Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

VIDEO. Inundaţii în Satu Mare. Muncitorii de la centură au uitat un tub

Inundaţii în Satu Mare. Ploile din ultima perioadă cauzează multă bătaie de cap sătmărenilor.  În zona Curtuiuș din municipiul Satu Mare, multe gospodării au fost inundate din cauza faptul că muncitorii care lucrează la centura de ocolire au astupat un canal şi au omis să monteze un tub de scurgere pentru apă.

Practic sunt sute de hectare de teren agricol şi livezi compromise din cauza apei în exces.

 

Toată problema constă în faptul că apa adunată nu se mai poate scurge în râul Homorod, în lipsa unui tub. În momentul de faţă, după ploi abundente apele nu se pot scurge şi se revarsă în grădinile și curţiile oamenilor.
“Culturile sunt distruse 80%. Nu ştiu cine o să ne despăgubească. Toată problema este că un canal este înfundat, ca cei de la centură să îşi poată face treaba. Nu s-au pus nişte tuburi, şanţurile sunt înfundate”, ne-a declarat un localnic. Problema este încă din vara anului 2020. Oamenii susțin că au făcut sesizări, dar nimeni nu a rezolvat problema scurgerii apei din cartier.

 

 

35 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Dar despre treaba că podul va fi gata și predat la stârșitul anului 2020 nu se aude nimic?

    • Adi Răspunde

      Stați relaxați apare imediat domnul Bud , domnul Cosma , domnul lBeny și alți paraziți și își alocă merite depline pentru orice investiție.

      • radical2 Răspunde

        Desii sunt USRist, meritul ca a inceput constructia soselei de centura este 80% PSD. Acuma depinde de UDMR si PNL cum vor continua. La noi ce se incepe, din pacate se termina doar cu mari intarzieri si evident, prost calitativ. Ca multe lucrari ale unor strazi din Municipiu.

    • Fasz Răspunde

      Ok, dar unde este inundata?

  2. Localnic Răspunde

    Aceeasi problema si pe strazile Gradinarilor , Magnoliei, strazile din zona centurii.
    Unde e Primaria sa rezolve problema cetatenilor?
    Daca esti restanta la impozit, imediat se trimite instiintare acasa. Dar cand sunt probleme de acest gen, autoritatile in masura sa rezolve problemele oamenilor se fac ca ploua.

    • Vulpea bi_polara Răspunde

      Pai chiar ploua. Ce ai vrea sa faca polgaru si citymanajeru? Sa se prefacaca ninge?

      • Osan Răspunde

        Din nou jale Satmarul, va recomand sa va mutați oameni buni, nu vedeți ca orașul stagnează, nu se dezvolta, jaleee

        • Ionica Răspunde

          Du-te tu!
          Jale e la voi in osenime, de-aia mergeti toti ca oile la cersit prin tari straine …

    • radical2 Răspunde

      De munca toti fug. C-asai la stat. :))

      • urbanism Răspunde

        @radical2. Nu cred că e vorba de fugă de muncă. Fiecare face treaba sa în țara asta pricăjită cum îl taie capul. De aia stăm în halul ăsta. Fiecare ce face să fie făcut cum trebuie. Nu tot revenim și peticim lucrările proaspete și prost făcute. Ne furăm căciula singuri. Asta trebuie să dispară urgent. Și nu neapărat muncitorii sunt de vină. Ei au șef de echipă, maiștri, șef și șefuți, diriginte de șantier, ingineri cu duiumul. Nu se poate că nu știau că nu au terminat treaba. Imposibil. Sau dacă chiar nu știau atunci sunt incompetenți. Punct.

        • radical2 Răspunde

          Nici eu nu cred ca muncitorii sunt de vina. Ei isi fac treaba cum trebuie in functie de ce li se spune de la superiori. Referitor strict la proiectul centurii, cred ca e mai mult o eroare de planificare sau organizare. Pur si simplu faza amplasarii tubului a fost lasata se pare mai pe la sfarsit. Nu inseamna ca nu ar fi fost amplasat la locul lui inainte de finalizarea proiectului. Adica nu asa pare. Nu sunt specialist sa intru in detalii. Din afara nu pare ceva grav…inca.

          • urbanism

            Nu este ceva grav. Doar că săracii de oameni au ajuns acolo în pragul disperării. Nu-i poți lăsa acolo în bătaie de joc! Imposibil să nu fi fost ceva soluție măcar temporară dar că pe cei de la firma care lucrează nu îi interesează. Nu știu dacă rolurile erau invers și ei stăteau acolo oare cum reacționau??

        • radical2 Răspunde

          De acord. Aici e vina primăriei în totalitate.

  3. Romanu Răspunde

    Ca bine zici vulpe😥

  4. sm_noname Răspunde

    Oare sesizarile s-au facut in scris personal/e-mail sau doar s-a sunat si cine stie cu ce angajat au discutat?

  5. a Răspunde

    Dupa cele spuse mai sus: “dosar cu sina” la sesizare au avut?

  6. Nagasaky Răspunde

    @Localnic. Asa e precum spui, ar fi cazul ca Primaria sa nu se mai faca ca ploua, ninge sau mai stiu eu ce (sa o dea la intors) si , atunci cand sunt probleme, sa intervina. Sper sa fie asa.

    • urbanism Răspunde

      @Nagasaky. Chiar dacă beneficiarul direct al investiției este municipiul Satu Mare ca și în cazul podului 3 de pe str. Ștrandului, cel care este cu investiția este CNAIR București. Și de aici urmează sincopele. Până ajunge vestea că e problemă cu ceva trec zile bune, săptămâni. Primarul numai dă din cap și asta numai dacă este lăsat. Mi se pare absurd dar asta e. La sfârșit vom prelua investiția dar până atunci toată coordonarea e a Bucureștiului. Asta este legislația. Ce s-a întâmplat acolo e treabă de maxim o oră și e neglijență clară. Asta e când nu ți-e frică că trebuie să dai socoteală cuiva care și te plătește. Pe muncitori îi doare în pluă. S-au dus și încă bine înainte de Crăciun țin din sărbătoare în sărbătoare. Primăria nu are pârghie de constrângere.

  7. Unu' Răspunde

    Bravo mă, @PorcarSM, deștepți mai sunteți!
    Stâlpul de IT este încă pe vechea locație, motiv pentru care nu s-a putut lucra în jurul acestuia, motiv pentru care podețul tubular încă nu este montat!
    Dar că tot văd că filmezi cu drona, ai autorizație să intri cu drona în zona de excludere aeronautică a aeroportului SM?!? Că eu tot încerc să obțin, dar nu reușesc! Tu cum ai procedat??

    • Norick Răspunde

      Nu-i filmata cu drona . Cioara + camera web – combo… 😛
      Peace ! si An nou fericit ! 🙂

      • Unu' Răspunde

        Clar!
        Mulțumesc, un an nou fericit îți doresc și ție!

      • y Răspunde

        @Norick. 👍👍👍😂😅🤣
        Csak azután nehogy büntetést kapjál “pentru deszkremenare” a “varjú” miatt.🙏 Újabban a cigányozás miatt már börtönnel is fenyegetnek. Ez a legegyszerűbb. Csak a színesbőrű hazai indiánokat nem akarja senki munkával “fenyegetni”.
        Boldog új évet! Tulajdonképpen jobb évet, egy normálisat mert a tavalyi az katasztrófa volt.

        • Norick Răspunde

          @ y : Úgy legyen és természetesen viszon kívánom Neked és kedves családodnak is !

        • Bezas Răspunde

          Nen numa mutati-va asa, vreo 20 de km mai la vest cu hieroglifele voastre

          • comentator

            Dak shi tu te duci de ungye ai venit. No, ce zici analfabetule? Mai gaseshti pe ungye vine fosta ta cocioba/bordel?

          • Bezas

            comentator du-te fa-ti o laba

          • Geezas

            @Bezas, esti bolnav rau. Tu atat intelegi din stire? Nu-ti place apoi nu citi.

    • urbanism Răspunde

      Și de chiar dacă ar fi așa nu poți lăsa zona vraiște în halul ăsta sperând că nu va ploua. Se poate drena terenul și altfel temporar până la soluția conform proiectului. Sunt n+1 soluții. Dar asta nu e treaba mea sau a ta. Asta se cheamă proiect tehnic de execuție, proiect de detaliu etc. Nu sweet dreams din birou ca de obicei. Dar pe ei îi doare în pluă.

      • h Auleu Maica Răspunde

        urbanism
        Părerea mea este că fiind implicatii a mai multora, unul nu ș-a făcut treaba, iar dupa el (stîlpul pare ner elocat)
        au urmat ceilalți in ordine….DAR pentru asta, cum spuneai ,nu cred trebuie lasat un oraș inundat .. O decizie nu trebuie așteptată să vina prin postalion de la cond CNAIR,..sau de nu știu unde….

        • urbanism Răspunde

          @h Auleu Maica. Normal așa este dar din păcate cel cu investiția stă în București. Și îl doare exact în bască. Idem este situația și cu podul 3. Îți dai seama ce se putea întâmpla dacă să zicem venea a viitură pe Someș și noi aveam digul desfăcut pe Ostrovului! Așa este legea! Primăria este nu ai beneficiarul lucrării. Logica nespusă este că e o investiție prea mare pentru a putea fi coordonată de o primărie ca a noastră, Dar atenție nu spun că e normal. De aia se putea întâmpla și faza din campanie că au chemat pe ministrul transporturilor și pe pod se plimbau numai liberali plus Tarr ca și executant dar și el semiliberal. Nici o autoritate locală! Bătaie de joc!

  8. Tricolor Răspunde

    Tub de Youtube?

    • Teava Răspunde

      Nu, e tubul pe care il vor baga dupa ce termina de asfaltat. Asa e procedura, prima data asfaltezi, dupa care spargi asfaltul sa bagi tuburi, tevi, cabluri, dupa care ori nu mai asfaltezi, ori peticesti in ultimul hal. Asta e procedura standard.

  9. Injiner Răspunde

    Că și la multe alte lucrări de infrastructură rutieră majoră din România, Transelectrica nu s-au achitat de obligații și nu a executat relocarea stâlpilor de înaltă tensiune.
    Dacă drumarii ar fi săpat în apropierea stâlpului de înaltă tensiune, acesta risca să se răstoarne la cea mai mică rafală de vânt!

    Vă rog să vă informați înainte de a vă exprima părerea!

  10. Y Răspunde

    Nou prefect?Mircea Ciocan,ALTFATER tamas ori un colonel de urgente susținut de Radu Bud și ministru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.