Ultima actualizare: azi, 10:10

Externe

VIDEO. Români, ținuți în sclavie în Spania. Între ei, și o minoră de 14 ani, însărcinată

O organizație criminală care trafica oameni și îi exploata în condiții extreme de muncă a a fost destructurată de forţele de ordine în urma unei cooperări între Garda Civilă spaniolă, Poliția Națională şi Poliția Română. Opt persoane care fac parte din aceeași familie au fost arestate în orașul sevillan Sanlucar la Mayor pentru că au sechestrat mai mulți români și i-au lăsat să iasă doar ca să se ducă la muncă, în agricultură, scrie portalul de știri Aionsur, citat de ziarulromanesc.es.

Victimele au venit în Spania cu promisiunea unei munci decente și a unor condiții de viață prospere, dar clanul de români a profitat de vulnerabilitatea și nevoile lor pentru a le supune unor condiții inumane de muncă. Printre cele zece persoane eliberate dintr-o casă se numără și o fată de nici 14 ani cu o sarcină foarte avansată.

Ancheta a început în iunie 2019, după ce două victime ale clanului au depus plângeri în orașele Villena, în Alicante, și Coria del Rio, în Sevilla. Inițial nu părea că plângerile au legătură una cu alta, dar au fost descoperite același mod de operare folosit pentru a atrage victimele, naționalitatea traficanților, locurile comune în care era sechestrate victimele și puse să muncească. În momentul în care ajungeau în Spania, victimelor li se luau pașapoartele și telefoanele mobile, erau închise la etajele superioare ale caselor unde locuiau membrii clanului, li se interzicea să iasă neînsoțite. Apoi erau duse la muncă în agricultură, unde munceau mai mult de 10 ore pe zi, în toate zilele săptămânii.

Trăiau toţi într-o camera

La sosirea în Spania li s-a spus tuturor că au o datorie de 500 de euro, pentru formalitățile de angajare și pentru cazare și hrană, pe care urmau să o achite din salariul oricum precar pe care-l primeau. Salariu care însă nu era plătit niciodată la timp, astfel că la datorie clanul a început să aplice dobânzi.

Clanul era extrem de bine organizat, fiecare mebru știa clar ce are de făcut. Aduceau români în situații vulnerabile și îi plasau ca forță de muncă prost plătită în fermele din Sevilla. O parte a mebrilor supraveghea victimele, astfel încât să nu poată lua legătura cu familiile, sau să părăsească casa nesupravegheate.

Pe 23 decembrie, poliția a intrat în forță în casa în care trăiau cei 8 membri ai clanului, dar și cele 10 victime ale lor, acestea din urmă în condiții inumane. Practic stăteau toți înghesuiți într-o cameră, dormeau pe saltele murdare, nu aveau nici curent electric, nici apă caldă.

Cei opt români arestați sunt acuzați de trafic de persoane, exploatare umană, apartenență la o organizație criminală și fals în acte.

Sursa: ziarulromanesc.es

13 comentarii

  1. Rrrr Răspunde

    Si cind ajung acasa se lauda cit de bine se cistiga in Spania.

  2. Bratan Răspunde

    Sunt cumva jucători la Dinamo București?

  3. Logofat Răspunde

    Ce e anormal? Am ajuns dintr-un popor respectat in unul de sclavi al occidentului.

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Nu mai bine este in tara si pe salar minim ,daca nu te duce capul mai mult,si esti acasa langa fam? Nu! E mai bine sluga.

    • Oooo Răspunde

      Vlahi tot timpul au fost slugi.

      • Gabor Răspunde

        Sugi matzu bozgore!

        • Gabor Răspunde

          Scuze. Am uitat să spun că mi-ai trezit amintiri plăcute. Deja am evoluat. Nu mai suntem femei de serviciu ci consilieri sanitari!!! Îți dai seama!

        • Oooo Răspunde

          “Bozgorii” v-au luat primaria, hotel Pannonia, terenurile agricole din partea de vest si altecele. Avem localitati cu inscriptii maghiare, limba maghiara in scoli si institutii publice, partit la guvernare. Hai sughita romanule.

  5. Garuboz Răspunde

    Pupama si pe mine in cur B O Z G O R E .Oricum tot migrator ramai .

  6. Caterpillar 3406B Răspunde

    Eu pot să vă văd chiar dacă închid un ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.