a postat-o pe Facebook.

Bărbatul s-a arătat supărat că oamenii nu pot merge la serviciu pe un asemenea drum. El a spus că a plătit pentru cal cât pentru un Jeep.

“Gândești că l-o făcut cu cel mai special utilaj”, a spus vecina, după deszăpezirea străzii.

 

4 comentarii

  1. Clopotnic Răspunde

    In 2021, deszapezim ca in 1600 iarna. Asta e nivelul tarii noastre.

  2. Nimeni Răspunde

    @Clopotnic. Ca sa vezi, benevoitorul acesta poate incasa si o amenda zdravana pentru ca a facut deszapezirea pe un drum public fara sa aiba contract de deszapezire. Nu tineti minte cum acum cativa ani unul a astupat groapa de pe strada din fata casei lui si a fost amendat ?

  3. Nimeni Răspunde

    @altu fara bmw. Hai ca n-am uitat de tine. Zici tu ca in Municipiul Satu Mare se da cu nisip pe strazi. Nisipul acesta daca-ar fi l-am regasi peste 90% in canalizare. Uite putem face un calcul aproximativ cam cat ar fi acest nisip. Ne uitam pe harta Google, gasim municipiul SM si-l aproximam cu un cerc cu raza de 2,5 km. Calculam aria cercului si ne da 3.14* 2,5*2,5=19,625 kmp adica aprox. 20kmp. Sa zicem ca din suprafata acestui cerc cam 10% ar fi strazi pe care se imprastie nisip, adica vom avea 20 kmpX10%= 2kmp=2.000.000 mp. Sa zicem ca pe 1mp aruncam o lopata de nisip adica cam 1l nisip. Vom avea 2.000.000 litri nisip adica 2.000 mc nisip, in canalizare vom avea cam 1.800 mc nisip, si asta la o singura interventie. Ai tu idee cam ce inseamna asta in canalizare? Sa zicem ca 1mc nisip ar costa cam 65 lei, atunci cei 1.800 mc vor costa 117.000 lei. Cine crezi tu ca-si permite sa dea pe nisip sume din acestea? Numai ca sa-l aduci ti-ar trebui cam 150 de transporturi cu un camion de 12mc. Ce zici se poate asa ceva?

    • altu fără bmw Răspunde

      @Nimeni, te rog du-te la statia de epurare. Dupa ce ai fost acolo si ai vazut ce am vazut eu nu vei mai spune ce ai scris mai sus. Cei care luati apararea celor de la deszapezire habar nu aveti de amploarea problemei. Nisipul asta amestecat cu sarea mananca si peretele canalizarii nu e vorba numai de obturarea gurilor de scurgere. In calculul tau atat este gresit ca asa cum au observat si altii pe majoritatea strazilor nici macar nu se deszapezeste. De fapt si pe strazile principale s-a deszapezit asa de doru lelii. Noroc cu vremea.
      PS. Cel mai mult mi-a placut faza cu cat costa dupa tine un mc de nisip. 65 lei???? Dai idei la cei cu balastiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.