Ultima actualizare: azi, 13:08

Antalya
Publicitate

Antalya – Concediu mediteranean pe litoralul turcesc

Ideea de concediu mediteranean petrecut pe litoralul turcesc ne duce cu gândul la ceva mai mult decât simpla definiție din DEX a cuvântului mediteranean: care aparține Mării Mediterane sau regiunilor situate în vecinătatea ei.

Ne duce cu gândul de cele mai multe ori la plaje largi, cu nisip fin, la marea în nuanțe fascinante de albastru, briza răcoroasă pe care o simțim când bem un cocktail pe o terasă și multe altele.

De ce să alegi un sejur Antalya 2021

În primul rând pentru că numărul de zile în care te poți bucura de soare în decursul unui an aici depășește 300. Da, sunt peste 300 de zile însorite de-a lungul anului în Antalya, ceea ce înseamnă că poți să ai parte de un concediu călduros pe litoralul turcesc aproape oricând.

Există perioade în care temperaturile se apropie de 40 de grade celsius și dacă nu ești neapărat fan al căldurilor atât de mari, ar fi de preferat să eviți lunile iulie și august în Turcia.

Dacă vrei să forțezi primăvara din România, poți să îți programezi un concediu în Antalya încă din martie sau aprilie, pentru că temperaturile ajung aici deja la peste 20 de grade. Chiar dacă apa nu are încă temperatura optimă, poți să faci plajă și să te plimbi prin stațiunile de pe litoral.

Un alt motiv pentru care merită să alegi Antalya pentru următorul tău concediu este raportul calitate – preț foarte bun pe care îl găsești aici. E unul dintre avantajele pe care le vei regăsi enumerate în majoritatea articolelor despre Antalya, tocmai pentru că e un mare bonus al zonei.

Găsești aici atât hoteluri de 3 stele și pensiuni cât și hoteluri de 5 stele foarte luxoase. La fel există și diferite variante de pachete, pornind de la mic dejun sau demipensiune, până la ultra all inclusive, care îți aduce o mulțime de servicii într-o singură ofertă.

Faptul că poți să vii aici atât cu familia, cât și cu grupul de prieteni sau doar în doi, reprezintă încă o bilă albă acordată concediilor în Antalya – poți găsi unul potrivit pentru tine, indiferent pe cine îți dorești să ai alături.

Cum te poți bucura de aerul mediteranean intr-o vacanta in Antalya

Cea mai simplă variantă este să-l respiri la propriu! Sună ciudat, poate, dar aerul mediteranean este foarte plăcut și sănătos. Multe persoane aleg să se trezească foarte devreme pentru a face cure de aerosoli care ajută la o bună funcționare a aparatului respirator.

Dacă nu ești fan al trezitului devreme, poți să te bucuri de aer și când faci o plimbare de seară pe malul mării.

Mâncarea pe care o găsești în Antalya are și ea un aer mediteranean, sau mai bine zis un gust mediteranean. Multe preparate din pește, diferite condimente și un stil aparte de a găti fac din bucătăria mediteraneană una foarte apreciată de turiști.

Aperitive, supe, o mulțime de variante de fel principal și multe bunătăți servite la desert transformă sejururile de pe litoralul turcesc într-un adevărat răsfăț culinar.

Ofertele all inclusive din Antalya îți dau ocazia să încerci toate aceste preparate și să îți descoperi preferatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.